LJ MB SB

KRIŽARJENJA PO JADRANU

KVARNERSKI ZALIV IN OTOKI

Hrvaška, Dalmacija, Jadranski otoki, Otok Krk, Jadran, Kvarner, Križarjenje po Jadranu, Otok Lošinj, Otok Rab, Mesto Krk, Opatija, Mali Lošinj, Zadar

  ITINERAR
1. DAN Opatija - Otok Krk
2. DAN Otok Krk - Otok Rab
3. DAN Otok Rab - Zadar
4. DAN Zadar - Otok Molat ali Olib
5. DAN Molat ali Olib - Otok Lošinj
6. DAN Otok Lošinj - Otok Cres
7. DAN Otok Cres - Opatija
8. DAN Opatija

 

1. DAN (sobota): Opatija - otok Krk

Odhod ob 13.00 h. Po kosilu na ladji bo sledil postanek za kopanje v kristalno čistem morju na poti proti otoku Krku - največjemu izmed hrvaških otokov. Krk je zelo raznolik otok s številnimi slikovitimi vasmi in zaselki, zelenimi promenadami, golo kamnito krajino, otočki in stotinami skritih zalivov in plaž. Večer na prostem z možnostjo sprehoda in pohajkovanja po številnih kavarnah in restavracijah ob mestni »rivi«. Nočitev v mestu Krk.

2. DAN (nedelja): otok Krk - otok Rab

Po zajtrku na ladji boste odpluli proti otoku Rabu, ki je znan kot "otok ljubezni". Mestece Rab, kjer boste prenočili v pristanišču, je obkroženo s srednjeveškim obzidjem, romanskimi cerkvenimi stolpi, cerkvami in palačami, kamnitimi ulicami in starimi pročelji hiš. Uživali boste v "Galeriji" na ulicah in trgih, kjer mnogi slikarji in umetniki razstavljajo svoja dela.

3. DAN (ponedeljek): Otok Rab - Zadar

Po zajtrku boste križarili od Raba vzdolž otoka Paga s postankom za kopanje na majhnem otoku Maun. Po kosilu nadaljujete naprej proti Zadru, kjer boste pristali popoldanskih urah in kjer boste tudi prenočili. Tu imate tudi možnost, da se pridružite vodenemu ogledu mesta. Zadar je že stoletja metropola Dalmacije in tudi danes središče regije. Mesto se tudi danes ponaša z bogato spomeniško dediščino svetovnega pomena, vidno na vsakem koraku. Izstopajo predvsem rimski forum, zgrajen v prvem stoletju našega štetja, cerkev Sv. Donata iz devetega stoletja kot najbolj znana srednjeveška bazilika in simbol mesta, mogočno srednjeveško obzidje z reprezentativnimi mestnimi vrati in številne palače in vile. Mesto je polno odličnih restavracij, prijetnih lokalov in poleg že omenjenih zgodovinskih spomenikov se mesto ponaša z zanimivimi Morskimi orglami, edinimi te vrste na svetu in svetlobno instalacijo "Pozdrav soncu ". Nočitev v Zadru.

4. DAN (torek): Zadar - otok Molat ali Olib

Zgodnji odhod na Otok Molat in otok Olib (odvisno od razpoložljivega prostora v manjših pristaniščih teh dveh otokov). Otok Molat se nahaja v severnem delu zadarskega arhipelaga. Mir, tišina in minimalna infrastruktura (4 restavracije, 3 trgovine) zagotavlja oddih daleč proč od običajnega turizma. Olib je mesto, kjer si boste lahko odpočili svoje telo in dušo. Ni avtomobilov ali tovornjakov, samo traktor ali dva, ki so potrebni prebivalcem Oliba. Otok ima številne lepe plaže. Ob pristanku na kopnem ne boste mogli prezreti čudovite peščene plaže v bližini pristanišča. Vas Olib je majhna, a široka, sam otok pa je bil naseljen že v antiki. Zanimiva je cerkev iz leta 1632 in v njenem župnišču hranijo približno dvajset glagolskih kodeksov iz 16. - 19. stoletja. Kapitanova večerja na krovu in nočitev.

5. DAN (sreda): otok Molat ali Olib - Ilovik - Otok Lošinj

Po zajtrku in jutranjem plavanju, boste odpluli proti mirnem otoku cvetja imenovanem Ilovik. Tudi tam boste imeli postanek za kopanje. Odhod na otok Mali Lošinj (kosilo na poti), ki zaradi obilice borovcev in čiste vode spada med najbolj priljubljene otoke v severnem Jadranu. Mali Lošinj je eden izmed tistih krajev z največ sončnimi dni na leto v Evropi. Imeli boste možnost sprehoda po mestu ali obiskali slikovito mestece Veli Lošinj (le 5 km stran). Morda pa se boste odločili za nočno kopanje na peščeni plaži Čikat. Nočitev v Malem Lošinju.

6. DAN (četrtek): otok Lošinj - otok Cres

Po jutranjem plavanju se boste odpeljali do otoka Cresa. Ta dolg in ozek otok je pokrit s hrastovim, bukovim in borovim gozdom, kot tudi z vinogradi in nasadi oljk. Cres in Mali Lošinj sta bila nekoč en otok, vendar so med njima Rimljani izkopali kanal, ki ju se danes ločuje. Noč boste preživeli v pristanišču tipičnega srednjeveškega mesta Cres.

7. DAN (petek): otok Cres - Opatija

Po zajtrku boste zapluli do Opatije. Na poti boste imeli priložnost, da uživate v čudovitem pogledu na znamenito opatijsko riviero. Popoldanski prihod v Opatijo in sprehod po slavni promenadi Franz Joseph - Lungo Mare in do številnih barov in restavracij v Opatiji ali bližnji ribiški vasici Volosko - znani po odličnih restavracijah z morskimi sadeži. Možnost bo, da se pridružite našemu vodenemu ogledu Opatije takoj po prihodu v pristanišče. Za zadnji večer na ladji vam priporočamo poslovilno zabavo na ladji in izmenjavo naslovov z drugimi potniki, ki bodo takrat vaši novi prijatelji.

8. DAN (sobota): Opatija

Po zajtrku se boste poslovili od posadke z upanjem, da vas bomo lahko spet pozdravili na katerem izmed naših križarjenj po Jadranu.


 

TIPI KABIN:
Kabine kategorije TRADITIONAL E., pod/na palubi: prostorne z lastno kopalnico (prha in WC), v večini kabin pograd, velikost kabine cca. 5 do 7 m2.

Kabine kategorije PREMIUM, pod/na palubi: prostorne in klimatizirane z lastno kopalnico (prha, WC, sušilec za lase), zakonska postelja ali 2 postelji, sef. Na modernih ladjah tradicionalnega izgleda in dolžin 29 do 35m, velikost kabine cca. 8 do 14 m2.

Kabine kategorije PREMIUM SUP, pod/na palubi: prostorne in klimatizirane z lastno kopalnico (prha, WC, sušilec za lase), zakonska postelja ali 2 postelji, sef. Na modernih ladjah dolžin 38 do 41m, velikost kabine cca. 12 do 17 m2.

Odhodi: od 07.05. do 23.10.2022 (med sezono vsak teden) odhodi v soboto.

 

CENE so odvisne od TERMINA, TIPA KABIN in števila oseb - za točno ceno nas kontaktirajte.

 

POMEMBNO: Ladjar si pridržuje pravico, da lahko itinerar nekoliko spremeni. Zgorenj itinerar je informativne narave.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava