LJ MB SB

KRIŽARJENJA PO JADRANU

JUŽNI RAZISKOVALEC - PO OTOKIH DALMACIJE

Hrvaška, Otok Brač, Jadranski otoki, Jadran, Dalmacija, Križarjenje po Jadranu, Otok Hvar, Otok Korčula, Otok Mljet, Bol na Braču, Dubrovnik, Makarska, Split

 

  ITINERAR
1. DAN Split - Makarska
2. DAN Makarska - Otok Mljet
3. DAN Otok Mljet - Dubrovnik
4. DAN Dubrovnik - Otok Šipanj / Trstenik
5. DAN Šipan / Trstenik - Korčula
6. DAN Korčula - Hvar
7. DAN Hvar - Brač (Bol) - Split
8. DAN Split

 

1. DAN (sobota): Split - Makarska  I   Kosilo
Odhod iz splitskega pristanišča ob 13:00 uri. Po kosilu boste pluli vzdolž dalmatinske obale vse do Makarske rivijere in preživeli popoldne ob plavanju ob eni od najlepših plaž na rivijeri. Iz te plaže se nam lahko tisti s pustolovsko žilico pridružite na rafting izletu na reki Cetini in ponovno vrnete na ladjo v Makarski v večernih urah. Nočitev v pristanišču Makarska, enem izmed najbolj privlačnih krajev na hrvaški obali. Ob sprehodu po ulicah Makarske boste naleteli na številne cerkve in druge arhitekturne in kulturne znamenitosti.

2. DAN (nedelja): Makarska - Mljet   I  Zajtrk, Kosilo
Zjutraj zgodnji odhod proti Mljetu. Vmes pa bo prvi postanek na polotoku Pelješac za osvežilno kopanje. Celo popoldne bo na voljo za ogled slanih jezer v Narodnem parku Mljet in uživanje v soncu in morju na tem mirnem otoku. Na sredi velikega jezera, znotraj nacionalnega parka, lahko obiščete stari samostan in cerkev, ali pa uporabite majhen čoln za pohajkovanje po narodnem parku. Nočitev v pristanišču Polača / Pomena.

3. DAN (ponedeljek): Mljet - Dubrovnik   I  Zajtrk, Kosilo
Po zajtrku odhod v Dubrovnik, ki je vrhunec tega križarjenja. Na poti bo čas za kratko kopanje. Uživali boste v lepotah narave na poti proti "raju na zemlji"- kot je dejal slavni pisatelj George Bernard Shaw. Prihod v Dubrovnik v popoldanskih urah, ki si ga boste lahko ogledali sami ali pa se najprej pridružili vodenemu ogled Dubrovnika. Sprehodite se po znamenitem Stradunu - tako ulici kot trgu znotraj mestnega obzidja. Za še lepše poglede priporočamo sprehod po 1940 m dolgem obzidju in vožnjo z nihalko na planino Srđ od koder se odpira čudovit pogled na mesto in okoliške otoke. Nočitev v pristanišču tega čarobnega mesta.

4. DAN (torek): Dubrovnik - Šipan / Trstenik   I  Zajtrk, Kosilo, Kapitanova večerja
Jutro bo prosto za raziskovanje Dubrovnika. Odkrijte lepoto mesta s številnimi spomeniki, starodavnimi uličicami, cerkvami ... Približno opoldne boste zapustili to čudovito mesto in nadaljevali križarjenje do otoka Šipan ali mesteca Trstenik na polotoku Pelješac, kjer se boste v popoldanskih urah kopali in tudi prenočili. Možnost bo obiska lokalnih vinskih kleti.

5. DAN (sreda): Šipan / Trstenik - Korčula   I  Zajtrk, Kosilo
Po zajtrku odhod na Korčulo, rojstni kraj Marca Pola. Kosilo na ladji pred Lumbardo (del Korčule). Do čudovitega mesta Korčule boste prispeli pozno popoldne, kjer boste v pristanišču ostali zasidrani tudi čez noč. Na tem otoku lahko najdete več legend, zgodb in spomenikov, kot kjerkoli drugje. Poslušajte zgodbo kamnitih zidov, ki so jih gradili več kot dve stoletji nazaj.

6. DAN (četrtek): Korčula - Hvar   I  Zajtrk, Kosilo
Zgodaj zjutraj boste odpluli vzdolž otoka Hvar, ki je najdaljši otok na Jadranu. Ustavili se boste na Paklenih otokih, kjer bo čas za kosilo in kopanje in se nahajajo nedaleč od glavnega mesta otoka Hvar. Po kosilu si ga boste lahko tudi ogledali. Tu najdemo renesančno katedralo z originalnim stolpom, prav tako je bilo tu leta 1612 ustanovljeno najstarejše mestno gledališče v Evropi. Mesto Hvar danes ponuja obilo zabave, polno restavracij, barov in kavarn, ki so odprti pozno v noč.

7. DAN (petek): Hvar - Brač (Bol) - Split   I  Zajtrk, Kosilo
Vaš naslednji postanek bo otok Brač, kjer se boste kopali na eni izmed najbolj znanih plaž v Dalmaciji - Zlatni Rat v bližini Bola (Zlati rt - gramozni pesek tvori nekakšen pomol, ki zaradi vetra in valov nenehno spreminja svojo obliko). Bol je tipično ribiško mesto, ki se je spremenilo v priljubljen turistični kraj. Po kosilu boste vaše potovanje nadaljevali nazaj proti Splitu, kjer je načrtovana zadnja noč. Na poti do Splita se boste ponovno lahko kopali v enem od številnih zalivov na otoku Braču. Prihod v Split v pozno popoldne. Uživali boste v pogledu na splitsko rivijero ob prihodu v Split. Možnost bo, da se pridružite vodenemu ogledu Splita, ki je mesto pod zaščito Unesca, torej ne pripada le Hrvatom, ampak je del svetovne dediščine. Tu najdete obilje rimske arhitekture - izjemnega pomena pa je Dioklecijanova palača.

8. DAN (sobota): Split
Zgodnji zajtrk, po katerem bo čas, da se poslovite od posadke in vseh vaših novih prijateljev.

Odhodi: od 07.05. do 23.10.2022 (v sezoni vsak teden), odhodi v sobotah

TIPI KABIN in LADIJ:
Kabine kategorije TRADITIONAL ENSUITE., pod/na palubi: prostorne z lastno kopalnico (prha in WC), v večini kabin pograd, velikost kabine cca. 5 do 7 m2.

Kabine kategorije PREMIUM, pod/na palubi: prostorne in klimatizirane z lastno kopalnico (prha, WC, sušilec za lase), zakonska postelja ali 2 postelji, sef. Na modernih ladjah tradicionalnega izgleda in dolžin 29 do 35m, velikost kabine cca. 8 do 14 m2.

Kabine kategorije PREMIUM SUP, pod/na palubi: prostorne in klimatizirane z lastno kopalnico (prha, WC, sušilec za lase), zakonska postelja ali 2 postelji, sef. Na modernih ladjah dolžin 38 do 41m, velikost kabine cca. 12 do 17 m2.

 

CENE so odvisne od TERMINA, TIPA KABIN in števila oseb - za točno ceno nas kontaktiraje.

 

POMEMBNO: Zgornji itinerar je informativne narave. Ladjar si pridržuje pravico do sprememb. 

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava