LJ MB SB

TUZLA - ETNO SELO STANIŠIĆI in BANOVIĆI

TRODNEVNO POTOVANJE

26. maj 2023 | 3 dni | avtobus | šifra: TU1522

1. dan: Jutranji odhod iz Slovenije. Vožnja mimo Zagreba proti Slavoniji, prestop meje v BiH in opoldanski prihod v TUZLO. Postanek ob PANONSKIH JEZERIH, edinih slanih jezerih v Evropi. Sprehod do slanih slapov, neolitskega solnega naselja in arheološkega parka Pannonica. Ogled mesta z lokalnim vodnikom: mestni park s spomenikom kralja Tvrdka I., Solni trg, Trg svobode – največji trg v BIH z arheološkimi ostanki in fontano –, spominski center Tuzlanska kapija, pravoslavna in katoliška cerkev, šarena džamija. Obisk »Hiše športa« in ogled multimedijske predstavite najbolj znanih športnikov, med drugimi tudi košarkarja Mirze Delibašića. Čas za osvežitev in samostojno odkrivanje mesta. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Odhod v osrčje Semberije do Bijeljine. Obisk ETNOSELA STANIŠIĆ – največjega »etno sela« na Balkanu. Spoznavanje avtentične planinske vasi srednje Bosne s konca 19. oz. začetka 20. stoletja: lesene stavbe, mlekarna, mlin, žitnica in sakralni objekti, ki so bili sem preneseni iz območja Vareša in Romanije. Možnost nakupa spominkov, vožnje s fijakerji (doplačilo). Pozno popoldne vrnitev v Tuzlo, čas za krajši počitek ali sprehod po Korzu. Večerja v hotelu in nočitev.

3. dan: Zajtrk v hotelu. Še nekaj prostega časa, nato odhod do nekdanjega rudarskega mesteca BANOVIĆI, danes pa zbirališča umetnikov, glasbenikov … Čas za sprehod po mestu, nato obisk zanimivega muzeja na prostem »Etno avlija Mačkovac«. Po ogledu okrepčilo – bosanska enolončnica in sladica –, popoldne pa postanek ob jezeru Modrac in čas za sprehod. Vožnja mimo Doboja do GRADIŠKE, mesta ob Savi, in pod vznožjem Kozare. Krajši ogled mesta: Savski Kej, zavičajni muzej, mestni parki, hram Pokrova Presvete Bogorodice … Prestop na Hrvaško in vožnja po avtocesti mimo Zagreba, prihod v Slovenijo v večernih urah.

CENA:  245 EUR pri najmanj 40 potnikih
               275 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine in dajatve, 2 x polpenzion v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, vse oglede po programu, obisk muzeja na prostem Etno avlija Mačkovac (z bosansko enolončnico in sladico), lokalno vodenje (kjer je obvezno), slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNI POPUSTI: za otroka do 12 let 25% na dodatnem ležišču (z dvema odraslima osebama), tretja odrasla oseba v sobi na dodatnem ležišču 5%. Troposteljne sobe proti potrditvi.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 36 EUR.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. 

Splošni pogoji TA Sajko so sestavni del ponudbe in so na voljo na prodajnih mestih!

Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 3 dni (2 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

26. maj 2023 - 28. maj 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 245,00 €
SKUPNA CENA: 490,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava