LJ MB SB

VELIKA TURA PO TURČIJI

11-DNEVNO POTOVANJE

Pravljična Kapadokija, "bombažni grad" v Pamukkalah, Efez, Troja, Bursa .... Izjemno bogato krožno popotovanje po Turčiji. Polet iz Ljubljane.

(KAPADOKIJA, EFEZ, TROJA ...)

9. september 2022 | 11 dni | letalo | šifra: VTT827

1.dan: Zbor potnikov ob 07. uri ne letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani. Polet letala družbe Turkish Airlines ob 09.10 proti Istanbulu, kjer bo pristanek ob 12.30 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih vkrcanje na turistični  avtobus in takojšnja vožnja preko Bosporja v Azijo in v notranjost Turčije. Večerni prihod v turško prestolnico ANKARO. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
2. dan: Zajtrk in ogledi v Ankari: Mavzolej Ataturka in muzej anatolijske civilizacije. Potovanje proti mesečevi pokrajini KAPADOKIJA. Popoldanski prihod v mesto Nevsehir ali Urgup, prvi ogledi pravljične pokrajine: vzpon na naravno nastali grad Uchisar, postanek v Avanosu, kjer se še vedno ukvarjajo z lončarstvom na starodavni način. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
3. dan: Po zajtrku nadaljevanje ogledov v Kapadokiji: obisk muzeja na prostem v kraju Goreme, obisk enega izmed podzemnih mest (Kaymakli ali Derinkuyu). Sprehod po dolini angelov – Ihlari. Večerja v hotelu in nočitev.
4. dan: Takoj po zajtrku vožnja do SULTANHANA, za obisk karavanseraja in seznanitev z življenjem karavanarjev na starodavni poti svile in začimb. Potovanje do svetega mesta KONYA – nekdanjega središča Seldžukov. Ogled mavzoleja Mevlane. Popoldansko nadaljevanje vožnje proti jugu vse do obale sredozemskega morja. Nastanitev v hotelu blizu morja ob znameniti turiški rivieri nekje na območju letoviških krajev Side ali Belek. Večerja in nočitev v hotelu.
5. dan: Zajtrk. Prosto za kopanje, nato vožnja v ANTALYO, mesto z bogato zgodovino, ki je upravno in gospodarsko središče tega dela Turčije. Krajši panoramski ogled mesta, nato potovanje v notranjost in preko mesta Denizli večerni prihod v PAMUKKALE. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
6. dan: Po zajtrku ogled naravne znamenitosti “Bombažnega gradu”. Še ogled antičnega mestu HIERAPOLIS. Nato vožnja v EFEZ – eno najpomembnejših in najbolj ohranjenih antičnih mest. Obisk velikega gledališča, Odeona, rimskih kopališč. Na poti v Efez obisk ARTEMIDINEGA TEMPLJA, enega sedmih čudes antičnega sveta. Še obisk Marijine kapele. Vožnja do obmorskega letovišča KUSADASI, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
7. dan: Po zajtrku vožnja preko večjega mesta IZMIR (krajša panorama) severno v obalnem pasu Sredozemskega morja preko mest Bergama in Edremit. Popoldanski prihod v znamenito TROJO in ogled ostankov nekdanjega antičnega grškega mesta, ki je najbolj znano po trojanski vojni. Še vožnja proti pristanišču CANAKKALE ob ožini Dardanele. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev. v hotelu.
8. dan: Zajtrk. Vožnja (predvidoma s trajektom) preko ožine do kraja GALIPOLI, prizorišča velike bitke med zavezniško in turško vojsko med prvo svetovno vojno. Postanek pri spominskem obeležju, nato ponovno prečkanje ožine Dardanele in nadaljevanje poti v bližini južne obale Marmarskega morja mimo mesta Bandirma do BURSE– mesta svile in nekdanje prestolnice otomanskega imperija. Večerni prihod v hotel, večerja in nočitev.
9. dan: Po zajtrku ogled mesta: Velika mošeja, Zelena mošeja, bazar Koza Han za sprehod med številnimi trgovinicami ... Nadaljevanje poti in popoldanski prihod v turško prestolnico ISTANBUL. Najprej krožna panoramska vožnja po mestu z avtobusom in prvi ogledi v mestu (mošeja Sulejmana Veličastnega, obisk tržnice začimb ...). Nastanitev v hotelu v centru mesta, večerja in nočitev.
10. dan: Zajtrk v hotelu in ogled glavnih znamenitosti v starem jedru: Modra mošeja, cerkev Sv. Modrosti (Hagia Sofia), palača Topkapi (notranji ogled), nekdanji Hipodrom ... Popoldne obisk Velikega bazarja (Kapali čaršija) in prosto za nakupe. Zvečer po želji obisk tipičnega lokala z večerjo in bogatim folklornim programom in trebušno plesalko. Nočitev v hotelu.
11. dan: Po zajtrku še preko Zlatega roga in znamenitega mostu Galata v četrt Karakoy do srednjeveškega stolpa Galata (vzpon po želji). Še nekaj prostega oz. možnost vožnje z ladjo po Bosporju. Popoldanski transfer nazaj na istanbulsko letališče, od koder sledi polet proti Ljubljani s Turkish Airlines ob 17.50. Pristanek v Ljubljani ob 19.00 po lokalnem času. Zaključek potovanja.

CENA: 1.150 EUR pri najmanj 25 potnikih
              1.295 EUR pri najmanj 15 potnikih 

CENA VKLJUČUJE: letalski polet na relaciji Ljubljana-Istanbul-Ljubljana, vse letališke takse, 10 x nočitev z zajtrkom v hotelih**** v sobah 1/2 TWC, vse obroke po programu (9 x večerja, morda kje kosilo namesto večerje), prevoz s klimatiziranim turističnim avtobusom na celotni poti, vse oglede po programu, lokalnega turškega vodnika, kjer je potreben, spremstvo slovenskega vodnika in celotno organizacijo.

Vključene so vse vstopnine po programu. 

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 230 EUR,

- za obisk tipičnega lokala z večerjo in programom v Istanbulu = cca. 50 EUR,
- za izlet z ladjo po Bosporju = cca. 25 EUR,
- za povratni transfer iz Maribora do letališča Brnik = 39 EUR.

OPOMBE:
- izvedba ogledov se lahko še prerazporedi po dnevih,

- v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. Za potovanje v Turčijo je potrebno izpolnjevati pogoje PCT. S prijavo na izlet, vsi udeleženci potrjujejo, da so z ukrepi seznanjeni in izpolnjujejo pogoje za udeležbo.
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo potnega lista, ki mora biti veljaven še vsaj 6 mesecev od dne zaključka potovanja

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!

Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava