LJ MB SB

ZDA - BISERI ZAHODA

12-DNI (L.A., LAS VEGAS, N.PARKI, SAN FRANCISCO..)

Dopolnjevanje odrasle skupine! Izjemno bogat program z vključenimi vstopninami in večerjami! Kalifornija, Arizona, Utah, Nevada ...

Los Angeles, Route 66, Grand Canyon, Monument Valley, NP Bryce, NP Zion, Las Vegas, Death Valley, Yosemite park, San Francisco

Dopolnjevanje skupine!

17. junij 2022 | 12 dni | letalo

1. dan: Organiziran avtobusni transfer v zgodnjih jutranjih urah iz Ljubljane. Pobiranje potnikov na relaciji Ljubljana–Celje–Maribor in vožnje v Avstrijo do letališča Gradec. Polet letala družbe Air Dolomiti ob 9.50 proti Münchnu. Tam prestop na drugo letalo in nadaljevalni polet z Lufthanso ob 12.00 proti Združenim državam Amerike. Obroki na letalu. Pristanek na letališču v LOS ANGELESU predvidoma ob 15.20 po lokalnem času. Po opravljenih formalnostih (in če bo čas dopuščal) še prva panoramska vožnja skozi mesto in postanek v Santa Monici. Nastanitev v hotelu in nočitev.
2. dan: Zajtrk, nato celodnevni ogled znamenitosti LOS ANGELESA. Vožnja v središče mesta: mestna hiša, sodišče, opera, koncertna dvorana Walta Disneya, znameniti zgodovinski El Pueblo in Olvera street … Panoramska vožnja skozi četrt BEVERLY HILLS, nato v predel HOLLYWOOD do ulice Hollywood Boulevard. Sprehod po znameniti Promenadi slavnih (»Walk of Fame«) in občudovanje zvezd znanih osebnosti iz sveta filma in glasbe. Možnost obiska zabaviščnega parka Universal Studios, po dogovoru. Večerja in nočitev.
3. dan: Zajtrk. Vožnja proti puščavi Mojave. Postanek v mestu CALICO – "mestu duhov" za ogled nekdanjega rudarskega mesteca. Vožnja po avtocesti 40, preko reke Colorado in vstop v Arizono. Prihod na znamenito ROUTE 66. Postanki na zanimivejših mestih. Nastanitev, večerja in nočitev.
4. dan: Zajtrk. Vožnja do ene največjih naravnih znamenitosti v ZDA GRAND CANYONA, ki ga je izoblikovala reka Colorado. Dostop z južne strani (South Rim = cca. 2200 m.n.m.). Postanek na atraktivnih razglednih točkah in sprehod po delu panoramske pešpoti. Nastanitev nekje na tem območju. Večerja in nočitev.
5. dan: Zajtrk in vožnja do slikovite DOLINE SPOMENIKOV (Monument Valley) v bližini rezervata plemena Navajo med Utahom in Arizono. Tu je John Ford snemal vesterne in ponesel ime doline v svet. Če bo možno, obisk naselja, kjer Navaji še živijo na tradicionalen način. Sledi vožnja nazaj skozi Arizono proti mestu Page do PODKVASTEGA OKLJUKA (Horseshoe Bend), še ene naravne znamenitoste na reki Colorado. Tudi postanek ob mogočnem jezu Glen Canyon na reki Colorado ob umetnem jezeru POWELL. Nastanitev v mestu Page ali v okolici. Večerja in nočitev.
6. dan: Po zajtrku potovanje v zvezno državo Utah do nacionalnega parka BRYCE CANYON: naravni amfiteater, izdolben v rdeči glini s čudovitimi raznobarvnimi skalnatimi formacijami. Po ogledu parka vožnja predvidoma do Kanaba, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
7. dan: Zajtrk. Dopoldanski obisk nacionalnega parka ZION, za ogled mogočnihi granitnih formacij. Nadaljevanje vožnje, prestop v Nevado in popoldanski prihod v LAS VEGAS – »mesto luči« s številnimi hoteli, restavracijami in igralnicami. Večerja in nočitev v hotelu.
8. dan: Zajtrk in vrnitev nazaj v Kalifornijo do naravne znamenitosti, puščave DEATH VALLEY, kjer je tudi najnižja točka v ZDA. Sledi potovanje proti severu v smeri Mammoth Lakes. Nastanitev v hotelu nekje na poti. Večerja in nočitev.
9. dan: Zajtrk, vožnja do narodnega parka YOSEMITE in krožni ogled največjih znamenitosti v parku (Tioga Road, Yosemite Valley; slapovi, skalne formacije El Capitan, Half Dome, itd ..). Popoldansko nadaljevanjepoti mimo Fresna proti San Franciscu. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
10. dan: Zajtk in vožnja v SAN FRANCISCO, gotovo eno najlepših ameriških mest. Celodnevni ogled mesta: vožnja čez znameniti most Golden Gate, mestni park Golden Gate, vijugasta ulica – Lombard Street, mestno jedro z mestno hišo, sodiščem, gledališčem, kitajsko četrtjo, moderna poslovna četrt s transameriško piramido ... Sprehod ob obali po znanem turističnem pomolu Fisherman's Wharf. Če bo možno (proti doplačilu) tudi obisk slovite trdnjave Alcatraz (nekdanjega zapora) na bližnjem otoku. Večerja in nočitev v hotelu.
11. dan: Zajtrk. Prost dan v San Franciscu za samostojne oglede, zadnje nakupe, ipd. (možnost obiska katerega izmed muzejev ... ). V kasnejših popoldanskih urah sledi organiziran transfer na letališče v San Franciscu. Prijava na let in polet letalske družbe Lufthansa ob 21.10 proti Evropi. Obroki na letalu.
12. dan: Pristanek letala na letališču v Munchnu predvidoma ob 17.20 po lokalnem času. Takojšen nadaljevalni polet proti Gradcu, kjer bo pristanek predvidoma ob 19.35 zvečer. Sledi še organiziran avtobusni transfer nazaj v Slovenijo do Trstenika, kamor bo prihod verjetno kakšno uro pred polnočjo.

CENA:  2.950 EUR pri najmanj 40 potnikih 
              3.150 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalske vozovnice na relaciji Gradec–München–Los Angeles in San Francisco–München–Gradec, vse letališke takse, vse transferje in prevoze z najetim turističnim avtobusom po ZDA kot v programu, vse oglede po programu, 10 x nočitev z zajtrkom v sobah 1/2 v hotelih ali motelih turistične kategorije, 9 x večerja kot po programu, avtobusni transfer iz Ljubljane do letališča v Gradcu in nazaj, strošek registracije/avtorizacije vstopa v ZDA (ESTA), napitnine za ameriškega šoferja, odličnega slovenskega vodnika, celotno organizacijo.

Vključene vstopnine: za »mesto duhov« Calico, za nacionalne parke Grand Canyon, Bryce Canyon, Zion, Death Valley in Yosemite.

MOŽNI POPUSTI: pri nastanitvi v sobah 1/3 TWC =  –100 EUR/osebo, pri nastanitvi v sobah 1/4 TWC = –150 EUR/osebo. Večina sob v hotelih v ZDA ima dve veliki zakonski postelji, zato je nastanitev za tri ali štiri osebe primerna za družine ali za dva para, ki se med sabo poznata. 

MOŽNA DOPLAČILA (okvirne cene):
- za ogled filmskih studiev Universal v Los Angelesu = od cca. 110 EUR naprej,

- za obisk trdnjave Alcatraz z ladjo = cca. 50 EUR (potrebna je vnaprejšnja rezervacija),
- za enoposteljno sobo 1/1 = cca. 470 EUR,
- za celostno zavarovanje (zavarovalni paket, ki vključuje zavarovanje rizika odpovedi, zavarovanje prtljage in zdravstveno zavarovanje z asistenco s kritjem do 200.000 EUR na poti, vključeno tudi kritje posledic okužbe s Covid-19 pred odhodom in na poti) = 149 EUR/osebo.
- samo zdravstveno zavarovanje z asistenco na poti s kritjem do 45.000 eur = 20 EUR/osebo.

OPOMBE:
- zajtrki v hotelih bodo prilagojeni ponujenim možnostim na terenu. Nekateri hoteli ponujajo kontinentalni zajtrk, nekateri zajtrka ne nudijo (v tem primeru bo zajtrk organiziran v bližini). 

- vsak potnik mora oddati ob prijavi kopijo svojega potnega lista z veljavnostjo vsaj še 6 mesecev od dneva zaključka potovanja.
- osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA (ne velja ESTA).

VAŽNO:
- program se lahko po dogovoru še spremeni ali dopolni. Ker je zadnji dan bivanje v ZDA sedaj polet domov v večernih urah, si je možno tisti dan ogledati še kaj po dogovoru, kar pa ni vključeno v ceno.
- ker gre za program po naročilu za določeno skupine potnikov, bo v program vključenih še nekaj krajših dodatnih postankov po dogovoru. Gre za dopolnjevanje skupine, z dodatnimi prijavami pa zagotavljamo ugodnejšo ceno potovanja za vse. Za več informacij o skupini, nas prosimo kontaktirajte.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. V trenutku objave programa (februar 2022) velja, da lahko v ZDA vstopijo vsi potniki, ki so polno cepljeni (vsaj 2 dozi), dodatno k temu pa je pred potovanjem treba opraviti še hitri antigenski test, pogoji pa se lahko še spremenijo.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • letalski in avtobusni prevoz
  • naravne lepote
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava