LJ MB SB

PRLEKIJA IN PREKMURJE

ENODNEVNI IZLET

ČEBELARSKI MUZEJ KRAPJE & MURSKA SOBOTA in ŠUNKARNA KODILA

4. junij 2022 | 1 dan | avtobus | šifra: PIP614

Odhod iz Ljubljane (Dolgi most) ob 7.00 zjutraj. Pobiranje potnikov: ob 8.00 v Celju (dvorana Zlatorog), ob 8.30 v Slov. Bistrici (pri Sparu ob avtocesti) in ob 9.00 v Mariboru (pred TC City). Vožnja čez osrčje Slovenskih goric v Prlekijo. Prvi postanek bo v ZGORNJEM KRAPJU za obisk čebelarskega muzeja. Ogled muzeja in čebelnjaka osmerokotne oblike, ki je kot tak edinstven in zaščiten kot etnološki spomenik. Pokušnja medu in likerjev ter možnost nakupa v trgovinici. Nadaljevanje poti do MURSKE SOBOTE. Krajši ogled mesta: hotel Zvezda, evangeličanska cerkev; sprehod mimo spomenika sovjetskim vojakom, skozi park miru do renesančnega gradu … Nato pa do bližnjega soboškega jezera. Čas bo sprehod ob jezeru, za obisk gibalnega parka, napitek ali sladico v kavarni. Možnost obiska zanimivega muzeja v paviljonu EXPANO, kjer je moč doživeti Prekmurje na drugačen način (doplačilo za muzej po želji). Za zaključek programa sledi obisk šunkarne Kodila v bližnjih MARKIŠAVCIH. Sprejem in voden ogled zorilnic, nato razvajanje burbončic z njihovimi kulinaričnimi dobrotami: prekmurska šunka, kuhana šunka, sušena salama, sušena vratovina, prekajen kare, trije različni namazi (ocvirkov namaz, domača pašteta, bela zaseka),  delikatesni ocvirki, sir domače sirarne, zelenjava/hren. Pozno popoldne sledi povratek proti domu.     

CENA: 42 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja                    
             
50 EUR iz Ljubljane                                                      
(za plačilo je možno unovčiti tudi turistični bon 2021)


CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine, oglede po programu, ogled šunkarne Kodila z narezkom, slovensko vodenje in celotno organizacijo.
Vključena vstopnina: za čebelarski muzej Krapje. 

MOŽNO DOPLAČILO (ob prijavi v agenciji): za muzej Expano = 12 EUR.

POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 5 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.
Dežurna telefonska številka v času odhoda: (02) 80 51 807. 

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. S prijavo na izlet, vsi udeleženci potrjujejo, da so z ukrepi seznanjeni in izpolnjujejo pogoje za udeležbo.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • bogat program
  • atraktivni izleti
  • odkrivanje naše zgodovine
  • I feel SLOVEnia
Določite termin
Število oseb

Žal v sistemu za željeni termin ni več razpoložljivih sob.

Lahko pa preverimo, če je možno v izbranem objektu dobiti dodatne kapacitete.

V kolikor želite, da to storimo, vas prosimo, da izpolnite kontaktni obrazec.

V najkrajšem možnem času, vas bomo potem kontaktirali v tej zvezi.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava