LJ MB SB

OTOK MADEIRA

8-DNEVNO POTOVANJE

Obisk otoka "večne pomladi" je nalepši ponavadi ravno v mesecu maju! Nastanitev v centru Funchala in dnevni izleti na ogled vseh največjih znamenitosti. Možnost izleta na sosedni otok Porto Santo.

Odhod 23. maj 2022, 28. oktober 2022 | 8 dni | letalo | šifra: MAD797

 1. dan: Opoldanski transfer iz Slovenije (iz Maribora, Celja, Ljubljane ...) do letališča v Benetkah. Polet letala družbe Tap Air ob 19.00 preko Lizbone v Funchal. Pristanek na otoku MADEIRA predvidoma ob 23.55 po lokalnem času. Transfer do hotela, namestitev in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Ogled mesta FUNCHAL z našim vodnikom (peš in z javnim prevozom, če bo treba). Ogled starega jedra mesta, kamor so se v 15. stoletju naselili prvi prebivalci otoka. Ogled mestne katedrale, obisk zanimivih tržnic (ribe, sadje, cvetje …) in nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje slikovitih uličic. Po želji in dogovoru dodatni ogledi v okolici (botanični vrt in degustacija vina). Večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku celodnevni izlet po slikoviti zahodni strani otoka. Postanek v ribiški vasici CAMARA DE LOBOS, nadaljevanje do rta CABO GIRAO, ki je s 580 m najvišji klif v Evropi. Postanek v vasici RIBEIRA BRAVA, nato vožnja v notranjost do SERRA DE AGUA za pokušino lokalne pijače »poncha«. Nadaljevanje na severno stran otoka, preko Encumeade, razgled na obe strani otoka in vožnja čez edinstveno planoto Paul de Serra. Spust do obale na severozahodnem delu v PORTO MONIZ, kjer so v lavo vklesani naravni bazeni. Še vožnja ob severni obali do slikovite vasice SAO VICENTE in nato povratek nazaj preko Encumeade proti Funchalu. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Po zajtrku poldnevni izlet do razgledišča PICO DOS BARCELOS, lep razgled na Funchal in zaliv. Nadaljevanje do EIRA DO SERRADO, razgled na gore in dolino Curral das Freiras z vasico zgrajeno na kraterju ugaslega vulkana. Naslednji postanek v vasi MONTE z cerkvijo zavetnice otoka in grobnico zadnjega avstrijskega cesarja. Za adrenalina željne tudi možnost vožnje s posebnimi sanmi. Prost popoldan. Nočitev v hotelu. Možnost obiska lokala s programom in tipično večerjo.

5. dan: Po zajtrku raziskovanje zahodnega dela otoka. Vožnja do PICO DO ARIEIRO in razgled na najvišji vrh otoka. Vožnja skozi lovorjev gozd v vas RIBEIRO FRIO z bujno vegetacijo (možnost krajšega pohoda). Sledi prihod v SANTANO, najbolj tipično vasico otoka, znano po pisanih hišicah s slamnato streho. Popoldanska vožnja mimo kraja Porto da Cruz pod vznožje PENHA D' AGUIA (Orlovske skale) – enega največjih geoloških simbolov otoka. Nato obisk razgibanega polotoka PONTA DE SAO LAURENCO – najvzhoddnejšega dela otoka. Za konec pa še postanek v ribiški vasici MACHICO, ki ji pravijo tudi »rojstvo« otoka. Večerja v hotelu.

6. dan: Zajtrk. Prost dan oziroma po želji celodnevni izlet z ladjo na sosedni otok PORTO SANTO (zgodnejši jutranji odhod, cca, 2,5 urna plovba z ladjo-trajektom iz Madeire do otoka Porto Santo, 3 urni krožni ogled glavnih znamenitosti naravno zelo razgibanega otoka s čudovitimi plažami, nekaj prostega časa, nato povratek z ladjo nazaj do Madeire, kjer bo pristanek v malo kasnejših večernih urah). Nočitev v hotelu.

7. dan: Zajtrk. Poldnevni trekking izlet (pohod po levadah). Dopoldanska vožnja (z lokalnim ali najetim busom) do vasice CAMACHA, nato od tam umirjen sprehod po smaragdno zeleni dolini z očarljivimi razgledi. Levada je speljana pod krošnjami evkaliptusa in hrastov. Vrnitev v Funchal in prosto popoldne za zadnje nakupe. Večerja v hotelu.

8. dan: Zgodnje vstajanje in transfer na letališče v Funchalu. Polet letala ob 06.05 in pristanek v Lizboni ob 07.45. Sledi takojšen odhod v portugalsko prestolnico LIZBONO (prevoz z metrojem) in ogled centra mesta z našim vodnikom: avenija Liberdade, trg Rossiu, dvigalo Santa Justa, trg Comercio ... Nekaj prostega v živahnem mestnem jedru, nato povratek na lizbonsko letališče. Polet letala družbe Tap Air ob 14.15 in pristanek v Benetkah ob 18.10 po lokalnem času. Še organiziran transfer nazaj v Slovenijo do Ljubljane, Celja in Maribora, kamor bo povratek v kasnejših večernih oz. nočnih urah.

CENA: 1.095 EUR pri najmanj 25 potnikih
              1.195 EUR pri najmanj 15 potnikih

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Benetke–Lizbona–Funchal in nazaj, vse letališke takse v višini cca. 190 EUR, 7 x nočitev v hotelu 3* v sobah 1/2 TWC v središču Funchala, 6 x zajtrk, 4 x večerja, vse oglede po programu, vse prevoze na Madeiri po programu, transfer od letališča do hotela in nazaj, organiziran transfer iz Maribora do letališča Benetke in nazaj, odlično slovensko vodenje in celotno organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA (v agenciji):
- za sobo 1/1 = 140 EUR,
- za celodnevni izlet na sosednji otok Porto Santo = 95 EUR/osebo

MOŽNA DOPLAČILA (na poti):
- za tipično večerjo s programom,

- za dodatne oglede 2. dne v Funchalu (Monte, botanični vrt),
- za pričakovane napitnine.

MOŽEN POPUST:
- za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.

POMEMBNO: V času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan. Možna je prerazporeditev ogledov po dnevih.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

 • active
 • odlično vodenje
 • hotel v središču mesta
 • pohodniški izlet
 • vključene vstopnine
 • organiziran prevoz
 • vključeni izleti
 • bogat program
 • naravne lepote
 • eksotično
 • panoramska pot
 • dinamično potovanje
Določite termin
Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 8 dni (7 nočitev)

PREVOZ: Letalo

28. okt. 2022 - 4. nov. 2022

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava