LJ MB SB

MALIA HOLIDAYS***

GRČIJA - KRETA

Letovanje na največjem grškem otoku, polnem zgodovine, zanimivosti in lepih plaž. Odhodi vsak petek od 21.5. naprej.

Homer pripoveduje, da je na otoku nekoč cvetelo več kot devetdeset mest, eno od njih je bilo tudi mogočno kraljestvo Knosos, kjer se je že pred več kot 4000 leti začela razvijati veličastna civilizacija Minojcev, katere ostaline sodijo v sam vrh svetovnih arheoloških znamenitosti. In ne samo kulturnozgodovinska, bogata je tudi njena naravna dediščina; urejene ali osamljene rajske plaže, kristalno čisto morje, nasadi oljk, aromatična mediteranska zelišča, gore, soteske, jame in planote obljubljajo božanske počitnice, ki jih bo nemogoče pozabiti.

MALIA HOLIDAYS***

Lega: približno 900 m od peščene plaže (do plaže sprehod po ulici s trgovinicami), ob glavni ulici, v neposredni bližini barov in tavern, 34 km od letališča Heraklion.
Hotelska ponudba: preprost a urejen dvonadstropni družinsko voden hotel, delno prenovljen leta 2017, skupno 104 sob; restavracija, okrepčevalnica, bar; bazen; dvigali, sef pri recepciji (plačilo 10 €/teden), tv kotiček, brezžični internet.
Kopalne brisače, ležalniki in senčniki ob bazenu brezplačno, na plaži za plačilo.
Standardne sobe: klimatska naprava, kopalnica z wc-jem, sušilec za lase, copati, telefon, brezžični internet, mini hladilnik, grelnik vode za kavo ali čaj, balkon ali terasa. Dodatno ležišče ni možno.
Otroci: otroška posteljica v sobi (glede na razpoložljivost), varstvo (plačilo, rezervacija).
Šport: biljard.
Nočitev z zajtrkom: samopostrežni zajtrk.
Polpenzion (doplačilo): samopostrežna zajtrk in večerja.

Vse vključeno »light« (doplačilo):
Pijača in/ali hrana je na voljo ob določenih urah v določenih barih/restavracijah 11.00-23.00. Ure in program so informativni, natančnega prejmete v hotelu.

 • samopostrežni zajtrk, kosilo in večerja;
 • določene lokalne točene alkoholne in brezalkoholne pijače, naenkrat lahko vzamete en kozarec pijače na osebo;
 • kopalne brisače, ležalniki in senčniki ob bazenu, brezžični internet.

Za plačilo: vse po 23. uri, vse uvožene in vse ustekleničene pijače, naravni sokovi, kava (razen instantne) ter vse, kar ni navedeno pod storitev »vse vključeno light«.

Naši namigi: v središču dogajanja, vse pri roki, preprosto in po domače, domači ljubljenčki dobrodošli (do 5 kg, predhodna potrditev).

Povprečna ocena: 4/5

Spletna stran hotela: www.maliaholidays.gr

 

Odhod: vsak petek od 4.6. naprej posebno letalo iz Ljubljane
Dvoposteljna soba standard

Cena za 7 x nočitev z zajtrkom že od 469 €/osebo

Cena za 7 x polpenzion že od 498 €/osebo
Cena za 7 x ALL INCLUSIVE že od 568 €/osebo

POMEMBNO:

Doplačilo na destinaciji:
Turistična taksa ni vključena v ceno aranžmaja in se poravna na destinaciji ob prijavi v hotel/objekt. Višina turistične takse je različna glede na kategorijo objekta in sicer znaša:

-     0,50 EUR/sobo/dan za objekte 1-2*

-     1,50 EUR/sobo/dan za objekte 3*

-     3,00 EUR/sobo/dan za objekte 4*

-     4,00 EUR/sobo/dan za objekte 5*

(podatki so informativne narave in se lahko glede na sprejeto zakonodajo spremenijo).


OTROCI: otroci do 2. leta potujejo na čarterskih poletih brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).

 

POGOJI ZA VSTOP V GRČIJO

 • Slovenski potniki morajo ob prihodu v Grčijo obvezno predložili negativen PCR test (RT-PCR) COVID-19, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom v Grčiji (otroci do 5. leta v spremstvu s starši testa ne potrebujejo).

 • Potrdilo mora biti v pisni ali elektronski obliki in izdano v grškem ali angleškem jeziku ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa ter negativni rezultat testa. Samoplačniški test z obveznim naročanjem lahko opravite v pristojnih zavodih, zdravstvenih domovih in bolnicah – potrjen negativni test ne sme biti starejši od 72 ur od pristanka na letališču v Grčiji.

 • Dodatno/pomembno: Vstop v Grčijo se brez napotitve v karanteno in brez predložitve negativnega izvida testa dovoli tudi:
  – osebam, ki predložijo potrdilo o cepljenju zoper COVID-19 v angleškem jeziku, in je od prejema drugega oz. zadnjega odmerka cepiva COMIRNATY Biontech/Pfizer, Moderna, Astra Zeneca/Oxford, Novavax, Johnson+Johnson/Jansses, Sinovac Biotech, Gamaleya Sputnik V, Cansino Biologics in Sinopharm, minilo najmanj 14 dni in mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, rojstni datum, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel cepljenje, naziv vrste cepiva ter navedeni datum prejema obeh/dveh odmerkov cepiva.

 • Dodatno potrebuje VSAK POTNIK (tudi za otroke do 5. leta) NAJKASNEJE DO 24 UR PRED VSTOPOM V GRČIJO izpolniti obrazec (zaradi samih postopkov pridobivanja QR kode, prosimo, da obrazec izpolnite NEMUDOMA), ki ga najdete na povezavi https://travel.gov.gr/#/. Vsak potnik, se mora najprej registrirati oz. urediti profil, ter prejeti geslo za uporabo aplikacije in nato izpolniti formular. Obrazec je v angleškem jeziku in ga izpolni vsaka odrasla oseba (na posamezen obrazec dodate mladoletne potnike, ki potujejo z vami oz. osebe do 18. leta). Pomembno je, da v obrazec navedete tisti potovalni dokument s katerim boste potovali oz. se zglasili na letališču. Po izpolnitvi obrazca boste prejeli potrditveno sporočilo o uspešno izpolnjenem obrazcu, nato pa vam bo dan pred odhodom na letovanje (ob polnoči) posredovana QR koda, katero morate obvezno predložiti letališkemu osebju (tiskana ali mobilna verzija) ob pristanku v Grčijo (brez omenjene kode v državo ne morete vstopiti). Izpolnitev spletne najave za vstop v Grčijo je zavezujoča za vse potnike. Grška vlada se je odločila, da bo na takšen način najlažje izvajala naključne testne meritve na COVID-19, predvsem v smislu še večje zaščite pred morebitnimi vnosi v državo.

POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO

 • Rodos, Kos, Karpatos, Samos (Ikarija, Patmos), Santorini (Naxos, Milos, Paros, Folegandros, Amorgos, Serifos, Sifnos, Koufunisia), Krf, Lefkas, Kefalonija in Zakintos so na zelenem seznamu držav EU, kjer za vstop v Republiko Slovenijo NI POTREBNO predložiti negativnega izvida za COVID-19 (PCR test) oz. testiranje ni potrebno, prav tako ni napotitve v karanteno na domu.

 • Potniki iz ostalih delov Grčije, ki ob prehodu meje predložijo negativen PCR COVID-19 test (PCR test opravljen 48 ur ali manj pred prihodom v Slovenijo z metodo verižne reakcije s polimerazo in je opravljen v državi članici Evropske unije, državi članici schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Ruski Federaciji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike) ne bodo napoteni v karanteno.

 • V primeru povratka na letališče Jože Pučnik Brnik je mogoče test opraviti tudi na letališču ob povratku v Slovenijo po ceniku upravljalca letališča JP Brnik Fraport Slovenija. Več informacij najdete na spletni strani: https://www.fraport-slovenija.si/sl/mediji/8000. Testiranje je samoplačniško, na test se ni potrebno predhodno naročiti, obvezno pa potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja. V tem primeru je možno, da:
  – oseba počaka na rezultat testa (okvirno 5-6 ur) in v primeru negativnega rezultata vstopi v Slovenijo brez karantene
  ali
  – se osebo napoti v karanteno na domu in ji policist izda ustrezno potrdilo o napotitvi v 10. dnevno karanteno na domu. Oseba pa lahko izjemoma prekine s karanteno na domu takoj, ko prejme obvestilo o negativnem rezultatu PCR testa. Oseba, ki je prejela odločbo o karanteni in negativni izvid PCR testa, lahko po elektronski pošti na naslov koronavirus@policija.si zaprosi za preklic karantenske odločbe v nasprotnem primeru pa naj takšna oseba ima, v primeru nadzora, s seboj vedno ob potrdilu o napotitvi v karanteno na domu tudi potrdilo o negativnem PCR testu narejenim na letališču ob pristanku. Tovrstna izjema velja samo za Letališče Jože Pučnik Ljubljana in samo v primeru, če je bil PCR test opravljen na letališču takoj ob pristanku.

 • Testiranje oz. negativni PCR COVID-19 test je obvezen za otroke od dopolnjenega 15. leta naprej (vir: NIJZ, 18.01.2021).

 • Novo/pomembno: Vstop v Republiko Slovenijo se brez napotitve v karanteno na domu in brez predložitve negativnega izvida testa dovoli tudi:

  • osebi, ki predloži potrdilo o pozitivnem PCR izvidu testa na SARS-CoV-2, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev;

  • osebi, ki predloži potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim oseba dokazuje, da je od prejema drugega odmerka cepiva proizvajalca Comirnaty Biontech/Pfizer preteklo najmanj 7 dni, Moderna najmanj 14 dni, Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology Sputnik V najmanj 14 dni, CoronaVac Sinovac Biotech najmanj 14 dni, COVID-19 Vaccine Sinopharm najmanj 14 dni in od prejema prvega odmerka cepiva proizvajalca Vaxzevria AstraZeneca in Covisshield Serum Institute of India/Astra Zeneca najmanj 21 dni in od odmerka cepiva Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni.

 • Potnike, ki prihajajo iz države oz. regije na rdečem seznamu (med te države spadata Kreta in Skiatos ter Skopelos), in ob prehodu meje v Slovenijo ne predložijo katerega izmed zgornjih dokazil, se zaradi morebitne okužbe z virusom SARS-CoV-2 napoti v karanteno za deset (10) dni. Karantene ni možno prekiniti.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava