LJ MB SB

OTOK MALLORCA

THB FELIP****

Odhoda 23.4. in 27.4.2021! Poznana hotelska veriga primerna za odrasle. Odlična lega nasproti plaže in v bližini dogajanja.

Otok sonca in biser Sredozemlja

Mallorca je otok, ki ponuja veliko več kot le brezskrbne počitnice in zabavo. Je eden izmed štirih otokov, ki skupaj z Ibizo, Menorco in Formentero sestavlja Balearske otoke. Odlikujejo jo sredozemsko podnebje, dolge peščene plaže s turkiznim morjem in zasanjani zalivi, živahne promenade za simpatične večerne sprehode, gotska in sodobna arhitektura, velika hotelska naselja in prijetne samotne hišice, s prelepo pokrajino in neokrnjeno naravo. Prav nič nenavadno ni, da velja za najbolj priljubljen otok v Sredozemlju, mnogi ga imenujejo otok sonca in biser Sredozemlja. Prestolnica Palma je polna zgodovinskih poslastic in jo radi primerjajo s svetovljansko Barcelono.

Zakaj na Mallorco?

Mallorca je pravo doživetje za vse tiste, ki se ne naveličajo obiskovanja plaž, ponuja jih namreč več kot 200. Izbirate lahko med peščenimi, prodnatimi in skalnatimi, celo v višku sezone najdete intimne zalivčke, skrite pred množicami. Španski otok, ki navduši vsakogar in je več kot odlična destinacija za različne okuse, aktivnosti in zanimanja, ponuja namreč počitniško idilo za družine, pohodnike in uživače.

Namigi za doživetja – Mallorca

 • Čudovite plaže na vsakem koraku, kjer vsak obiskovalec hitro najde svojo sanjsko plažo,
 • glavno mesto Palma ponuja ogromno, v prepletu slikovitih kamnitih uličic najdemo izjemne palače, impresivne spomenike, muzeje, galerije in tudi ekskluzivne restavracije ter odlične trgovine,
 • katedrala La Seu, ki se dviga nad mestnim obzidjem in bleščečim jezerom Parc de Mar,
 • Valldemossa velja za zasanjano vasico, polno ozkih in tlakovanih uličic, kjer pročelja fasad krasijo pisane cvetlice in dišeče začimbe,
 • polotok Cap de Formentor je še ena izmed točk, ki jo mora vsak obiskovalec nujno obiskati. Tu se srečata gora in morje. Dramatična pokrajina s prepadnimi stenami, ki se dvigajo do 400 m nad morjem in iz katerih rastejo borovci, in kateri nudijo zatočišče številnim pticam,
 • kljub majhnosti otoka, je nakupovanje na Majorki pravi užitek. Ne samo zaradi nakupa v trgovinah z ekskluzivnimi balearskimi izdelki, pač pa tudi v svetovno priznanih butikih in trgovskih verigah,
 • raj za pohodnike, z mnogimi urejenimi in označenimi pohodnimi potmi različnih zahtevnostnih stopenj,
 • otok privablja tudi strastne kolesarje in golfiste.

 

THB Felip 4*

Lega: nasproti peščene plaže vmes cesta), v mestu Porto Cristo, v bližini marine, trgovinic, barov in restavracij, približno 65 km od letališča.
Hotelska ponudba: štirinadstropni mestni hotel iz dveh stavb; restavraciji (glavna; mediteranska »a-la-carte«), kavarna; bazen; dvigalo, mini knjižnica, brezžični internet.
Ležalniki in senčniki ob bazenu brezplačno, na plaži za plačilo. Lastna kopalna brisača.
Standardne sobe: klimatizirane (ob določenih urah), kopalnica z wc-jem, sušilec za lase, telefon, sat-tv, brezžični internet, grelnik vode za kavo ali čaj, mini hladilnik, sef (plačilo), balkon ali terasa. Dodatno ležišče ni možno.
Šport: fitnes, namizni tenis, najem koles, prostor za hrambo koles.
Wellness: turška kopel, sav­na, ma­sa­že, ogrevan notranji bazen.
Nočitev z zajtrkom: samopostrežni zajtrk.
Polpenzion (doplačilo): samopostrežna zajtrk in večerja.
Naši namigi: poznana hotelska veriga, samo za osebe nad 18 let, odlična lega nasproti plaže in v bližini dogajanja.
Povprečna ocena: 4/5
Spletna stran hotela: www.thbhotels.com

 

Odhod: 23.4. in 27.4.2021, posebno letalo iz Ljubljane
Dvoposteljna soba standard

Cena za odhod 23.4., 4x nočitev z zajtrkom že od 499 €/osebo

Cena za odhod 27.4., 4x nočitev z zajtrkom že od 529 €/osebo

Cena vključuje:

 • povraten let v izbran kraj, letališke in varnostne pristojbine,
 • 1 kos oddane prtljage do 20 kg in 1 kos ročne prtljage do 5 kg,
 • avtobusni prevoz do/iz izbranega objekta, razen kjer ni drugače navedeno,
 • 4 nočitve in storitev glede na izbrani objekt v standardnih dvoposteljnih sobah - glede na razporeditev hotelirja,
 • osnovno nezgodno zavarovanje, za primer nezgodnega dogodka nastalega med potovanjem, ki ga ni povzročil sam zavarovanec,
 • predstavnika agencije v informacijski poslovalnici na letališču,
 • storitve predstavnika v izbranem kraju vašega letovanja.

POMEMBNO:
Opisi objektov so povzeti iz spletnih strani/brošur/informacij s strani partnerjev, na dan 28.10.2020.
V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov ob morebitnih dodatnih varnostnih in sanitarnih ukrepih, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev.
Otroci do 2. leta potujejo na čarterskih poletih brezplačno (v primeru, da na destinaciji dopolnijo 2 leti plačajo strošek letalskega prevoza za izbrani odhod).

Doplačilo na destinaciji: turistična taksa ni vključena v ceno aranžmaja in se poravna na destinaciji ob prijavi v hotel/objekt. Višina turistične takse je različna glede na kategorijo objekta in sicer znaša:
-     2 EUR/osebo/dan za objekte 1-2*
-     3 EUR/osebo/dan za objekte 3-4*
-     4 EUR/osebo/dan za objekte 5*
(podatki so informativne narave in se lahko glede na sprejeto zakonodajo spremenijo).

TRENUTNI POGOJI ZA VSTOP NA MALLORCO

 • Slovenski potniki morajo ob prihodu na Mallorco obvezno predložiti negativen PCR test (RT-PCR) COVID-19, ki ni starejši od 72 ur pred prihodom/pristankom na Mallorci (otroci do 6. leta v spremstvu s starši testa ne potrebujejo).
 • Potrdilo mora biti v pisni ali elektronski obliki in izdano v španskem, angleškem, nemškem ali francoskem jeziku ter mora vsebovati sledeče podatke: ime in priimek potnika, številko osebnega dokumenta (ki mora biti enak dokumentu s katerim potujete), datum in uro testa, identifikacijo oz. podatke in kontakt uradnega laboratorija oz. zdravstvene organizacije/organa, ki je izvedel test, uporabljeno tehniko za izvedbo testa ter negativni rezultat testa.
 • Samoplačniški test z obveznim naročanjem lahko opravite v pristojnih zavodih, zdravstvenih domovih in bolnicah manj kot 72 ur pred pristanom letala na Mallorci).
 • Dodatno potrebuje VSAK POTNIK (tudi za otroke do 6. leta) pred odhodom izpolniti FCS obrazec (zaradi samih postopkov pridobivanja QR kode), ki ga najdete na povezavi https://www.spth.gob.es/. Vsak potnik, se mora najprej registrirati oz. urediti profil in nato izpolniti formular. Obrazec je v angleškem jeziku in ga lahko izpolni ena odrasla oseba na prijavi/skupni rezervaciji (na posamezen obrazec dodate osebe, ki potujejo skupaj z vami in imajo bivališče na istem naslovu (odrasle in mladoletne osebe – v vsakem primeru pa mora odrasla oseba dodati na isti formular mladoletne potnike, ki potujejo z vami oz. osebe do 18. leta. V primeru, da potniki na posamezni prijavi nimajo istega bivališča morajo izpolniti ločeno prijavo – za vsakega potnika posebej). Pomembno je, da v obrazec navedete tisti potovalni dokument s katerim boste potovali oz. se zglasili na letališču. Po izpolnitvi obrazca boste prejeli potrditveno sporočilo o uspešno izpolnjenem obrazcu ter QR kodo za vsakega potnika posebej, katero morate obvezno predložiti letališkemu osebju (tiskana ali mobilna verzija) ob pristanku na Mallorci (brez omenjene kode v državo ne morete vstopiti). Izpolnitev spletne najave za vstop v Španijo je zavezujoča za vse potnike

TRENUTNI POGOJI ZA VSTOP V SLOVENIJO (IZ MALLORCE)

 • Mallorca in Balearski otoki so na zelenem seznamu držav EU, kjer za vstop v Republiko Slovenijo NI POTREBNO predložiti negativnega izvida za COVID-19 (PCR test) oz. testiranje ni potrebno, prav tako ni napotitve v karanteno na domu.

DODATNA NAVODILA GLEDE NA SPREJETE UKREPE ŠPANSKE VLADE

 • V hotelskih nastanitvah v skladu z navodili pristojnih inštitucij in ob upoštevanju standardov za dodatne varnostne in sanitarne ukrepe, lahko pride do prilagoditve ali omejitve koriščenja določenih storitev (npr. strežba obrokov s strani hotelskega osebja tudi v hotelih vse vključeno, omejeni obsegi delovanja wellness storitev, omejeno delovanja otroških klubov, čiščenje sob in menjava brisač na zahtevo gosta, poseben protokol v hotelskih bazenih, posebna ureditev plaž, posebno delovanje fitnes centrov ipd.). Vsi okrepi se izvajajo izključno za dodatno zaščito in varnost gostov.
 • Uporaba mask na destinaciji: Uporaba maske ali druge vrste zaščite ustno-nosnega predela je obvezna za odrasle in otroke, starejše od 6 let, na prostem, v hotelih ter v javnih zaprtih in odprtih prostorih, prav tako na avtobusih/transferjih (hrana in pijača je na avtobusih prepovedana).
 • Ustrezna varnostna razdalja: Na prostem in v vseh zaprtih prostorih – je treba ohranjati ustrezno varnostno razdaljo 1,5m.
 • Zbiranje ljudi: dovoljeno zbiranje ljudi do maksimalno 6 oseb
 • Policijska ura: obvezno upoštevanje policijske ure od 22.00 – 06.00
 • Športne aktivnosti so dovoljene, medtem, ko so družabni dogodki in nočno življenje prepovedani.
 • Ukrepi v primeru okužbe z Covid – 19 med bivanjem na destinaciji: V primeru morebitne okužbe z Covid -19, se oseba napoti v obvezno karanteno in ustrezno zdravljenje pod nadzorom zdravstvenega osebja. Španska vlada stroškov bivanja v času karantene in zdravstvenega zdravljenja v primeru Covid – 19 ne pokriva. Vsem potnikom svetujemo sklenitev dodatnega zdravstvenega zavarovanja z asistenco v tujini, ki vključuje tudi Covid -19 zdravljenje. Podrobne informacije dobite pri vašem prodajnem svetovalcu.

POMEMBNO

 • Navedene informacije so trenutne in se lahko še spremenijo. Pred odhodom bomo vsem prijavljenim posredovali zadnje veljavne ukrepe glede potovanja na Mallorco in povratka v Slovenijo.

 

 

 

 

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava