LJ MB SB

HOTEL AMAAN BEACH BUNGALOW 3*

ZANZIBAR - letalo iz Ljubljane 23.10.2021

Tanzanijsko otočje Zanzibar, katerega mantri sta »Brez skrbi« (Hakuna Matata) in »Pole, pole« (počasi, počasi).

Vrhunci počitnic:

 • Let iz LJUBLJANE
 • Dolgo pričakovane počitnice v tropskem raju na belih peščenih plažah in v objemu palm
 • Otok začimb, kamnite arabske arhitekture ter burne suženjske zgodovine
 • Obisk otoka Prison in hranjenje orjaških želv
 • Piknik na peščeni sipini sredi turkiznega morja ali romantična večerja v soju sveč ob zvoku Indijskega ocean
 • Spoznajte endemične rdeče gvereze - opice
 • Snorklanje na koralnem grebenu, opazovanje pisanih ribic in iskanje morskih zvezd

 

Skupinski odhod s slovenskim spremljevalcem
Odhod: 23. 10. 2021, let iz Ljubljane, 9 dni / 7 noči 
Najmanjše št. potnikov: 45


1.dan: LJUBLJANA - ZANZIBAR | obroki na letalu

Zbirališče potnikov na letališču Jožeta Pučnika pri Ljubljani predvidoma v dopoldanskih urah in polet letala na Zanzibar. Po pristanku in opravljenih carinskih formalnosti prevzem prtljage in prevoz do izbranega hotela. Nastanitev in prosto. Nočitev.

2- 7. dan: POČITNICE NA OTOKU | nočitev z zajtrkom
Dnevi namenjeni razvajanju v tropskem raju, počitnikovanju in/ali organiziranim ogledom ter raznim aktivnostim.

7- 9. dan: ZANZIBAR-LJUBLJANA | obroki na letalu
Zajtrk in prosto za zadnje užitke na rajskem otoku do odhoda na letališče. V opoldanskih urah prevoz na letališče in polet letala v Ljubljano. Pristanek na letališču v Ljubljani predvidoma v jutranjih urah naslednjega dne.

 

AMAAN BEACH BUNGALOWS 3*

Sproščen hotel s čudovito okolico in prijaznim osebjem vas bo popeljal v nepozabne afriške sanje. Prepustite se ritmu in doživite ne le najlepše ampak tudi posebne in nepozabne počitnice.

Lega: nahaja se na severno zahodni strani otoka v neposredni bližini vasice Nungwi in le 2 minuti hoje do plaže. Tukaj plimovanje manj vpliva na globino vode zato se lahko kopate v morju večino dneva. Od letališča je oddaljen 55 km in 60 km od mesta Stone.
Hotelska ponudba: recepcija s sprejemnico, bar in restavracija, brezplačen wi-fi, zunanji bazen, spa in wellness center, trgovinica s spominki, shramba za prtljago, menjalnica, storitev pranja in likanja za doplačilo, brezplačno parkirišče.
Nastanitev: 86 tradicionalno in preprosto opremljenih prostornih sob in bungalovov.
Standard soba pogled na park: v bližini glavne stavbe, postelja z baldahinom in mrežo proti komarjem, klimatska naprava, sef, mini bar, kopalnica s prho in sušilcem za lase, pogled na park, terasa. Maksimalna zasedenost: 3 odrasle osebe ali 2 odrasli osebi + 1 otrok do 12 let
Standard soba pogled na bazen: v glavni stavbi, postelja z baldahinom in mrežo proti komarjem, klimatska naprava, sef, mini bar, kopalnica s prho in sušilcem za lase, pogled na bazen, balkon. Maksimalna zasedenost: 3 odrasle osebe ali 2 odrasli osebi + 1 otrok do 12 let
Standard soba pogled na morje (na plaži): postelja z baldahinom in mrežo proti komarjem, klimatska naprava, sef, mini bar, kopalnica s prho in sušilcem za lase, pogled na morje, balkon ali terasa. Maksimalna zasedenost: 3 odrasle osebe ali 2 odrasli osebi + 1 otrok do 12 let
Storitev: zajtrk
Aktivnosti: za doplačilo: vodne aktivnosti, snorklanje, potapljaški center, jadranje,.. večerna zabava
Spletna stran: http://oceangrouphotel.com/amaan-bungalows/

 • Nahaja se na severno zahodni strani otoka, na eni najboljših lokacij – v bližini vasi Nungwi. Tukaj plima in oseka manj vplivata na globino vode in se je mogoče kopati večino dneva
 • Preprost hotel bungalovskega tipa
 • Hotel predvsem primeren za mlajšo populacijo, v bližini tudi več restavracij
 • V bližini je več nočnih klubov, občasno organizirajo tudi zabave na plaži

Komentar lokalnega agenta: preprosta nastanitev s preprosto opremljenimi sobami. Na dobri, živahni lokaciji in plaži, kjer plimovanje ne vpliva na globino vode. Morje se umakne max 5 metrov, kopanje možno čez cel dan. V bližini veliko dobrih restavracij, center potapljanja le nekaj korakov od bungalovov. Bgw primerni za aktivne potnike, ki preživijo več časa izven kompleksa.

 

Standard soba:

Cena na osebo:  1.299 €

Cena za otroke: otrok 2 – 11,99 let z dvema odraslima na dodatnem ležišču: 1.149 €
Tretja odrasla oseba na dodatnem ležišču: 1.229 €

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba: 519 €

 

Standard soba pogled na bazen:

Cena na osebo:   1.339 €

Cena za otroke: otrok 2 – 11,99 let z dvema odraslima na dodatnem ležišču: 1.149 €
Tretja
odrasla oseba na dodatnem ležišču: 1.229 €

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba: 649 €

 

Standard soba pogled na morje:

Cena na osebo:     1.389 €

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba: 749 €


V ceno je vključeno

- povratni letalski prevoz Ljubljana-Zanzibar v ekonomskem razredu
- letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo
- prevoz letališče - hotel - letališče
- 7 nočitev z zajtrkom v izbranem tipu dvoposteljne sobe
- organizacija potovanja
- slovenski predstavnik

Možna doplačila (ob prijavi):
- doplačilo za polpenzion: 159 € na osebo

V ceno ni vključeno:
- napitnine
- osebni izdatki
- storitve po osebnem naročilu

 

Pomembno: sobe pogled na bazen in na morje so na vprašanje. Za točno ceno prosim pokličite.

Opomba: od 01.08.2015 dalje je potrebno na otoku Zanzibarju plačevati infrastrukturno takso, ki znaša 1 USD po osebi na noč. Takso je potrebno plačati direktno v hotelu ob prihodu.

COVID-19 TEST: Pogoj za vstop v Slovenijo brez 14 dnevne karantene je negativen COVID-19 test, ki ne sme biti starejši od 72 ur in ga lahko ob doplačilu opravite na Zanzibarju.

Opozorilo
Pridržujemo si pravico do spremembe časa odhoda in vrnitve, če nam letalski prevoznik ne potrdi zahtevanega voznega reda. Ne prevzamemo nikakršne odgovornosti za izgubljeno ali poškodovano prtljago. Pri letalskem prevozu je za prtljago odgovorna izključno letalska družba, po predpisih, ki veljajo v mednarodnem potniškem prometu. Prijavo izgubljene ali poškodovane prtljage potnik sam naslovi na prevoznika.

Menjava plime in oseke: Zanzibar je zaradi svoje lege dokaj izpostavljen gibanju plime in oseke. Ta proces se menja na vsakih 6 ur, kar pomeni, da 6 ur od nastopa najvišje točke plime nastopi najnižja točka oseke, 6 ur kasneje spet najvišja točka plime in čez 6 ur spet najnižja točka oseke. Plima in oseka se tako zamenjata dvakrat v enem dnevu.
Resorti na sredini in jugu otoka bolj izpostavljeni plimovanju in tam se lahko morje umakne tudi več km stran v času oseke, medtem ko je razliko na severu in severovzhodu otoka čutiti manj – tam se morje običajno umakne za nekaj 100m  stran.
Točno napoved menjave plime in oseke najdete na spletnem naslovu: https://www.tide-forecast.com/locations/Zanzibar-Tanzania/tides/latest


Uporabne informacije

Dokumenti in vizumi
Potreben je potni list, ki je veljaven še vsaj šest mesecev od datuma odhoda, in vsaj dve prazni strani za žig in vizo. Za vstop na otok morate imeti vstopni vizum, ki ga pridobite ob vstopu v državo, na letališču Zanzibar (strošek 50 USD) ali preko spleta izpolnite e-viza formular (https://eservices.immigration.go.tz/visa). Le tega je potrebno izpolnit vsaj 7-10 dni pred odhodom. Več informacij najdete na povezavi: https://www.gov.si/zbirke/drzave/tanzanija/

Časovna razlika: +2 uri

Podnebje
Podnebje je tropsko monsunsko z visokim odstotkom vlažnosti. Največ padavin pade od marca do začetka junija, vendar je Zanzibar destinacija primerna za obisk v vseh letnih časih. Letne povprečne temperature so od 23 do 30 C, temperatura morja pa se giblje od 26 do 28 C.

Cepljenja
Cepljenje ni obvezno. Priporočamo vam, da vzamete s seboj zdravila za osebno uporabo in zdravila, ki bi jih utegnili uporabit (npr. antibiotiki, sredstvo proti insektom, zaščita pred soncem, aspirin, tablete proti diariji, ..)

Jezik
Uradni jezik je Svahili, razširjena je tudi angleščina.

Valuta
Lokalna valuta je tanzanijski šiling (TZS), uporabljajo pa se tudi dolarji (USD), natisnjeni po letu 2003. Na otoku sprejemamo tudi kreditne kartice (Visa in MasterCard), vendar je provizija visoka (2-9% na znesek)

Elektrika
Električna napetost je 230 V in 50 Hz. Vtičnice imajo tri luknje (kot v Angliji), zato je priporočamo, da s seboj vzamete adapter.

 • klima
 • direktno na plaži
 • parkirišče
 • bazen
 • potapljanje
 • wifi
 • za mlade

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava