LJ MB SB

ŠTIRI EVROPSKE PRESTOLNICE

4-DNEVNO POTOVANJE

Krožno popotovanje z ogledom glavnih znamenitosti Dunaja, Prage, Bratislave in Budimpešte.

24. junij 2023 | 4 dni | avtobus | šifra: SP1294

1. dan: Odhod iz Ljubljane ob 5. uri, pobiranje potnikov proti Šentilju, vožnja mimo Gradca do DUNAJA. Dopoldanski obisk dvorca Schönbrunn, sprehod skozi vrtove. Vožnja v mesto in panoramski ogled: opera, Hofburg, parlament, univerza, rotovž, Votivna cerkev, nato nadaljevanje peš: dvorec Hofburg, španska jahalna šola, Graben, cerkev sv. Petra in katedrala sv. Štefana. Prosti čas za samostojne oglede (razstave, muzeji, sprehod po mestu) in nakupe. Popoldne vožnja do zanimive zgradbe arhitekta Hundertwasserja, nato postanek v Pratru in po želji vožnja z znamenitim Velikim kolesom (Riesenradom). Nadaljevanje proti Češki. Prestop meje in namestitev v hotelu v bližini Brna ali Jihlave. Večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja v PRAGO. Prvi panoramski ogled mesta: Višegrad, Vaclavske Namesti, železniška postaja, opera ... Vzpon na Hradčane. Sprehod mimo samostana Strahov in cerkve Loreto, kjer hranijo znamenito »praško zlato«. Obisk notranjih dvorišč grajskega kompleksa in sprehod do cerkve sv. Vida. Sestop do Vltave, prečkanje KARLOVEGA MOSTU, do  STAROMESTSKIH NAMESTI in Orlojske ure. Še zunanji ogled židovske četrti. Prosto za samostojne oglede ali nakupe. Poznopopoldanski povratek v hotel, večerja in nočitev. 

3. dan: Po zajtrku vožnja na Slovaško v slovaško prestolnico BRATISLAVO. Po panoramskem ogledu vzpon na grajski grič do Bratislavskega gradu in parlamenta, z razgledom do Malih Karpatov. Peš skozi staro mestno jedro (mestna vrata, Michalov stolp, Mozartova palača, Kamniti trg, Primacialna palača, katedrala sv. Martina …). Čas za samostojno odkrivanje mesta, nato odhod proti Madžarski. Vožnja mimo Györa in Tatabanya. Večerni prihod v BUDIMPEŠTO. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. 

4. dan: Zajtrk. Krožni avtobusni ogled mestnih znamenitosti: vzhodni kolodvor, Trg herojev, Narodna galerija, cerkev sv. Štefana, zahodni kolodvor, parlament ... Postanek v mestnem jedru po ulici Vaci do trga Vorosmarty. Možnost obiska pokrite tržnice. Vzpon na grajski grič do Ribiške utrdbe in Matijeve cerkve. Čas za kosilo in samostojne oglede …. Vrnitev domov mimo Blatnega jezera. Prihod v Slovenijo v večernih urah.   

CENA:     325 EUR pri najmanj 40 potnikih  
                 365 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom po programu, cestnine in parkirnine, 3 x polpenzion v sobah 1/2 TWC v hotelih***, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

MOŽNO DOPLAČILO:  za sobo 1/1 = 70 EUR (ob prijavi)

MOŽEN POPUST: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • organiziran prevoz
  • slovenski spremljevalec
  • bogat program
  • krožno potovanje
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 4 dni (3 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

24. jun. 2023 - 27. jun. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 325,00 €
SKUPNA CENA: 650,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava