LJ MB SB

REZIJA

ENODNEVNI IZLET

Očarljiva dolina ledeniškega izvora.

18. september 2021 | 1 dan | avtobus | šifra: REZ331

Vabimo vas v Rezijo, kjer so Rezijanci ohranili svoje narečje, mnoge stare običaje, šege in posebnosti.  

Odhod iz Maribora ob 5. uri zjutraj (TPC City). Pobiranje potnikov: ob 5.30 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 6.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 7.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Vožnja preko Kranjske gore in Trbiža v Kanalsko dolino. Nadaljevanje  skozi Žabnice do vasice Ukve in postanek za obisk lokalne prodajalne sirov ter drugih domačih proizvodov. Možnost nakupa. Nadaljevane poti skozi Naborjet in Tabljo v DOLINO REZIJE. Vožnja po dolini istoimenske hudourniške reke skozi Bilo do RAVANCE, središča Rezije. V kulturnem domu »TI ROZAJANSKI KULTURSKI HIŠI« ogled diapozitivov: spoznavanje življenja domačinov in naravnega parka. Ogled učnih sob in  župnijske cerkve. Nato vzpon na »Kalvarijo« do kapele Sv. Križa, do katere vodijo kapelice križevega pota, ki predstavljajo posamezne vasi ali zaselke v Rezijanski dolini; Podklanec, Krnica, Njive itd. Obisk vasi SOLBICA, ki med potresom leta 1976 ni bila močno poškodovana in ohranja arhitekturno podobo stare rezijanske vasi. Ogled zanimivega MUZEJA BRUSAČEV. Popoldansko slovo od Rezije, vožnja po dolini Tilmenta do PUŠJE VASI (it. Venzone), močno prizadete v potresu leta 1976, a pozneje povsem obnovljene. Tu je v oktobru prizorišče vsakoletnega praznika buč »Festa della zucca«, ki ga prirejajo v spomin na staro srednjeveško legendo. Takrat mesto oživi v srednjeveškem duhu. Večerna vrnitev po isti poti.

 

CENA: 50 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja
             44 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vse cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.
Vključene vstopnine po programu.

MOŽEN POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Dežurna telefonska številka v času odhoda: 02 80 51 807.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava