LJ MB SB

POČITNICE NA SICILIJI - LETOJANNI

HOTEL DELLE PALME***

Preverjen program aktivnih počitnic na otoku sonca v znanem letoviškem kraju Letojanni. Kombiniran prevoz z avtobusom v eno in z letalom v drugo stran (možnost letalskega prevoza v obe smeri).

ODHOD V DVEH TERMINIH:

A: 15. julij 2022 | 9 dni (7 nočitev) | avtobus - letalo  IN 

B: 23. julij 2022 | 9 dni (7 nočitev) | letalo - avtobus


PROGRAM A: 15.7.–23.7.2022 (avtobus-letalo)

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 15. uri. Pobiranje potnikov preko Slov. Bistrice, Celja, Ljubljane in Postojne ter vožnja proti Italiji. Nočna vožnja mimo Bologne in Firenc.

2. dan: Potovanje mimo Rima do NEAPLJA in v jutranjih urah krajši ogled glavnih znamenitosti: castel Nouvo, gledališče San Carlo, plebiscitni trg, galerija Umberta I. ... Nadaljevanje južno mimo Salerna, pokrajine Basilicata in Kalabrija. Opoldanski prihod do Mesinske ožine. Kratka plovba s trajektom in pristanek v MESSINI na otoku SICILIJA. Sledi nastanitev v letoviškem mestecu LETOJANNI, nedaleč od znamenite Taormine. Prosto za prvo kopanje in spoznavanje okolice. Večerja in nočitev v hotelu.

3. - 8. dan: Prosti dnevi za kopanje, udeležbo na različnih izletih po otoku (vključen je izlet v staro Taormino in vzpon na pobočje vulkana Etna) in ostale aktivnosti. Bivanja na osnovi ponudbe polpenzionov.

9. dan: Po zajtrku takojšen avtobusni transfer na letališče Catania. Polet z nizkocenovno letalsko družbo ob 10.55 in pristanek na letališče Marco Polo v Benetkah ob 12.45. Sledi organiziran prevoz v Slovenijo do Postojne, Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora, kamor bo prihod v kasnejših popoldanskih urah.

PROGRAM B: 23.7.–31.7.2022 (letalo-avtobus)

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora v zgodnejših jutranjih urah. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani in Postojni in transfer v Italijo do letališča Marco Polo Benetke. Polet z nizkocenovno letalsko družbo ob 13.20 proti letališču Catania na SICILIJI, kjer bo pristanek predvidoma bo 15.05. Po pristanku sledi transfer do letoviškega mesteca LETOJANNI nedaleč od znamenite Taormine. Kasnejša popoldanska nastanitev in prosto za prvo kopanje. Večerja in nočitev v hotelu.

2. - 7. dan: Prosti dnevi za kopanje, izlete po otoku (vključen je izlet v staro Taormino in vzpon na pobočje vulkana Etna) in ostale aktivnosti. Bivanje na osnovi ponudbe polpenzionov.

8. dan: Po zajtrku sledi dopoldanski odhod iz hotela. Vožnja s trajektom iz MESSINE nazaj na celino. Vračanje po italijanskem škornju proti domu preko pokrajin Kalabrije in Basilicate, nato vožnja mimo Neapeljskega zaliva do NEAPLJA in krajši večerni ogled glavnih znamenitosti: castel Nouvo, gledališče San Carlo, plebiscitni trg, galerija Umberta I. ... Nadaljevanje mimo Rima proti domu.

9. dan: Vožnja mimo Firenc, Benetk do mejnega prehoda Fernetiči. Prihod v Slovenijo v dopoldanskem času ter razlaganje potnikov v Ljubljani, Celju, Slov. Bistrici in Mariboru.

CENA: 699 EUR pri najmanj 40 potnikih                            

SAJKOV KLUB SICILIJA VKLJUČUJE ŠE:
- vodnika oz. predstavnika turistične agencije Sajko ves čas bivanja v hotelu,
- krajši izlet v staro TAORMINO, eno najlepših turističnih središč na Siciliji,
- vzpon na pobočje vulkana ETNA do višine 1.900 m.

HOTEL DELLE PALME*** je cca 80m oddaljen od obale v jedru letoviškega LETOJANNI-ja. Vse sobe so klimatizirane, s kopalnico (tuš ali kad, sušilnik za lase), sefom, mini-hladilnikom, telefonom, televizorjem in balkonom. Hotel ima restavracijo (samopostrežni zajtrki, večerje–izbor menujev; gostje si sami postrežejo priloge, sladice in sadje) bar in teraso za sončenje z manjšim bazenom na strehi hotela. Gostje lahko koristijo tudi (doplačilo v sezoni) ležalnike in senčnike na peščeni plaži, ki je od hotela oddaljena samo 100–150m. 

CENE VKLJUČUJEJO: 7 x polpenzion v sobah 1/2 TWC v hotelu Delle Palme*** v Letojanniju, turistično takso, polet z nizkocenovno letalsko družbo Wizzair v eno smer na relaciji Catania–Benetke ali Benetke-Catania, vse letališke takse (vključen 1 manjši kos ročne prtljage/osebo v dimenzijah 40 x30 x 20 cm + 1 kos velike prtljage do 20 kg/sobo), krajši panoramski ogled Neaplja na poti, stroške trajekta čez mesinsko ožino na Sicilijo, ogled stare Taormine, vzpon na pobočje vulkana Etna do 1.900 m, vse prevoze po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom iz Slovenije do Sicilije ali obratno, organiziran transfer iz Letojannija do letališča Catania ali obratno in avtobusnim transferjem iz letališča Benetke nazaj do Slovenije ali obratno (iz/do Postojne, Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora), slovenskega predstavnika–vodnika ves čas letovanja, celotno organizacijo.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 140 EUR,
- za sobo s pogledom na morje = 70 EUR/sobo, 
- za dodaten velik kos prtljage za oddajo na letalu do 20 kg = od cca. 35 EUR (po trenutnem ceniku letalskega prevoznika),

MOŽNI POPUSTI:
- za otroke do 12 let (z 2 odraslima) = 25%,
- tretja in četrta odrasla oseba v sobi = 10% (večje sobe proti potrditvi).

MOŽNI DODATNI IZLETI z doplačilom (z našim avtobusom in s slovenskim vodenjem):
- poldnevni izlet v starogrško Syracuso,
- celodnevni izlet na Liparske otoke,
- celodnevni izlet v Palermo in Cefalu.

Za izvedbo izletov je potrebnih najmanj 20 udeležencev. Podrobnosti izletov in cene bodo na voljo v naših poslovalnicah in pri našem predstavniku.

Ogledi po dnevih se lahko še prerazporedijo.

POMEMBNO:
- na letalskem poletu je vključen 1 manjši kos ročne prtljage/osebo v omejenih dimenzijah (40 x 30 x20 cm) + dodatno 1 kos velike prtljage do 20 kg/za vsako rezervirano sobo v hotelu (ne glede na število oseb v sobi, je vedno vključen 1 kos velike prtljage na sobo).
- na željo lahko namesto avtobusnega prevoza iz Slovenije do Sicilije za program A (oziroma namesto avtobusnega prevoza iz Sicilije do Slovenije za program B) organiziramo letalski polet tudi v obratni smeri (iz Benetk v Catanio oz. iz Catanie v Benetke). Okvirno doplačilo za letalski prevoz v obratni smeri (vključno s transferjem iz Slovenije do letališča Benetke ali obratno) znaša od 140 EUR/osebo (odvisno od razpoložljivosti na letalih v času rezervacije).
- v času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.
- cene veljajo pri udeležbi najmanj 40 potnikov v skupini. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 60 EUR/osebo. V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

 • klima
 • v bližini plaže (cca. 100-500m)
 • družini prijazno
 • otroški popusti
 • za pare
 • bazen
 • za mlade
 • organiziran prevoz
 • slovenski spremljevalec
 • vključeni izleti
 • atraktivni izleti
 • naravne lepote
 • priporočeno za skupine
Določite termin
Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 9 dni (8 nočitev)

PREVOZ: Bus-avio

15. jul. 2022 - 23. jul. 2022

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: AKTIVNE POČITNICE

Price: 699 Discount: 0 Surcharge: 140 Promotion: 0
SKUPNA CENA: 839,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava