LJ MB SB

POČITNICE NA SICILIJI - LETOJANNI

HOTEL DELLE PALME***

Aktivne počitnice na otoku sonca (možnost dodatnih izletov po otoku).

15. julij 2021 | 9 dni (7 nočitev) | avtobus - letalo
23. julij 2021 | 9 dni (7 nočitev) | letalo - avtobus

PROGRAM A: 15.–23.7.2021 (avtobus-letalo)

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 15. uri. Pobiranje potnikov preko Slov. Bistrice, Celja, Ljubljane in Postojne ter vožnja proti Italiji. Nočna vožnja mimo Bologne in Firenc.
2. dan: Potovanje mimo Rima do NEAPLJA in v jutranjih urah krajši ogled glavnih znamenitosti: castel Nouvo, gledališče San Carlo, plebiscitni trg, galerija Umberta I. ... Nadaljevanje južno mimo Salerna, pokrajine Basilicata in Kalabrija. Opoldanski prihod do Mesinske ož ine. Kratka plovba s trajektom in pristanek v MESSINI na otoku SICILIJA. Sledi nastanitev v letoviškem mestecu LETOJANNI, nedaleč od znamenite Taormine. Prosto za prvo kopanje in spoznavanje okolice. Večerja in nočitev v hotelu.
3.–8. dan: Prosti dnevi za kopanje, udeležbo na različnih izletih po otoku (vključen je izlet v staro Taormino in vzpon na pobočje vulkana Etna) in ostale aktivnosti. Bivanja na osnovi ponudbe polpenzionov.
9.
dan: Zajtrk. Sledi avtobusni transfer na letališče Catania. Polet predvidoma v opoldanskih urah z nizkocenovno letalsko družbo na letališče Marco Polo v Benetkah. Sledi organiziran prevoz v Slovenijo do Postojne, Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora, kamor bo prihod predvidoma enkrat v večernih urah.

PROGRAM B: 23.7.–31.7.2021 (letalo-avtobus)

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora predvidoma v jutranjih urah. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani in Postojni in transfer v Italijo do letališča Marco Polo Benetke. Polet z nizkocenovno letalsko družbo predvidoma v opoldanskih urah proti letališču Catania na SICILIJI. Po pristanku sledi transfer do letoviškega mesteca LETOJANNI nedaleč od znamenite Taormine. Kasnejša popoldanska nastanitev in prosto za prvo kopanje. Večerja in nočitev v hotelu.
2.–7. dan: Prosti dnevi za kopanje, izlete po otoku (vključen je izlet v staro Taormino in vzpon na pobočje vulkana Etna) in ostale aktivnosti. Bivanje na osnovi ponudbe polpenzionov.
8. dan: Po zajtrku sledi dopoldanski odhod iz hotela. Vožnja s trajektom iz MESSINE nazaj na celino. Vračanje po italijanskem škornju proti domu preko pokrajin Kalabrije in Basilicate, nato vožnja mimo Neapeljskega zaliva do NEAPLJA in krajši večerni ogled glavnih znamenitosti: castel Nouvo, gledališče San Carlo, plebiscitni trg, galerija Umberta I. ... Nadaljevanje mimo Rima proti domu.
9.
dan: Vožnja mimo Firenc, Benetk do mejnega prehoda Fernetiči. Prihod v Slovenijo v dopoldanskem času ter razlaganje potnikov v Ljubljani, Celju, Slov. Bistrici in Mariboru.

HOTEL DELLE PALME*** je cca 80m oddaljen od obale v jedru letoviškega LETOJANNI-ja. Vse sobe so klimatizirane, s kopalnico (tuš ali kad, sušilnik za lase), sefom, mini-hladilnikom, telefonom, televizorjem in balkonom. Hotel ima restavracijo (samopostrežni zajtrki, večerje–izbor menujev; gostje si sami postrežejo priloge, sladice in sadje) bar in teraso za sončenje z manjšim bazenom na strehi hotela. Gostje lahko koristijo tudi (doplačilo v sezoni) ležalnike in senčnike na peščeni plaži, ki je od hotela oddaljena samo 100–150m. 

CENA: 690 EUR pri najmanj 40 potnikih                              

POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE: - 10% ob rezervaciji do 30.4.2021.

CENE VKLJUČUJEJO: 7 x polpenzion v sobah 1/2 TWC v hotelu Delle Palme*** v Letojanniju, turistično takso, letalski polet z nizkocenovno družbo na relaciji Catania–Benetke (program A) oz. Benetke-Catania (program B), vse letališke takse (vključen 1 kos ročne prtljage/osebo v omejenih dimenzijah + 1 kos velike prtljage do 20 kg/sobo), krajši panoramski ogled Neaplja na poti, stroške trajekta čez mesinsko ožino na Sicilijo, ogled stare Taormine, vzpon na pobočje vulkana Etna do 1.900 m, vse prevoze po programu s klimatiziranim turističnim avtobusom, vključno z organiziranim transferjem iz Letojannija do letališča Catania in avtobusnim transferjem iz letališča Benetke nazaj do Slovenije (do Postojne, Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora), slovenskega predstavnika–vodnika ves čas letovanja, celotno organizacijo.

SAJKOV KLUB SICILIJA VKLJUČUJE ŠE:
- vodnika oz. predstavnika turistične agencije Sajko ves čas bivanja v hotelu,
- krajši izlet v staro TAORMINO, eno najlepših turističnih središč na Siciliji,
- vzpon na pobočje vulkana ETNA do višine 1.900 m.  

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 140 EUR,
- za sobo s pogledom na morje = 70 EUR/sobo,
- za dodaten velik kos prtljage za oddajo na letalu do 20 kg = od cca. 30 EUR (po trenutnem ceniku letalskega prevoznika),

MOŽNI POPUSTI:
- za otroke do 12 let (z 2 odraslima) = 25%,
- tretja in četrta odrasla oseba v sobi = 10% (večje sobe proti potrditvi).

MOŽNI DODATNI IZLETI z doplačilom (z našim avtobusom in s slovenskim vodenjem):
- poldnevni izlet v starogrško Syracuso,
- celodnevni izlet na Liparske otoke,
- celodnevni izlet v Palermo in Cefalu.
Za izvedbo izletov je potrebnih najmanj 20 udeležencev. Podrobnosti izletov in cene bodo na voljo v naših poslovalnicah in pri našem predstavniku.

Ogledi po dnevih se lahko še prerazporedijo.

POMEMBNO:
- na letalskem poletu je vključen 1 kos ročne prtljage/osebo v omejenih dimenzijah (skladno z aktualnimi pogoji letalskega prevoznika) + dodatno 1 kos velike prtljage do 20 kg/za vsako rezervirano sobo v hotelu (ne glede na število oseb v sobi, je vedno vključen 1 kos velike prtljage na sobo).
- na željo lahko namesto avtobusnega prevoza iz Slovenije do Sicilije organiziramo letalski polet tudi v tej smeri (Benetke–Catania). Okvirno doplačilo za letalski prevoz tudi v to smer (vključno s transferjem iz Slovenije do letališča Benetke) znaša od 130 EUR/osebo (odvisno od razpoložljivosti na letalih v času rezervacije).
- v času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.
 
V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

  • klima
  • v bližini plaže (cca. 100-500m)
  • družini prijazno
  • otroški popusti
  • za pare
  • bazen
  • active
  • za mlade

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava