LJ MB SB

KLASIČNA GRČIJA Z METEORO

6 - DNEVNO POTOVANJE (BUS-LADJA)

Zanimivo potovanje na Peloponez in ogled znamenite Meteore.

7. september 2021 | 6 dni | avtobus, ladja | šifra: GRM454

1. dan: Odhod iz Maribora predvidoma okoli polnoči. Pobiranje potnikov preko Slov. Bistrice, Celja in Ljubljane do Fernetičev. Prestop v Italijo in nadaljevanje mimo Benetk proti jugu. Krajši sprostitveni postanek v letoviškem RIMINIJU. Zgodnji popoldanski prihod v pristanišče ANCONA, vkrcanje na ladjo in plovba proti Grčiji. Nočitev na ladji v kabinah 1/4.
2. dan: Jutranji pristanek v grški IGOUMENITSI. Izkrcanje in avtobusna vožnja preko hribov mimo Ioanine in Metsovega. Zgodaj popoldne prihod do METEORE, vzpon med znamenite črne skale in ogled enega izmed »na nebu visečih samostanov«. Nastanitev v hotelu v bližnji KALAMBAKI, večerja in nočitev.
3. dan: Po zajtrku vožnja mimo Trikale in Karditse. Postanek pri TERMOPILAH – prizorišču znamenite bitke s Perzijci. Prihod v DELFE in ogled ruševin starega preročišča z lokalnim vodnikom. Nadaljevanje pod Parnasom proti grški prestolnici. Večerni prihod v ATENE. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.
4. dan: Zajtrk, dopoldanski ogled znamenitosti mesta: Akropola (z lokalnim vodnikom), Dionizijev teater, Olimpijski stadion, olimpijska vas 2004 ... Popoldanski sprehod v živahni predel MONASTIRAKI. Prosto za individualne oglede oz. nakupe. Možnost večerje v lokalu v Plaki z glasbo – sirtakijem. Nočitev.
5. dan: Zgodnji zajtrk in takojšnja vožnja na PELOPONEZ. Postanek ob KORINTSKEM KANALU, nato pri EPIDAURUSU, ogled znamenitega antičnega gledališča. Opoldanski obisk letoviškega mesteca NAUPLION, nato starodavnih MIKEN z ruševinami mesta kralja Agamemnona. Nadaljevanje ob Korintskem zalivu v pristanišče PATRAS. Vkrcanje na luksuzni trajekt, nastanitev v kabine 1/4 in plovba proti Jadranu. Nočna plovba.
6. dan: Nadaljevanje plovbe in zgodaj popoldne pristanek v ANCONI. Avtobusna vožnja na relaciji Rimini–Benetke–Trst. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.

CENA:  580 EUR pri najmanj 40 potnikih
               630 EUR pri najmanj 30 potnikih

POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 5% ob rezervaciji in celotnem plačilu do 30.4.2021.

CENA VKLJUČUJE: 2 x nočitev na trajektu-ladji (Ancona–Igoumenitsa in Patras–Ancona) v notranjih kabinah 1/4 TWC, 3 x nočitev z zajtrkom v sobi 1/2 TWC v hotelih*** (1 x v Kalambaki, 2 x v Atenah), 2 x večerja kot v programu, lokalnega vodnika na Akropoli v Atenah in v Delfih, pristaniške takse, prevoz s turističnim avtobusom, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za samostan v Meteori, za arheološka najdišča Delfe, za akropolo v Atenah, za arheološka najdišča Mikene in Epidavros.

MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 v hotelih = 75 EUR/osebo,
- za notranjo kabino 1/3 TWC na ladji v obe smeri = 45 EUR/osebo,
- za notranjo kabino 1/2 TWC na ladji v obe smeri = 75 EUR/osebo,
- ogled sirtakija z večerjo (doplačilo na poti vodniku) = cca. 35–40 EUR.

OPOMBE:
- na ladji prehrana ni vključena. Možnost obrokov v samopostrežni restavraciji oz. v restavraciji á la carte. - v času objave programa vozni redi trajektov še niso bili fiksno potrjeni, zato se lahko v tej zvezi še malenkost spremeni program oziroma se lahko posledično spremeni tudi odhod za kak dan ali dva.
- potovanje se lahko izvede tudi v obratnem vrstnem redu.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji ladjarja!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava