LJ MB SB

SICILIJA

4-DNEVNO POTOVANJE AVIO-AVIO

Priljubljeno potovanje po otoku sonca, lepih plaž in izjemno bogate zgodovine.
Palermo, Monreale, Cefalu, dolina templjev v Agrigentu, Etna, Taormina, Siracusa, Catania ...

29. april 2023 | 4 dni | letalo | šifra: SIC870

1. dan: Zbor potnikov ob 04.00 uri zjutraj na letališču Marco Polo v Benetkah (po želji organiziran transfer iz Slovenije do letališča). Ob 06.10 polet letala nizkocenovne družbe Wizzair proti Siciliji. Pristanek na letališču Palermo ob 07.50, vkrcanje na italijanski avtobus in takojšen ogled mesta PALERMO: kapucinske katakombe, katedrala, Normanska palača (zunanji ogled), mestno jedro. Nekaj prostega časa v mestu, nato vzpon v bližnji MONREALE za ogled izjemne normanske katedrale. Po ogledih namestitev v hotelu na tem območju. Večerja in nočitev. 
2. dan: Po zajtrku vožnja v turistični in letoviški CEFALU. Ogled mesta z nekdanjim srednjeveškim jedrom: normanska katedrala, srednjeveška pralnica. Nadaljevanje potovanja proti južni obali otoka v AGRIGENTO in ogled znamenite DOLINE TEMPLJEV. Sledi še vožnja čez notranjost otoka, mimo mest Enna do vzhodne obale in nastanitev v hotelu na tem območju. Večerja in nočitev.   
3 dan: Po zajtrku vzpon na vulkan ETNA do višine okrog 1900 m (po želji vožnja z gondolo in terenskimi vozili proti vrhu z doplačilom, če bo možno). Popoldanski povratek na obalo in vzpon do stare TAORMINE, gotovo enega najlepših krajev na Siciliji. Sprehod skozi staro jedro, vrnitev v hotel. Večerja in nočitev. 
4. dan: Po zajtrku vožnja proti jugu do SIRACUSE. Ogled arheološkega najdišča z grškim gledališčem, rimskim amfiteatrom, Dionizijevim ušesom. Sledi krajši krožni ogled CATANIE in postanek na zanimivi tržnici, nato popoldanski transfer na letališče v Catanii. Polet ob 17.50 in pristanek v Benetkah ob 19.40. Zaključek potovanja oz. po želji še organiziran transfer nazaj v Slovenijo.

CENA:     599 EUR pri najmanj 35 potnikih  
                649 EUR pri najmanj 25 potnikih

5% POPUST ZA HITRE PRIJAVE do 31.1.2023 (za plačilo v celoti).

CENA VKLJUČUJE: letalska poleta na relaciji Benetke–Palermo in Catania–Benetke z nizkocenovno letalsko družbo Wizzair, letališke takse, 1 manjši kos ročne prtljage (v dimenzijah 40 x 30 x 20 cm) in 1 kos večje ročne prtljage do 10 kg (v dimenzijah  55 x 40 x 23 cm), 3 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vse prevoze in oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: kapucinske katakombe v Palermu, za normansko katedralo v Monrealu, za arheološki najdišči dolino Templjev v Agrigentu in Neapolis v Siracusi. 

MOŽNI POPUSTI: 
- 15% popusta za otroka do 15. let na dodatnem ležišču v sobi z dvema odraslima, 
- 5% popusta za tretjo odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču.
Troposteljne sobe proti potrditvi! 

MOŽNA DOPLAČILA: 
- za sobo 1/1 = 75 EUR,
- za povratni transfer iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja, Ljubljane do letališča v Benetkah  = 65 EUR/osebo,
- za dodaten kos velike prtljage na letalu za oddajo (od 15 kg dalje) = od 60 EUR (cena se spreminja), 

POMEMBNO: 
- vrstni red ogledov se lahko še prerazporedi po dnevih. 
- cene letalskih vozovnic se bližje odhodu lahko tudi zvišajo, posledično se lahko spremeni tudi cena programa. V izogib višji ceni toplo priporočamo hitro prijavo.
- skladno s pogoji letalskih prevoznikov, se sedeži na letalih lahko dodelijo tudi naključno, je pa možno sedeže izbrati in rezervirati vnaprej proti doplačilu. 
   
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih! 
Veljajo splošni pogoji turistične agencije Sajko in letalskega prevoznika!

 

 

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • bogat program
  • krožno potovanje
  • arhitekturno bogastvo
  • antične civilizacije
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 4 dni (3 nočitev)

PREVOZ: Letalo

29. apr. 2023 - 2. maj 2023

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

SKUPNA CENA: 644,05 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava