LJ MB SB

BENEŠKA SLOVENIJA

ENODNEVNI IZLET

Zanimiv enodnevni izlet preko meje v zamejsko Slovenijo: ogled Čedada, Špetra Slovenov, Landarske jame, obisk vasi Mašera pod Matajurjem, ...

8. oktober 2022 | 1 dan | avtobus | šifra: BES715

 »Liep beneški pozdrav«. Vabimo vas na izlet v NADIŠKE DOLINE in vasice pod Matajurjem, obisk multimedijskega muzeja »SMO v Špietru« in pokušnjo »gubance an štrukju«.

Odhod iz Maribora ob 5. uri zjutraj (TPC City). Pobiranje potnikov: ob 5.30 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 6.00 v Celju (dvorana Zl atorog) in ob cca. 7.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Potovanje po Vipavski dolini, mimo Gorice do ČEDADA, ki je upravno središče Benečije. Sprehod skozi staro jedro mimo stolnice, langobardskega templja ter preko Hudičevega mostu čez reko Nadižo. Vožnja v ŠPETER SLOVENOV, kjer  si boste ogledali muzej – slovensko multimedijsko okno (SMO), ki na sodoben način prikazuje kulturno krajino od Tržaškega zaliva do Mangarta. Skozi pripoved boste prepoznali kraje, kjer živijo Slovenci v Italiji. Sledi obisk pekarne Dorbolo, kjer boste ob kapučinu ali kavi poskusili tipični nadiški sladici: gubance in štruklje. Manjšo vrečico štrukljev boste prejeli za popotnico. Sledi ogled LANDARSKE JAME s podzemno gotsko cerkvico sv. Ivana v Čelè iz 15. stol. Nadalje pa obisk vasi Mašera pod Matajurjem z zanimivo vaško arhitekturo, kjer si boste ogledali »Muzej varha Matajurja«, kovačijo iz 50-ih let, in »velbano« klet. Povratek preko Robiča, Kobarida, Mosta na Soči in Idrije. Prihod domov v večernih urah.


CENA:  63 EUR
iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja
               56 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, vse oglede in vstopnine po programu, pokušino gubance in štrukljev s kavo, slovensko vodenje in celotno organizacijo.

MOŽEN POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

POMEMBNO: cene veljajo pri udeležbi najmanj 35 potnikov na avtobusu. V primeru manjšega števila udeležencev znaša doplačilo za izvedbo 6 EUR/osebo (plačilo na prijavnem mestu ali vodniku na avtobusu na dan odhoda). V kolikor bo prijavljenih manj kot 25 oseb, si agencija pridržuje pravico izlet odpovedati v zakonskem roku.

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.
Dežurna telefonska številka v času odhoda: 02 80 51 807.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • slovenski spremljevalec
  • bogat program
  • atraktivni izleti
  • naravne lepote
  • odkrivanje naše zgodovine
  • I feel SLOVEnia
Določite termin
Število oseb

BUS

TRAJANJE: 1 dan

PREVOZ: Avtobus

8. okt. 2022 - 8. okt. 2022

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: IZLET

Price: 63 Discount: 0 Surcharge: 0 Promotion: 0
SKUPNA CENA: 63,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava