LJ MB SB

APULIJA IN KALABRIJA

8-DNEVNO POTOVANJE

Idilična pokrajina z bogato zgodovino na koncu italijanskega škornja.

11. september 2021 | 8 dni | avtobus | šifra: AK1398

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora opolnoči (v noči iz petka na soboto). Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani. Prestop meje v na Fernetičih in vožnja mimo Benetk, Padove in Bologne. Jutranji sprostitveni postanek ob jadranski obali v PESARU, nato nadaljevanje poti v APULIJO. Prihod na območje Nacionalnega parka Gargano v SAN GIOVANNI ROTONDO, enega od najbolj obiskanih romarskih krajev v Evropi. Krajši ogled, nato nadaljevanje do slikovitega obmorskega mesteca PESCHICI. Namestitev na tem območju. Večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja do kraja MONTE SANT'ANGELO, ki velja za eno najpomembnejših krščanskih središč v Italiji. Nadaljevanje proti jugu in krajši postanek v obmorskem mestecu BARLETTA pri rimskem bronastem kipu Collos iz 4. st. Sledi obisk gradu CASTEL DEL MONTE (Unesco), kjer je Friderik II. leta 1240 zgradil »apulijsko krono«. Popoldne še ogled naselbine I SASSI DI MATERA, ki so jo prvi naseljenci izkopali v tuf in velja za eno najstarejših naseljenih področij v Italiji. Namestitev v hotelu v mestu Taranto ali okolici. Večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja do kraja OSTUNI in krajši ogled »belega mesta«. Sledi prihod v ALBEROBELLO, mestece, poznano po hišah s pravljičnim izgledom, imenovanih »trulli«. Naslednji postanek v CASTELLANA GROTTE, kjer je bil leta 1938 odkrit jamski sistem. Po končanem ogledu kraškega podzemlja še pokušina lokalnih vin. Še vožnja v BARI, glavno mesto Apulije. Krajši ogled glavnih znamenitosti mesta, vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Izlet po »peti apeninskega škornja«. Postanek v mestu LECCE s sijajno baročno arhitekturo. Sprehod mimo številnih baročnih palač in ogled bazilike Svetega Križa. Vožnja do obmorskega mesta OTRANTO za krajši ogled starega jedra z ostanki obzidja, gradom in katedralo. Vožnja do rta SANTA MARIA DI LEUCA, ki je najjužnejša točka Apulije. Popoldanski povratek v TARANTO in postanek pri Aragonskem gradu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Potovanje ob obali Jonskega morja preko Basilicate v KALABRIJO. Vožnja v hribovito notranjost do mesta CORIGLIANO CALABRO, ki slovi po svoji legi na gričku ter mogočnem Vojvodskem gradu. Nadaljevanje poti v SANTA SEVERINO z nenavadno lego na skalnem pobočju. Mesto krasi odlično ohranjen normanski grad. Vožnja do obale in postanek v letoviškem kraju LE CASTELLA s trdnjavo iz 15. st. Namestitev v hotelu nekje na območju mest Lamezia Terme ali Pizzo. Večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Vožnja na skrajni jugozahod v REGGIO CALABRIA, največje kalabrijsko mesto. Obisk Arheološkega muzeja, kjer domujeta slavna kipa grških junakov – Bronzi di Riace, ki so ju našli v morju pri kraju Riace. Ogled mesta s katedralo in sprehod po promenadi. Povratek ob obali do rta CAPO VATICANO z lepim razgledom na ožino med Sicilijo in Kalabrijo. Nadaljevanje do letoviškega mesteca TROPEA in sprehod po starem mestnem jedru.  Nato še postanek v mestecu PIZZO, vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

7. dan: Po zajtrku vožnja v MORANO CALABRO, ki zaradi svoje lege na visokih gričevnatih pobočij sodi med najlepša kalabrijska mesteca. Prestop v pokrajino Basilicata in vožnje preko razgibane in hribovite pokrajine mimo pokrajinske prestolnice Potenza (možen krajši postanek) proti severu. Potovanje na relaciji Foggia–Termoli in nastanitev blizu jadranske obale na robu Apulije. Večerja in nočitev v hotel.

8. dan: Po zajtrku vrnitev proti domu ob jadranski obali mimo Pescare. Na poti sprostitveni postanek v kraju LORETO za obisk znamenite bazilike Svete hiše. Vožnja po avtocesti na relaciji Rimini–Bologna–Padova–Benetke. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah.  


CENA:  795 EUR
pri najmanj 40 potnikih

             885 EUR pri najmanj 30 potnikih                                       


CENA VKLJUČUJE:
7 x polpenzion v hotelih***/**** v sobah 1/2 TWC, prevoz s turističnim visokopodnim avtobusom, vse cestnine, parkirnine in vstopne takse, degustacijo vina, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.
Vključene vse vstopnine po programu.


MOŽNO DOPLAČILO:
- za sobo 1/1= 150 EUR.


MOŽEN POPUST:
  za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%


V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava