LJ MB SB

BISERI ŠVICE, JUNGFRAUJOCH

4-DNEVNO POTOVANJE

Zanimiva alpska dežela z najvišjo ozkotirno železnico v Evropi.

25. avgust 2021 | 4 dni | avtobus | šifra: BSV549

1.dan: Odhod iz Maribora ob 19. uri, pobiranje potnikov preko Celja, Ljubljane in Fernetičev. Prestop v Italijo ter vožnja mimo Benetk in Verone. Nočna vožnja.

2. dan: Vožnja po dolini Aoste in vstop v ŠVICO na prelazu ST. BERNARD. Jutranji postanek v bližnji alpski vasici Bourg St. Pierre, kjer je svojčas Alpe prečkal tudi Napoleon in kjer je zibelka psov bernardincev. Dopoldansko nadaljevanje vožnje do ŽENEVSKEGA JEZERA. Ogled znamenitega gradu Savojskih grofov CHILLON. Vožnja skozi mondeni Montreaux (krajši postanek) in nato naprej do vasice GRUYERE  za obisk ene najpomembnejših švicarskih sirarn. Ogled in degustacija. Potovanje ob jezeru mimo Lausanne do ŽENEVE. Ogled mesta: cvetlična ura, vodomet, katedrala sv. Petra, zid reformacije, zgradba Združenih narodov. Sledi nastanitev v hotelu nekje na tem območju. Večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk v hotelu. Še čas za zadnje oglede v Ženevi, nato vožnja proti romantičnemu JEZERU NEUCHATEL pod gorovjem švicarske Jure. Vožnja skozi slikovite vasice in vinorodno območje, ki je znano tudi po izdelovanju svetovno znanih švicarskih ur. Krajši postanek v mestu NEUCHATEL. V popoldanskem času prihod v prestolnico BERN in sprehod skozi staro in lepo ohranjeno jedro mesta: urni stolp, katedrala, hiša Alberta Einsteina, švicarski parlament ... Nastanitev nekje proti Interlaknu. Večerja in nočitev v hotelu.

4. dan: Zgoden zajtrk in odhod pod vznožje Bernskih Alp. Vožnja v smeri smučarskega središča Wengen, v bližnjem Grindenwaldu vkrcanje na vlak in nato na najvišjo ozkotirno železnico v Evropi; vzpon na 3454 metrov visok JUNGFRAUJOCH skozi predor pod Eigerjem. Ob lepem vremenu občudovanje prave alpske zimske idile: razgled na najdaljši ledenik Evrope, Aletsch, na vse okoliške gore ter bližnjo in daljno okolico. Ogled “Ledene palače” tik pod vrhom zgornje postaje zobate železnice. Opoldanski spust z gore in nato popoldanski povratek proti domu. Vožnja proti Luganu in nazaj v Italijo. Potovanje mimo jezera Como, Milana, Verone. Prihod v Slovenijo po polnoči in še vožnja do Ljubljane, Celja in Maribora.

CENA: 375 EUR pri najmanj 40 potnikih
            410 EUR pri najmanj 30 potnikih


POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 5% ob rezervaciji in celotnem plačilu do 30.4.2021.


CENA VKLJUČUJE:
2 x polpenzion v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, vse oglede po programu, prevoz s turističnim avtobusom, vse takse, tunelnine in cestnine, slovensko vodenje in organizacijo.


Vključene vstopnine:
grad Chillon in sirarna Gruyere.


MOŽNA DOPLAČILA:
- za vzpon z gorsko železnico na Jungfraujoch = cca. 150 CHF,
- za sobo 1/1 = 70 EUR.


MOŽNI POPUSTI:

- za otroka do 12 let 25% (v sobi z dvema odraslima osebama),
- za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču 5%.


V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.


OPOMBE:
Kdor ne bo želel na Jungfraujoch, bo imel prosto dopoldne v Interlaknu ali okolici.


Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava