LJ MB SB

ZDA & TORONTO

TORONTO, NIAGARSKI SLAPOVI, WASHINGTON, NEW YORK

Veličastni Niagarski slapovi in vznemirljiva mesta ZDA in Kanade.

28. avgust 2021 | 9 dni | letalo | šifra: ZDT211

1. dan: Zbor potnikov na letališču Gradec (možnost organiziranega prevoza). Ob 10.15 polet letala družbe Lufthansa preko Frankfurta v ZDA. Obrok na letalu. Pristanek na letališču Newark pri  New Yorku ob 15.50. Po opravljenih  formalnostih vožnja v Washington. Kasnejša namestitev v hotelu in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Ves dan spoznavanje znamenitosti WASHINGTONA, prestolnice Združenih držav Amerike: Lincolnov, Rooseveltov in Washingtonov mavzolej, Kapitolski grič, Bela hiša, Pentagon, pokopališče Arlington. Nočitev v hotelu.    

3. dan: Po zajtrku takojšen odhod iz Washingtona v državo Pennsylvanio do LANCASTER COUNTY. Ta predel je znan kot dežela Amišev. Obisk tipične amiške hiše – farme. Nadaljevanje vožnje in poznopopoldanski prihod v zvezno državo New York do mesta CORNING. Nastanitev v hotelu in nočitev.

4. dan: Po zajtrku vožnja do NIAGARSKIH SLAPOV. Ogled veličastnih slapov med jezeroma Erie in Ontario z ameriške in po prečkanju meje še s kanadske strani. Po želji vožnja z ladjico pod slapove. Sledi nastanitev, predvidoma na kanadski strani.

5. dan: Zajtrk. Vožnja ob Ontarijskem jezeru do največjega kanadskega mesta TORONTO. Po prihodu v mesto panoramska vožnja in ogledi: parlamentarna poslopja, mestna hiša, Eaton Center, nabrežje. Možen vzpon na 550-metrski stolp CN, od koder se nudi razgled na mesto in jezero. Vožnja iz Toronta ob Ontarijskem jezeru nazaj do hotela. Nočitev.

6. dan: Po zajtrku prestop nazaj v ZDA in vožnja preko zvezne države New York na relaciji Buffallo-Binghamton-Scranton z vmesnimi postanki. Proti večeru prihod v NEW YORK. Prvi panoramski krog skozi mesto, namestitev v hotelu in nočitev.

7. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled (vožnja ta dan z javnim prevozom) znamenitosti v središču New Yorka z našim vodnikom: Zgornji in Spodnji Manhattan, Peta avenija, Wall Street, Centralni park, Liberty Island s kipom svobode ... Po želji obisk nebotičnika Empire State Building oz. stolpa »Tower of Freedom«. Možnost vožnje z ladjico po reki Hudson ... Nočitev v hotelu.  

8. dan: Zajtrk. Prost dan za samostojno odkrivanje mesta, dodatne oglede, obisk muzejev, nakupe … Večerni transfer na letališče in nočni polet ob 20.45 proti Evropi. Obrok na letalu.

9. dan: Pristanek v Münchnu ob 10.25 po lokalnem času. Takojšen nadaljevalni polet in pristanek v Gradcu ob 13.15. Po želji še organiziran transfer do Maribora, Celja in Ljubljane.

 

CENA: 1.990 EUR pri najmanj 35 potnikih

             2.090 EUR pri najmanj 25 potnikih 


CENA VKLJUČUJE:
7 x nočitev z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, letalski poleti na linijah Gradec-New York–Gradec, vse letališče pristojbine, vse avtobusne prevoze in transferje v ZDA in Kanadi po programu, vse oglede po programu, stroške avtorizacije ESTA za vstop v ZDA, odlično slovensko vodenje, celotno organizacijo.


MOŽNA DOPLAČILA:
- za vstopnine v razne muzeje in znamenitosti ter za enodnevni javni prevoz v New Yorku = predvidoma cca. 100 USD (vodniku na poti),
- za sobo 1/1 = 390 EUR za 7 nočitev,
- za pričakovane napitnine za ameriškega voznika avtobusa = cca 20 EUR/osebo
- za povratni transfer iz Ljubljane do letališča Gradec = 35 EUR/osebo.


MOŽEN POPUST
: za 3. oz. 4. osebo v isti sobi = 150 EUR/osebo.


OPOMBE:

- Zajtrki v ameriških hotelih niso nujno sestavni del ponudbe. Ponekod je lahko vključen enostaven kontinentalni zajtrk (mufin in kava), drugod bomo zajtrk morda organizirali izven hotela.
- Sobe v ameriških hotelih imajo do dve široki postelji (primerno za 3 ali 4 osebe, ki se med sabo poznajo). Dodatnih postelj v sobi ni.
- Ob prijavi je treba obvezno oddati kopijo svojega potnega lista.
- Osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovale v Sirijo, Irak, Iran, Jemen, Somalijo, Libijo ali Sudan oz. imajo zraven slovenskega tudi državljanstvo katere teh držav, morajo zaprositi za vizo na veleposlaništvu ZDA.
- V času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.  


V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih! Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava