LJ MB SB

SKANDINAVSKE PRESTOLNICE

8-DNEVNO POTOVANJE

Mälmo, Stockholm, Turku, Helsinki, Oslo, Kopenhagen ...

14. avgust 2021 | 8 dni | avtobus, ladja | šifra: SKP548

1. dan: Odhod avtobusa iz Ljubljane okoli polnoči (v noči z 13. na 14. avgust). Pobiranje potnikov preko Celja in Maribora. Prestop v Avstrijo na Šentilju in vožnja mimo Gradca, Welsa, Passaua in dalje po Nemčiji proti severu. Nočitev v hotelu v okolici Lübecka.

2. dan: Zajtrk in vožnja do pristanišča Puttgarden. Vkrcanje na trajekt in krajša plovba do Rodbyja na Danskem. Nadaljevanje poti preko Zealanda mimo danske prestolnice in vožnja preko znamenitega Oresundskega mostu na Švedsko. Popoldanski prihod v mesto MALMÖ – tretje največje švedsko mesto. Postanek v mestnem jedru za krajši ogled glavnih znamenitosti (glavni trg, mestna hiša, cerkve sv. Petra …) in čas za sprostitev. Sledi še vožnja po švedski pokrajini Skane in Smaland do mesta JÖNKÖPING ob jezeru Vätternsee. Nastanitev v hotelu in nočitev.

3. dan: Po zajtrku takojšnje nadaljevanje vožnje in opoldanski prihod v švedsko prestolnico STOCKHOLM. Ogled glavnih znamenitosti: kraljeva palača, parlament, stolnica, mestna hiša, muzej Vasa. Še nekaj prostega, nato vkrcanje na ladjo, nastanitev v kabine in nočna plovba proti Finski.

4. dan: Zajtrk na ladji in jutranji pristanek v stari finski prestolnici TURKU. Vožnja proti vzhodu do sedanje prestolnice HELSINKI. Ogled mesta: senatni trg, stolnica, dvorana Finlandia, opera, cerkev Temppeliaukio, katedrala Uspenski, spomenik Janu Sibeliusu, železniška postaja. Vkrcanje na ladjo, nastanitev v kabine in nočna plovba nazaj proti Švedski.  

5. dan: Zajtrk na ladji in pristanek nazaj v STOCKHOLMU. Takojšnja vožnja proti zahodu mimo mest Vasteras in Orebro. Sprostitveni postanek v mestu KARLSTADT ob jezeru Vänern, čas za kosilo … Popoldansko nadaljevanje poti, prestop meje na Norveško in večerni prihod v OSLO. Prva panoramska vožnja skozi norveško prestolnico, nato nastanitev v hotelu v okolici in nočitev.

6. dan: Po zajtrku takojšnja vrnitev v OSLO in ogled glvanih znamenitosti: muzej Kontiki, Vigelandov park, mestna hiša, katedrala, kraljevska palača. Zgodaj popoldan sledi vkrcanje na ladjo in plovba proti Danski. Nočitev v kabinah. 

7. dan: Zajtrk na ladji, nato pristanek v KOPENHAGENU. Izkrcanje in takojšen ogled danske prestolnice: mestna hiša, okrogli stolp, palača Christiansborg, Amalienborg, Nyhavn, Tivoli. Še nekaj prostega v mestnem jedru. Sledi popoldanski odhod proti jugu do pristanišča Rodby. Vkrcanje na trajekt in pristanek v Puttgardnu v Nemčiji. Še vožnja mimo Lübecka in Hamburga proti Hannovru. Nočitev v hotelu v mestu ali okolici.

8. dan: Po zajtrku nadaljevanje vožnje proti domu na relaciji Nürnberg–Passau, čez Avstrijo in prihod v Slovenijo v večernih urah.


CENA: 699 EUR
pri najmanj 40 potnikih
            759 EUR pri najmanj 30 potnikih        


CENA VKLJUČUJE:
4 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 3 x nočitev z zajtrkom v notranjih kabinah 1/4 na trajektih na relacijah Stockholm–Turku, Helsinki–Stockholm in Oslo–Kopenhagen, mostnino za Oresund, prevoz s trajektom na relaciji Puttgarden-Rodby-Puttgarden, prevoz s turističnim avtobusom, vse oglede po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: za okrogli stolp, za cerkev Temppeliaukio, za muzej Vasa in muzej Kontiki.


MOŽNA DOPLAČILA:
- za notranjo kabino 1/2 TWC na vseh trajektih = 120 EUR/osebo,
- za notranjo kabino 1/3 TWC na vseh trajektih = 50 EUR/osebo,
- za notranjo kabino 1/1 TWC na vseh trajektih  = 260 EUR/osebo,
- za sobo 1/1 v hotelih = 90 EUR.


MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12. leta (z dvema odraslima) = 25%
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču v vseh hotelih = 5%


POMEMBNO:
- v času objave programa vozni redi trajektov še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program oz. vrstni red ogledov.


V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih! Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji ladjarja!

Določite termin
Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 8 dni (7 nočitev)

PREVOZ: Avtobus-ladja

14. avg. 2021 - 21. avg. 2021

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

Price: 699 Discount: 0 Surcharge: 90 Promotion: 0
SKUPNA CENA: 789,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava