LJ MB SB

BALTSKE DRŽAVE IN SANKT PETERBURG

11 - DNEVNO POTOVANJE

Olsztyn, Klaipeda, Riga, Tallin, Sankt Peterburg, Vilna, Trakai...

5. avgust 2021 | 11 dni | avtobus | šifra: BST348

1. dan: Odhod avtobusa iz Ljubljane ob 17. uri. Pobiranje potnikov preko Celja in Maribora. Vožnja na relaciji Šentilj–Gradec–Dunaj. Nočna vožnja proti Češki.

2. dan: Prestop na Češko in vožnja mimo Brna in Ostrave. Jutranji prihod na Poljsko, vožnja z vmesnimi postanki mimo Katovic, Czestochowe in Lodža. Popoldanski prihod v MAZURIJO, deželo stoterih jezer. Postanek v mestu OLSZTYN in sprehod skozi zanimivo staro jedro z bogato zgodovino in impresivno arhitekturo. Sledi vožnja skozi slikovito pokrajino mimo številnih jezer proti mestu Augustow. Nastanitev nekje na tem območju, večerja in nočitev v hotelu.

3. dan: Po zajtrku krajša vožnja do poljsko-litovske meje. Prestop v Litvo, največjo izmed baltskih držav. Potovanje proti zahodu države do obalnega mesta KLAIPEDA. V bližini vkrcanje na trajekt in vožnja na znamenito KURSKO KOSO, približno 100 km dolg naravni peščeni nasip v obliki kose, ki je edinstven primer na svetu in sodi med zaščitena območja. Vožnja po slikovitem parku. Postanek v mestu NIDA z galerijo jantarja in hišo, v kateri je prebival Thomas Mann. Vrnitev s trajektom proti Klaipedi, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Vožnja proti mestu ŠIAULIAI. V bližini obisk znamenitega hriba križev, KRYŽIU KALNIS, romarski kraj in kraj simbolnega pomena za litovski narod. Sledi prestop meje v Latvijo in v zgodnejših popoldanskih urah prihod v prestolnico RIGA. Krožni ogled: cerkev sv. Petra, stolnica, parlament, mačja hiša, grad, spomenik svobode, tržnica ... Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. dan: Zajtrk. Vožnja severno in prestop meje v Estonijo in prihod v letoviško in zdraviliško mesto PÄRNU, ki velja za estonsko poletno prestolnico. Krožni ogled mesta: mestna hiša, koncertna dvorana, cerkev sv. Katarine, ruska cerkev … Popoldansko nadaljevanje vožnje v TALLIN in ogled estonske prestolnice: grad–parlament, cerkev Aleksandra Nevskega, srednjeveško jedro, glavni trg, mestna hiša. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

6. dan: Zgoden zajtrk in takojšnja vožnja proti vzhodu skozi narodni parka Lahemaa in proti estonsko-ruski meji. Prestop iz Estonije v Rusijo pri mestu Narva. Potovanje na relaciji Ivangorod–Kingisepp in popoldanski prihod ob Finski zaliv do PETRODVORCA, slovite rezidence Petra Velikega, kjer si bomo ogledali zunanjost in razkošen park s številnimi vodnjaki, kipi, drevoredi ... Po ogledu še krajša vožnja v SANKT PETERBURG, verjetno eno najlepših in nekdaj najbogatejših mest v Evropi. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

7. dan: Zajtrk v hotelu, nato obisk ERMITAŽA v baročnem Zimskem dvorcu, enega največjih in najbogatejših muzejev na svetu. Po ogledu muzeja pa krožni ogled mesta: Vasiljevski otok, Nevski prospekt, Isakijevska stolna cerkev, obisk Petropavlovske trdnjave z grobnico ruskih carjev. Nekaj prostega v mestnem jedru. Nočitev v hotelu (možnost vožnje z ladjo po reki Nevi ali ogled ruske folklorne predstave). 

8. dan: Po zajtrku odhod iz Sankt Peterburga in vožnja v TSARSKOJE SELO, za obisk nekdanje razkošne carske rezidence. Ogled soban in parkov. Sledi vožnja proti jugozahodu skozi rusko mesto Pskov in dalje do rusko-latvijske meje. Prestop meje in kasnejša večerna nastanitev v hotelu na latvijski strani. Nočitev.

9. dan: Zajtrk. Sledi vožnja preko latvijskega mesta Daugavpils, prestop meje v Litvo in popoldanski prihod v litovsko prestolnico VILNO. Panoramski ogled mesta: hrib Gedeminas, stolnica, bernardinski samostan, cerkev sv. Ane, hiša pesnika Mickiewicza, univerza, parlament, novi del mesta. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

10. dan: Po zajtrku krajša vožnja v staro prestolnico TRAKAI. Obisk srednjeveškega gradu na otoku sredi jezera in ogled vasi s starimi lesenimi hišami. Sledi vrnitev na Poljsko in večerni prihod v Varšavo. Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.

11. dan: Zajtrk. Sledi krajši ogled VARŠAVE: Palača znanosti in kulture, Primacialna palača, Gledališki trg, Barbakan, Trg starega in Trg novega mesta, rojstna hiša Marie Curie – Sklodowske. Avtobusni povratek iz Varšave mimo Czestohowe in Katovic na Češko in potovanje na relaciji Ostrava–Brno-Dunaj-Gradec z vmesnimi postanki ... Vrnitev v Slovenijo do Maribora, Celja in Ljubljane v kasnejših večernih oz. poznih nočnih urah. 


CENA:
 1.140 EUR
pri najmanj 40 potnikih
             1.240 EUR pri najmanj 30 potnikih


CENA VKLJUČUJE: 9 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 7 x večerja kot v programu, prevoz s turističnim visokopodnim avtobusom, stroški urejanja ruskega vizuma v višini 85 EUR/osebo, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.


MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 220 EUR.


MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12. let skupaj z 2 odraslima = 20%
- za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%


OPOMBE:
Potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev od datuma povratka potovanja. Vsi potniki morajo 3 tedne pred odhodom za urejanje ruskega vizuma oddati nepoškodovan potni list, izpolnjen formular, 1 fotografijo ter zavarovalno polico s kritjem do 30.000 EUR.


V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi predpisi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Določite termin
Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 11 dni (10 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

5. avg. 2021 - 15. avg. 2021

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

Price: 1140 Discount: 0 Surcharge: 220 Promotion: 0
SKUPNA CENA: 1.360,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava