LJ MB SB

NIZOZEMSKA IN BELGIJA

5-DNEVNO POTOVANJE

Živahna Nizozemska s polderji, mlini na veter, borzo cvetja, največim pristaniščem in zgodovinska Belgija (ogled mest Brugge in Bruselj).

25. junij 2021 | 5 dni | letalo | šifra: NB1396

1. dan: Zbor potnikov na letališču Ljubljana ob 7.00 zjutraj. Ob 9.05 polet iz Ljubljane z nizkocenovno družbo Transavia v Amsterdam, kjer bo predviden pristanek ob 11.00. Vkrcanje na avtobus in vožnja v muzejsko vasico ZAANSE SCHAANS (tipična arhitektura, mlini na veter, coklarna, sirarna...). Sledi postanek v tipičnem ribiškem mestecu VOLENDAM, v kasnejših popoldanskih urah pa prihod v AMSTERDAM - največje nizozemsko mesto in prestolnico. Krajša panoramska vožnja in prosto v živahnem starem jedru mesta.  Nastanitev v hotelu nekje v širši okolici Amsterdama in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Nato povratek v AMSTERDAM in ogledi: žel. postaja, Damrak, trg Dam, Rokin, Rembrandtova hiša, hiša Ane Frank (zunanji ogledi) ... Sledi obisk brusilnice diamantov, nato nekaj prostega časa za nakupe ali za obisk katerega izmed znamenitih muzejev po izbiri (Rijsk muzej, muzej Van Gogh, ipd.)... Še možnost vožnje z ladjico po kanalih in po želji sprehod skozi znamenito »rdečo ulico«. Vrnitev v hotel in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Prost dan (predvidoma v Amsterdamu) za samostojne oglede ali celodnevni avtobusni izlet »nizozemska tura«. Najprej vožnja skozi v ROTTERDAM– največje evropsko pristanišče. Vzpon na razgledni stolp Euromast  Postanek v mestnem jedru za krajši ogled (ulica Coolsingel z mestno hišo, pomorski muzej, hiša Erazma Rotterdamskega...). Nato vožnja v DELFT za obisk tovarne znanega sinjega porcelana (demonstracija izdelave in možnost nakupa). Postanek v HAAGU: panoramski ogled ter sprehod skozi center mimo parlamenta. Postanek pri mirovni palači in krajši obisk bližnjega letoviškega mesteca SCHEVENINGEN ob Severnem morju. Vrnitev v hotel in nočitev.

4. dan: Zajtrk. Takojšen odhod v AALSMEER in obisk največje borze cvetja na svetu. Sledi prestop meje v Belgijo in vožnja mimo Antwerpna v BRUGGE eno najlepših mest v Evropi- znano po bogati arhitekturi in ustvarjanju umetnikov; mesto prepredajo kanali ... Sprehod skozi staro mestno jedro (na seznamu Unesca). Nastanitev v hotelu v okolici Bruslja. Nočitev.

5. dan: Zajtrk. Vožnja v belgijsko prestolnico BRUSELJ. Krožni ogled s panoramskimi postanki: Atomium, bazilika Sacre Couer, botanični vrt, kraljevska palača, evropske inštitucije, sodišče, katedrala sv. Mihaela, ... Sprehod preko znamenitega trga Grand Place (Unesco) do mestne simbolike Maneken Pis-a. Nekaj prostega v mestnem jedru, sledi transfer na letališče Charleroi (50 km južno od Bruslja) in ob 16.55 polet z nizkocenovno družbo Wizzair na letališče Ljubljana, kjer bo pristanek predvidoma ob 18.35.

 
CENA: 625 EUR pri najmanj 30 potnikih
            670 EUR pri najmanj 20 potnikih


CENA VKLJUČUJE:
polet z nizkocenovnima družbama Transavia in Ryanair na relacijah Ljubljana–Amsterdam in Charleroi–Ljubljana, vse letališke takse, vključen 1 kos ročne prtljage do 10 kg (v dimenzijah 55 x 40 x 25 cm), 4 x nočitve z zajtrkom v hotelih turistične kategorije v sobah 1/2 TWC, vse oglede  po programu, vse prevoze in transferje po programu, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključena vstopnina: za borzo cvetja Aalsmeer.


MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 120 EUR,
- celodnevni izlet »nizozemska tura« (vključen vzpon na stolp v Rotterdamu), min. 20 oseb = 65 EUR,
- za velik kos prtljage za oddajo na letalih od cca. 50 EUR dalje (po trenutnem ceniku prevoznika).
- povratni transfer iz Maribora, Slov. Bistrice in Celja do letališča Ljubljana = 35 EUR.


MOŽNA DOPLAČILA
na licu mesta:
- večerje = cca. 25 EUR,
- vožnja z ladjico po kanalih = cca. 15  EUR.


Možna je prerazporeditev ogledov po dnevih.
 


MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 14. let na dodatnem ležišču = 10%
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5% 


OPOMBA:
Potniki, ki bodo za 3. dan izbrali prost dan, si bodo morali plačati stroške javnega prevoza (vlak ali avtobus) do centra Amsterdama in nazaj.
 


POMEMBNO:
V času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, spremeni se lahko tudi odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan (v primeru zasedenosti poletov na relaciji Charleroi–Ljubljana, je možno, da bomo primorani povratni let organizirati npr. na Benetke ali Treviso; v tem primeru je avtobusni transfer nazaj v Slovenijo vključen).  


V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih! Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

Določite termin
Število oseb

Za izbrani termin aranžma ni na voljo.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava