LJ MB SB

DAN NA JEZERSKEM

ENODNEVNI PROGRAM

Ena najlepših alpskih dolin v Sloveniji.

17. julij 2021 | 1 dan | avtobus | šifra: DJ1246

Odhod iz Maribora ob 6. uri zjutraj (TPC City). Pobiranje potnikov: ob 6.30 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 7.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 8.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Vožnja do KAMNIKA. Krajši ogled in sprehod skozi staro mestno jedro, čas za jutranjo kavo in osvežitev. Naslednji postanek za krajši ogled v KOMENDI: graščina, Glavarjeva lipa, baročna cerkev sv. Petra, nazadnje prenovljena po Plečnikovih načrtih. V kraju je živel in deloval Peter Pavel Glavar – duhovnik, prosvetitelj in čebelar. Nadaljevanje vožnje mimo Brnika in Šenčurja do Hotemaž pri Preddvoru, obisk ekološke kmetije pri Šuštarju. Redijo drobnico in pridelujejo raznovrstno zelenjavo. Ogled spiralne grede in permakulturnega načina kmetovanja. Sledi vzpon po dolini reke Kokre na ZGORNJE JEZERSKO. Odkrivanje lepot in znamenitosti Jezerskega po lahki krožni poti: ogled etnografskega muzeja v Jenkovi kasarni, obisk cerkve sv. Andreja, pokušnja mineralne vode na »izviru slatine«. Še sprehod do Planšarskega jezerca, nato domače kosilo v bližnjem gostišču (poskusili boste tudi "masunjek", pastirsko jed iz smetane in ajdove moke) in popoldansko slovo od prijaznih domačinov. Vrnitev domov po isti poti. Večerni povratek proti Ljubljani in Štajerski.

CENA: 52 EUR

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, vstopnine in oglede po programu, obisk ekološke kmetije, kosilo (vključno s pokušnjo masunjka), cestnine, vodenje in organizacijo.

MOŽEN POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo.
Dežurna telefonska številka v času odhoda: 02 80 51 807.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava