LJ MB SB

TITOV BUNKER, SARAJEVO IN MOSTAR

3-DNEVNO POTOVANJE

Najbolj varovana skrivnost v bivši SFRJ. Obisk bunkerja, na poti po BiH pa tudi ogledi Sarajeva, Mostarja, Travnika, Jajca ...

27. april 2023 | 3 dni | avtobus | šifra: TB1128

Titov bunker pri Konjicu pod imenom D0 ARK bil grajen v tajnosti med letoma 1953 in 1979. Vanj bi se v primeru atomske katastrofe lahko zatekli Tito in 350 najožjih sodelavcev. Ta impozanten objekt obsega preko 6.500 m2 in sega v globino 300 m. Do 1990-ih let je bila gradnja 4,6 miljarde USD vrednega bunkerja najstrožje varovana skrivnost.    

1. dan: Jutranji odhod iz Slovenije. Vožnja mimo Zagreba proti Gradiški, prestop meje z BIH. Nadaljevanje poti mimo Doboja, po slikoviti dolini reke Bosne. Opoldanski  prihod v SARAJEVO, panoramski avtobusni ogled: zgradbi dvojčkov Momo in Uzeir, parlamenta in časopisna hiša Oslobođenje, današnji AVAZ. Sprehod čez Principov most, ogled »Inat kuće«. Postanek pri sloviti Vječnici, zgrajene v času Avstro-Ogrske, a pozneje predelane v neomavrski stil po vzoru arhitekture Mameluka v Kairu ... Sprehod po znameniti ulici »Ferhadija« mimo katedrale, pravoslavne cerkve, do Gazi Husrev-begove džamije. Nekaj prostega časa in sprehod po Baščaršiji. Čas za obisk številnih trgovinic, obrtnih delavnic, kavarnic, čevapdžinic, burekdžinic … Možnost ogleda vojnega »tunela«  Dobrinja–Butmir (doplačilo). Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Vožnja do KONJICA, ogled TITOVEGA BUNKERJA. Nadaljevanje vožnje po dolini Neretve do hercegovske prestolnice MOSTAR. Panoramski ogled mesta, ki po vojni spet počasi dobiva staro podobo (katedrala, Bulevar, pravoslavna cerkev …). Ogled zgodovinskega jedra: stara čaršija »Kujundžiluk«, znameniti most, sprehod po starem jedru … Čas za nakup spominkov, samostojno odkrivanje mesta ali okrepčilo. Popoldanska vrnitev v Sarajevo. Kratek postanek v Jablanici in sprehod do ostankov porušenega mostu na Neretvi, kjer so posneli tudi znani film »Bitka na Neretvi«. Vrnitev v hotel. Možnost tipične bosanske večerje (doplačilo). Nočitev. 

3. dan: Zajtrk v hotelu in vožnja na Ilidžo do kraškega izvira reke Bosne (ob doplačilu vožnja tja s fijakerji). Slovo od bosanske prestolnice in vožnja do TRAVNIKA, postanek v rojstnem mestu Iva Andriča. Sprehod do rojstne hiše Iva Andriča in »šarene« džamije. Nato vožnja v JAJCE, ogled slikovitega mesteca ob reki Plivi: Sahat kula, Medved kula, cerkev sv. Luke … nadaljevanje po slikoviti soteski reke Vrbas proti Banja Luki in naprej proti Hrvaški. Povratek v Slovenijo v večernih urah.

CENA:      225 EUR pri najmanj 40 potnikih
                 255 EUR pri najmanj 30 potnikih

7% POPUST ZA HITRE PRIJAVE do 15.2.2023 (za plačilo v celoti).

CENA VKLJUČUJE: 1 x polpenzion in 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC v Sarajevu ali okolici, cestnine in parkirnine, lokalno vodenje (kjer je obvezno), slovensko vodenje in organizacijo.

Vključeni vstopnini: za Titov Bunker in izvir Bosne. 

MOŽNA DOPLAČILA:
-    za sobo 1/1 = 36 EUR (ob prijavi), 
-    za muzej »ratni tunel« = cca. 6 EUR, 
-    za tipično bosansko večerjo = cca. 24 EUR.

MOŽNI POPUSTI: 
- za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama),
- za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • odlično vodenje
  • potujem sam
  • bogat program
  • atraktivni izleti
  • bogata zgodovina
  • Jugoslovanska dediščina
  • Balkan
  • odkrivanje naše zgodovine
  • priporočeno za skupine
  • dinamično potovanje
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 3 dni (2 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

27. apr. 2023 - 29. apr. 2023

OSEBE: 1 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

SKUPNA CENA: 245,25 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava