LJ MB SB

GORSKA CESTA NOCKALMSTRASSE

1-DNEVNI IZLET

Nepozaben panoramski izlet.

19. junij 2021 | 1 dan | avtobus | šifra: GN1125

Odhod iz Maribora ob 5.00 (TPC City). Pobiranje potnikov ob 5.30 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 6.00 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 7.00 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Vožnja na avstrijsko Koroško mimo Beljaka in Spittala do kraja Kremsbrücke, vstop na gorsko cesto NOCKALMSTRASSE. Skoraj 35 km dolga vožnja po gorski cesti z 52 serpentinami skozi del edinstvenega evropskega narodnega parka v visokogorju z največjim smrekovim in borovim gozdom v Alpah. Nizek naklon ceste in slikovitost pogorja Nockberge uvrščata to pokrajino med edinstvene. Ogled razstav v objektih ob gorski cesti, obisk parka Biosfera s kinom 3D in razstavo dragocenih fosilov. Vzpon z avtobusom preko najvišje točke na 2004 m in spust na južno stran proti kraju Ebene Reichenau. Popoldne še postanek ob baziliki v Krki (Gurku), enem najpomembnejših sakralnih spomenikov tega obdobja v Evropi, ki jo je 12. stoletju dala graditi Ema Krška. Po ogledu vožnja proti domu mimo Celovca in preko prelaza Ljubelj. Prihod domov v večernih urah.

CENA: 46 EUR iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja
                39 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, oglede po programu, cestnine in parkirnine, vodenje in organizacijo.

Vključena vstopnina: taksa za gorsko cesto Nockalmstrasse, obisk parka Biosfera in  ogled vseh razstav.

MOŽEN POPUST: za otroka do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Dežurna telefonska številka v času odhoda: 02 80 51 807.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.
Trenutni pogoji za potovanje:
ZA VSTOP V AVSTRIJO je dovolj dokazilo o cepljenosti (dovolj je že prvi odmerek, če je od cepljenja preteklo najmanj 22 dni in ne več kot 90 dni) oz.  dokazilo o prebolelosti (v zadnjih 180 dneh), v nasprotnem primeru je potrebno opraviti hitri test v 48 urah pred vstopom v državo.  
ZA POVRATEK NAZAJ V SLOVENIJO zadostuje potrdilo o cepljenju ali prebolelosti, v nasprotnem primeru pa zadostuje hitri test, ki ste ga opravili že v Sloveniji pred odhodom na izlet, če v času povratka od testiranja ni minilo več kot 48 ur.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Določite termin
Število oseb

Za izbrani termin aranžma ni na voljo.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava