LJ MB SB

PORTUGALSKA IN SEVERNA ŠPANIJA

13 DNEVNO POTOVANJE

Zelo bogato krožno popotovanje z avtobusom preko severne Španije, obisk najpomembnejših mest na Portugalskem in povratek preko osrednje Španije.

26. maj 2023 | 13 dni | avtobus | šifra: POS215

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 18. uri. Pobiranje potnikov v Celju, Ljubljani in Sežani. Prestop meje in potovanje na relaciji Verona–Brescia–Genova. Nočna vožnja.    

2. dan: Vožnja mimo Azurne obale in skozi Provanso proti pokrajini Languedoc. Prihod v CARCASSONNE. Ogled srednjeveškega dela mesta, ki velja za največjo še ohranjeno evropsko trdnjavo. Po ogledu namestitev v hotelu v bližini, počitek in nočitev.  
 
3. dan: Zajtrk. Vožnja mimo Toulousa pod Pireneje. Prihod v romarsko središče LURD. Ogled osrednjih cerkva in obisk hiše sv. Bernardke, nato mimo mesta Bayonne proti zahodu. Prestop meje s Španijo in postanek v letoviškem mestu SAN SEBASTIAN v pokrajini Baskija. Namestitev na poti proti Burgosu. Nočitev v hotelu.

4. dan: Zajtrk v hotelu. Dopoldanski ogled El Cidovega mesta BURGOS. Ogled katedrale in starega jedra. Vožnja preko pokrajine Castilla-Leon proti Galiciji. Potovanje vzporedno z »Jakobovo potjo«, po kateri kristjani že stoletja romajo na grob sv. Jakoba. Večerni prihod v srednjeveško krščansko romarsko središče SANTIAGO DE COMPOSTELA. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.    

5. dan: Po zajtrku ogled starega dela mesta, predvsem pa znamenite cerkve z grobom sv. Jakoba. Nadaljevanje poti proti PORTUGALSKI. Prestop meje in popoldanski prihod v mesto BRAGA. Obisk hriba nad mestom z romarsko cerkvijo Bom Jesus de Monte. Proti večeru prihod v PORTO, drugo največje portugalsko mesto. Krajša panorama in nastanitev v hotelu v mestu ali okolici. Večerja in nočitev.
    
6. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled mesta: katedrala, cerkev sv. Klare, Torre dos Clerigos, znamenita borza »Bolsa«, vožnja po aveniji Boavista, ki sega do Atlantika, most Luisa I. čez reko Douro in pokušina portovca v eni izmed znanih kleti. Prosto za osvežitev in sprehod skozi živahni predel Ribeira ob reki Douro. Večerja in nočitev v hotelu.  

7. dan: Po zajtrku odhod iz Porta mimo Aveira proti jugu. Postanek v mestu COIMBRA za sprehod skozi univerzitetni predel in ogled stare katedrale, ki se smatra za najstarejšo romansko zgradbo na Portugalskem. Nadaljevanje poti in opoldanski prihod v romarsko FATIMO. Po ogledu osrednjega trga in cerkve, naprej v BATALHO in ogled znamenitega samostana. Sledi postanek v vasici OBIDOS z značilno arhitekturo. Proti večeru prihod v LIZBONO, nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev. 

8. dan: Zajtrk. Celodnevni ogled portugalske prestolnice: katedrala, grad Sao Jorge, stara četrt Alfama, popoldne odhod do bližnjega BELEMA in ogled stolpa, od koder so se odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri Spomeniku odkritij in obisk cerkve pri samostanu San Jeronimos. Vožnja skozi prizorišče svetovne razstave Expo ‘98 in vrnitev v hotel. Zvečer po želji obisk lokala s petjem tipičnih portugalskih pesmi – fadom. Nočitev v hotelu.

9. dan: Zajtrk. Odhod v SINTRO, staro prestolnico kraljev, ogled zunanjosti palače (vstop po želji, če bo mogoč). Vožnja na najbolj zahodni del Evrope – CABO DA ROCA. Sledi postanek v letoviškem CASCAISU. Vrnitev v Lizbono z možnostjo zadnjih nakupov oz. večerje v živahnem delu mesta. Nočitev v hotelu.    

10. dan: Zajtrk. Odhod iz Lizbone preko mostu Vasca da Game mimo Setubala. Vožnja vzhodno mimo Evore, prestop v Španijo mimo Badajoza in Meride. Prečkanje pokrajin Extremadura in Castilla-La Mancha ter kasnejši popoldanski prihod v MADRID. Panorama španske prestolnice: muzej Prado, Plaza Cibeles, Gran Via, Plaza Espana, Palacio Real, Puerto del Sol ... Nastanitev v hotelu v mestu ali okolici, večerja in nočitev.

11. dan: Po zajtrku odhod iz Madrida proti Aragoniji. Opoldanski prihod v aragonsko prestolnico ZARAGOZO. Ogled rojstnega mesta Francisca Goye: velika romarska cerkev Nuestra Senora del Pilar, Lonja, Plaza Espana... Vožnja proti Kataloniji, mimo Leride ter nastanitev v okolici Barcelone. Večerja in nočitev.

12. dan: Zajtrk in panoramski ogled BARCELONE: avenija Diagonal, Sagrada Familia, Montjuic, Rambla. Vrnitev v Francijo, vožnja na relaciji Perpignan–Montpellier–Arles in večerni prihod v bližino Azurne obale. Nastanitev v hotelu in nočitev.    
 
13. dan: Zajtrk v hotelu. Avtobusna vožnja preko Italije na relaciji Genova–Verona–Trst. Prihod v Slovenijo v večernih urah.

CENA:     1.390 EUR pri najmanj 35 potnikih
                1.490 EUR pri najmanj 25 potnikih
                1.690 EUR pri najmanj 15 potnikih

7% POPUST ZA HITRE PRIJAVE do 15.2.2023 (za plačilo v celoti).


CENA VKLJUČUJE: 9 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC v Španiji in na Portugalskem, 2 x nočitev z zajtrkom v hotelih**/*** v sobah 1/2 TWC v Franciji na poti, 6 x večerjo po programu, prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, slovensko vodenje in organizacijo
Vključene vse vstopnine: katedrala v Burgosu, Bolsa, pokušnja porta, samostan Batalha, stolp Belem, grad Sao Jorge.

MOŽNA DOPLAČILA: 
- za sobo 1/1= 295 EUR, 
- za obisk lokala s portugalsko poulično pesmijo fado in portugalsko folkloro (vključuje večerjo, pijačo in prevoz) = cca. 65 EUR.

MOŽEN POPUST: 
- Otrok do 12 let = 25% (z dvema odraslima),
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%. 
Troposteljne sobe proti potrditvi.

OPOMBA: 
- v primeru manjšega števila potnikov (najmanj 6, največ 8), lahko potovanje izvedemo tudi s komfortnim minibusom-kombijem Mercedes Sprinter, kjer je naš vodnik tudi voznik. V takem primeru se prvi dan gre na pot zjutraj, doda se še ena nočitev na poti, za izvedbo pa velja enaka cena, kot pri udeležbi najmanj 15 potnikov.

 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 • odlično vodenje
 • vključene vstopnine
 • vključeni izleti
 • bogat program
 • krožno potovanje
 • arhitekturno bogastvo
 • antične civilizacije
 • potovalna klasika
 • bogata zgodovina
 • naravne lepote
 • srednji vek
 • panoramska pot
 • romarski kraji
 • čudovita mesta
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 13 dni (12 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

26. maj 2023 - 7. jun. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 1.292,70 €
SKUPNA CENA: 2.585,40 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava