LJ MB SB

KRAKOV (AUSCHWITZ, WIELICZKA, ZAKOPANE)

3-DNEVNO POTOVANJE

Krakov velja za eno najlepših mest na Poljskem, v bližini je tudi znameniti rudnik soli Wieliczka ...

25. junij 2021 | 3 dni | avtobus | šifra: KRA143

1. dan: Odhod iz Ljubljane okoli opolnoči (v noči iz 24./25.6.). Pobiranje v Celju in Mariboru. Vožnja preko Avstrije proti Češki, prestop meje in vožnja mimo Brna in Olomouca … Dopoldanski prihod na Poljsko v pokrajino Malopolska. Najprej vožnja do AUSCHWITZA in obisk zloglasnega koncentracijskega taborišča iz druge svetovne vojne. Sledi vožnja v KRAKOV, eno najlepših poljskih mest. Po popoldanskem prihodu še krajši panoramski krog okoli jedra in gradu ter nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan: Zajtrk. Nato peš ogled mesta: pročelje mogočne zgradbe gledališča Slowackega, sprehod skozi zanimivi stari del mesta na osrednji trg – RYNEK GLOWNY, ki ga krasijo številne mogočne zgradbe in znamenita Marijina cerkev. Nadaljevanje peš do grajskega kompleksa WAWEL na grajskem griču nad Vislo. Obisk kraljevih apartmajev in katedrale. Čas za kosilo, nato ogled znamenitega rudnika soli WIELICZKA, enega največjih na svetu. Vrnitev v Krakov in večerna možnost odhoda na židovsko večerjo z živo glasbo (klezmer) v krakovsko židovsko četrt. Nočitev v hotelu.

3. dan: Zajtrk. Odhod iz Krakova v ZAKOPANE. Postanek ob smučarskih skakalnicah in sprehod po prikupnem turističnem središču pod Tatrami. Še vožnja skozi zanimivo vasico CHOCHOLOW z ohranjenimi starimi lesenimi hišami, prestop meje na Slovaško in vračanje mimo Trenčina in Bratislave. Vrnitev mimo Dunaja in Gradca. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.

CENA: 270 EUR pri najmanj 40 potnikih 
            290 EUR pri najmanj 30 potnikih                        


POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 5% ob rezervaciji in celotnem plačilu do 30.4.2021.


CENA VKLJUČUJE:
2 x nočitev z zajtrkom v hotelu*** v sobah 1/2 TWC, 1 x večerja kot v programu, prevoz s turističnim avtobusom, vodenje in organizacijo.


Vključene vstopnine:
vstopnina in lokalno vodenje v Auschwitzu, kraljevski apartmaji na Wawelu in rudnik soli Wieliczka.


MOŽNO DOPLAČILO:
za sobo 1/1 = 50 EUR, za židovsko večerjo z glasbo =  cca. 35 EUR.


MOŽNI POPUSTI
:- otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima), - za 3. osebo v sobi na dod. ležišču = 5%.


Vrstni red ogledov se lahko še spremeni.


V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava