LJ MB SB

PORTUGALSKA

5-DNEVNO POTOVANJE Z LETALOM

Atraktivno popotovanje od Porta do Lizbone (s postanki v Coimbri, Fatimi, Batalhi, Obidosu, Sintri ...)!

9. julij 2021 | 5 dni | letalo | šifra: POR011

Avtobusni transfer iz Ljubljane v noči iz 8./9.7.2021 in pobiranje potnikov preko Celja in Maribora.

1. dan: Avtobusni transfer do letališča na Dunaju. Predvidoma ob 6.50 polet letala nizkocenovne družbe Ryanair proti Portugalski. Pristanek v PORTU ob 9.15 po lokalnem času. Vkrcanje na portugalski avtobus in krožna panoramska vožnja skozi mesto in po aveniji Boavista, ki seže do atlantskega oceana. Vrnitev v staro mesto čez znameniti most Luisa I. čez reko Douro in pokušnja “porta” v eni izmed tamkajšnjih znanih kleti. Prosto za kosilo v živahnem predelu Ribeira. Popoldan nadaljevanje ogledov v mestu: katedrala, Torre dos Clerigos, obisk znamenite borze »Bolsa«. Večerja in nočitev v hotelu.

2. dan: Po zajtrku vožnja mimo Aveire proti jugu. Postanek v mestu COIMBRA za sprehod skozi univerzitetni predel in ogled stare katedrale, ki se smatra za najstarejšo romansko zgradbo na Portugalskem. Nadaljevanje poti in prihod v  BATALHO za ogled znamenitega samostana. Poldanski prihod v romarsko FATIMO. Po ogledu osrednjega trga in cerkve nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk. Vožnja proti jugu in postanek v vasici OBIDOS z značilno arhitekturo. Po postanku za ogled, nadaljevanje poti v SINTRO, staro prestolnico kraljev, ogled zunanjosti palače (vstop na željo, če bo odprto). Nadaljevanje proti najbolj zahodnemu delu Evrope – CABO DEL ROCA. Popoldanski postanek v letoviškem ESTORILU. Proti večeru prihod v LIZBONO. Nastanitev v hotelu in nočitev.

4. dan: Zajtrk.  Celodnevni ogled portugalske prestolnice: katedrala, grad Sao Jorge, stara četrt Alfama, popoldne odhod do bližnjega BELEMA in ogled stolpa, od koder so se odpravljali na pot portugalski pomorščaki. Postanek pri “spomeniku odkritij” in še obisk cerkve samostana San Jeronimos. Še vožnja skozi prizorišče svetovne razstave Expo ‘98 in vrnitev v hotel. Možnost večerje v živahnem delu mesta. Nočitev v hotelu.   

5. dan: Zajtrk. Nadaljevanje ogledov:  trg Comercio, trg Rossio, avenja Liberdade, trg Pombal, Estrella, parlament. Prosto za kosilo. Popoldanski transfer na letališče. Ob 16.30 polet na Dunaj, s pristankom predvidoma ob 20.55 po lokalnem času. Sledi še organiziran transfer nazaj v Maribor, Celje ter Ljubljano.


CENA: 720 EUR
pri najmanj 35 potnikih
            795 EUR pri najmanj 25 potnikih


CENA VKLJUČUJE:
letalske polete z letalsko družbo Ryanair na relaciji Dunaj–Porto in Lizbona–Dunaj, vse letališke in varnostne takse, 1 kos prtljage za oddajo v dimenzijah 55 x 40 x 20 cm do teže 10 kg, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, 2 večerji po programu, vse prevoze na Portugalskem s klimatiziranim avtobusom turistične kategorije, povratni avtobusni transfer iz Slovenije do letališča na Dunaju, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vstopnine: grad Sao Jorge, stolp Belem, Batalha, Bolsa, pokušina porta. 


MOŽNA DOPLAČILA:
- za sobo 1/1 = 100 EUR,
- za obisk lokala s tipično portugalsko poulično pesmijo »fado« in portugalsko folkloro (prevoz, program, večerja, pijača) = cca. 50 EUR pri min. 20 udeležencih (vodniku na poti). 


MOŽEN POPUST:
 za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.


Pridržujemo si pravico do prerazporeditve ogledov po dnevih!


POMEMBNO:
V času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Trenutni pogoji potovanja: 
VSTOP NA PORTUGALSKO zadostuje potrdilo o cepljenju (od zadnjega odmerka cepiva mora miniti najmanj 14 dni) ALI potrdilo o prebolelosti (če ste Covid preboleli znotraj zadnjih 180 dni). V nasprotnem primeru pa je potrebno opraviti hitri antigentski RAT test (v 24 urah pred vstopom v državo) ali PCR test (v 72 urah pred vstopom v državo). POMEMBNO: zahtevana potrdila (obvezno za potrdilo o cepljenju in potrdilo o prebolelosti) morajo biti v obliki novega digitalnega Covid certifikata (opremljena s QR kodo).
Za tranzit preko Avstrije do odhodnega letališča ni potrebno nobenih dodatnih dokazil.  
ZA POVRATEK NAZAJ V SLOVENIJO zadostuje potrdilo o cepljenju ali prebolelosti, v nasprotnem primeru pa je potrebno na poti nazaj narediti hitri test oz. lahko izberete tudi 10-dnevno samoizolacijo. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih! Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

  • odlično vodenje
Določite termin
Število oseb

Za izbrani termin aranžma ni na voljo.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava