LJ MB SB

AKTIVNE POČITNICE NA ŠTAJERSKEM - Slovenija

4-DNEVNI PROGRAM

Ogled glavnih znamenitosti Štajerske.

24. april 2021 | 4 dni | avtobus | šifra: AS1459


1.dan:
CELJE, SLOVENSKE KONJICE
Odhod Ljubljane in Maribora ob 07.00 uri. Vožnja do knežjega mesta CELJA. Med sprehodom skozi mestno si boste ogledali osrednje znamenitosti: gledališče, Trg celjskih knezov, Celjski dom, Glavni trg…. Po dogovoru pavza osvežitev, napitek … Sledil bo vzpon z avtobusom na celjski grad. Ogled Friderikovega stolpa ter nekoč mogočnega obzidja. Možnost osvežitve v grajski kavarni Veronika.Popoldne pa bo namenjeno ogledu Slovenskih Konjic- mesta cvetja in vina. Sprehod skozi staro trško jedro do cerkve sv. Jurija, mestnega parka in dvorca Trebnik. Postanek ob muzejski lokomotivi, ki je vozila po nekdanji ozkotirni progi in spomeniku pesniku Ivanu Minattiju. Namestitev v Vilah Terme Zreče****. Čas za prvo kopanje …  Večerja in nočitev.

2.dan: ZREČE – kopanje  (SKOMARJE, ROGLA in POHORJE – pot med krošnjami)
Po zajtrku prost dan za kopanje in druge aktivnosti. Možnost poldnevnega izleta v Skomarje - najvišje ležečo strnjeno vasico na slovenskem in na Roglo (doplačilo). Večerja v hotelu, nočitev.

3.dan: ZREČE – kopanje  (PTUJ in MARIBOR) 
Zajtrk. Prost dan za kopanje, športne aktivnosti, možnost najema koles. Možnost celodnevnega izleta na PTUJSKO GORO, PTUJ in MARIBOR (doplačilo). Večerja v hotelu, nočitev.

4.dan: ŽALEC, SAVINJSKA DOLINA
Zajtrk. Dopoldne slovo od hotela in vožnja do ŽALCA. Potepanje po osrčju Spodnje Savinjske doline v duhu hmelja in piva. Obisk Ekomuzeja in spoznavanje hmeljarstva in pivovarstva v Sloveniji, ki je peta največja proizvajalka hmelja na svetu (štiri nadstropja): prehrana, oblačila, običaji, hmeljarski izdelki ter orodja za pridelavo in obdelavo hmelja. Sledi ogled mesta: Bergmanova vila, nekdanja pivovarna, Piklov hotel, Zotlova kovačija, Hausenbichlerjeva hiša, Savinova hiša, župnijska cerkev sv. Nikolaja in obrambni stolp. Predstavitev Simona Kukca – hmeljarja in očeta slovenskega pivovarstva. Sledi obisk bližnje turistične kmetije Podpečan: ogled domače sirarne, trgovinice s siri in izdelki iz kravjega mleka. Malica bo sestavljena iz odličnih sirov. Možnost nakupa sirov in izdelkov iz kravjega mleka. Nazadnje še obisk mestnega parka z zdaj že znamenito FONTANO ZELENO ZLATO, postavljeno kot poklon hmeljarski dediščini Spodnje Savinjske doline in Žalca. Degustacija petih vrst piva s spominskim pivskim vrčkom oblikovalca Oskarja Kogoja. Povratek domov pozno popoldne oz. zvečer.

Vile Terme Zreče**** se nahajo v sklopu kompleksa Terme Zreče v neposredni bližini  hotelov in bazenov. Umeščene so v bližini jezera, obdaja jih gozd in urejeni park. Nameščeni boste sobah  s kopalnico (kad/prha), telefonom in TV. Bazeni nudijo 1.600 m² vodnih površin z zdravilno akrotermalno vodo, bogato s kalcijem, magnezijem in hidrogenkarbonatom, predvsem pa izjemnim blagodejnim vplivom na telo, potrebno rehabilitacije. Na izviru na plano privre pri vročih 34,5°C, ki jih nato v Termah Zreče prilagodijo med 27°C in 35°C.

Možnost koriščenja TURISTIČNEGA BONA (za nočitev z zajtrkom)!

CENA:

334 EUR (ali bon v višini 144 EUR + 190 EUR) pri najmanj 25 potnikih,

359 EUR (ali bon v višini 144 EUR + 215 EUR) pri najmanj 20 potnikih,

394 EUR (ali bon v višini 144 EUR + 250 EUR) pri najmanj 15 potnikih.


CENA VKLJUČUJE:
prevoz s turističnim avtobusom (minibusom) po programu, 3 x polpenzion v Vilah Terme Zreče**** v sobah 1/2 TWC, neomejeno kopanje, vse oglede po programu, pokušnja piv (5 x 1 dcl) in spominski vrček, degustacijo sirov (malica), cestnine, vodenje- spremstvo in organizacijo.

Vključene vstopnine: za Celjski grad in Ekomuzej hmeljarstva.

MOŽNA DOPLAČILA:
-
za 1/1 sobo = 50 EUR.
- za poldnevni izlet v Skomarje in na Roglo (vključen prevoz, vodenje, obisk kmetije Arbajter s farmo jelenov in pokušnjo izdelkov) ter vstopnini za Skomarsko hišo in razgledni stolp »Pot med krošnjami« = cca. 39 EUR*,
- za celodnevni izlet na Ptujsko Goro, Ptuj in Maribor (vključen prevoz, vodenje in vstopnina na Ptujski Gori = cca. 29 EUR*,
* ponujeni poldnevni izleti bodo izvedeni ob udeležbi najmanj 6 oseb. Cene izletov so informativne. Podrobnejše informacije prejmete pred odhodom.

- za prevoz iz Kopra ali Nove Gorice = 25 EUR/osebo (min. 4 potniki).
- za prevoz iz Murske Sobote = 15 EUR/osebo (min. 4 potniki).

MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12. leta (z dvema odraslima) = 25%,
- za otroka od 12. do 14. leta (z dvema odraslima) = 10%,
- za 3. osebo v sobi na dod. ležišču = 5%.

POMEMBNO: celoten program bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo pred odhodom prejeli navodila oz. priporočila v tej zvezi. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

 

  • notranji bazen
  • bazen
  • fitness
  • pohodništvo, kolesarjenje
  • active
  • bogata wellness ponudba
  • masaža

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava