LJ MB SB

EGIPT: POTOVANJE IN KRIŽARJENJE PO NILU

8 - DNEVNO POTOVANJE (S KRIŽARJENJEM)

4% PROMOCIJSKI POPUST! Priljubljena kombinacija križarjenja po reki Nil (z ogledi znamenitosti v Asuanu, Luksorju, Kom Ombu, Edfuju ...) in obiska egipčanske prestolnice Cairo (z izletom do piramid v Gizi) in krajšim oddihom v Hurgadi.

ODHOD: 27. april 2024 | 8 dni | letalo, ladja | Šifra: EGI204

1 dan: Zbor potnikov na letališču Gradec v jutranjih urah. Direkten polet letala proti Egiptu ob 10.05 in pristanek na letališču Hurgada predvidoma ob 14.50 po lokalnem času. Po ureditvi formalnosti, vkrcanje na turistični avtobus in vožnja čez puščavo do LUKSORJA. Vkrcanje na ladjo, večerja in nočitev (če bo čas dopuščal še možnost večernega ogleda osvetljenega templja v Luxorju).

2. dan: Po zajtrku ogled glavnih znamenitosti Luxorja, nekdanje prestolnice Tebe v času slavne 18. dinastije faraonov. Vožnja v Dolino kraljev, ki je znana po mogočnih grobnicah faraonov. Vključeno kosilo. Obisk templja kraljice Hatšepsut in ogled največjega svetišča Karnak ... Plovba skozi rečno zapornico v Esni. Večerja in nočitev na ladji.

3. dan: Zajtrk na ladji. V EDFUJU ogled templja boga Horusa iz 2. in 1. st. pr. n. št., ko je vladala zadnja egiptovska faraonka Kleopatra. Horusa, eno najstarejših božanstev in sina boga smrti in posmrtnega življenja Ozirisa, so upodabljali s sokolovo glavo. Vrnitev na ladjo in kosilo. Nadaljevanje križarjenja po Nilu, ki je s počasno plovbo za mnoge najlepši del potovanja. Prihod v KOM OMBO, kjer je na griču zgrajenih več ptolomejskih templjev, posvečenih različnim božanstvom. Plovba proti Asuanu. Večerja in nočitev na ladji.

4. dan: Zajtrk in turistični ogledi v ASUANU. Obisk Nedokončanega obeliska in Asuanskega visokega jezu, od koder je pogled na največje zajezitveno jezero na svetu – Naserjevo jezero. Vključeno kosilo. Popoldansko nadaljevanje ogledov v mestu in okolici. Večerja in nočitev na ladji.

5. dan: Zajtrk. Zelo zgodaj zjutraj možnost dodatnega izleta do svetišča ABU SIMBEL, kar je za mnoge vrhunec potovanja. Enega najlepših svetišč v Egiptu z dvojnim templjem je dal v 13. st. pr. n. št. zgraditi faraon Ramzes II. Kosilo. Druga možnost je izlet v Nubijsko vasico, kjer spoznate življenje prebivalcev Zgornjega Egipta in njihove slikovite hiše. Zvečer vkrcanje na vlak, nastanitev v dvoposteljnih kabinah in nočno potovanje v Kairo. Večerja na vlaku.

6. dan: Zajtrk na vlaku. Prihod v KAIRO. Zunanji ogled velike Keopsove piramide v GIZI, najstarejšega čuda starega sveta, ki je edino do danes ostalo skoraj v celoti ohranjeno. Sledi ogled ostalih piramid in sfinge, varuhinje, ki v obliki faraonove glave in levjega telesa varuje dolino. Kosilo. Nadaljevanje do Nacionalnega muzeja v Kairu, ki preseneča z velikostjo, zgodovinsko pestrostjo in bogatimi najdbami; informativen sprehod po muzeju. Zakladi iz groba mladega faraona Tutankamona so najbolj želena atrakcija. Nastanitev v hotelu in nočitev.

7. dan: Po zajtrku avtobusna vožnja v HURGADO in nastanitev v enem izmed letoviških hotelov ob obali. Nekaj prostega časa za popoldanski počitek in koriščenje hotelske ponudbe all inclusive. Večerja v hotelu.

8. dan: Zgodnji jutranji transfer na letališče v Hurgadi in direkten jutranji polet letala proti Dunaju. Pristanek letala na dunajskem letališču v dopoldanskem času. Sledi še organiziran avtobusni transfer nazaj v Slovenijo do Maribora, Celja in Ljubljane, kamor bo prihod v zgodnjih popoldanskih urah.

CENA: 1.590 EUR pri najmanj 40 potnikih
             1.690 EUR pri najmanj 30 potnikih

POSEBEN PROMOCIJSKI 4% POPUST za rezervacije do 29.2.2024

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz na relaciji Gradec–Hurgada in Hurgada–Dunaj, 4 x polni penzion na ladji***** s križarjenjem med Luksorjem in Asuanom in nastanitvijo v kabinah 1/2 TWC, 1 x polpenzion v kupejih 1/2 na vlaku spalniku Asuan-Kairo (lokalni vlak brez kategorije s skupnimi sanitarijami za 1 vagon), 1 x polpenzion v hotelu**** v Kairu, 1 x all inclusive v  sobi 1/2 TWC v hotelu**** v Hurgadi, vsi transferji v Egiptu, vsi ogledi po programu, stroške lokalnega vodenja, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
- za sobo 1/1 (v hotelih in na ladji) = 270 EUR,
- za kupe 1/1 na vlaku = 99 EUR,
- za egiptovsko vizo ob asistenci lokalne agencije = 30 EUR/osebo,
- za izlet v Abu Simbel z avtobusom = 135 EUR/osebo,
- za izlet v nubijsko vas = 45 EUR/osebo,
- za transfer iz Ljubljane do letališča Gradec = 30 EUR/osebo.

OBVEZNO DOPLAČILO na poti: za napitnine v Egiptu vsem lokalnim turističnim delavcem = 50 EUR/osebo.

POPUSTI: otroci do 12. leta 20% popusta (na dodatnem ležišču v sobi in kabini z 2 odraslima). V primeru bivanja tretje osebe v kabini na ladji in v hotelu, je obvezno doplačilo za 1/1 kupe na vlaku (na vlaku lahko v kupeju bivajo max. 2 osebi).

POMEMBNO:
- ob prijavi je potrebno oddati kopijo potnega lista, katerega veljavnost mora biti še najmanj 6 mesecev po zaključku potovanja,
- pridržujemo si pravico do izvedbe programa v spremenjenem vrstnem redu,
- razpoložljivost letalskih vozovnic se spreminja, zato lahko hitro pride do zasedenosti kapacitet oz. tudi do dviga cen. Za zagotovitev čim ugodnejših pogojev in ugodne cene potovanja toplo priporočamo čimprejšnjo prijavo.


DOBRO JE VEDETI:
kategorija hotelov po egiptovskih standardih navadno ustreza našim standardom, zmanjšanim za eno zvezdico. - v primeru, da bi želeli namesto vlaka koristiti letalsko povezavo med Asuanom in Kairom (z dodatno nočitvijo v Asuanu ali Kairu), lahko to uredimo proti doplačilu glede na razpoložljivost kapacitet in po cenah, ki so na voljo v času rezervacije. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji letalskega prevoznika, ladjarja in TA Sajko!

  • odlično vodenje
  • organiziran prevoz
  • slovenski spremljevalec
  • antične civilizacije
  • bogata zgodovina
  • skupinski odhod
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 8 dni (7 nočitev)

PREVOZ: lastni prevoz

27. apr. 2024 - 4. maj 2024

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 1.590,00 €
SKUPNA CENA: 3.180,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava