LJ MB SB

POTEPANJE PO SLOV. GORICAH, PREKMURJU IN PRLEKIJI - Slovenija

4-DNEVNI PROGRAM

Aktivne počitnice v Sloveniji.

AKTIVNE POČITNICE

8. april, 2. september 2021 | 4 dni | avtobus | šifra: POP1440


1.dan:
SLOVENSKE GORICE, GORNJA RADGONA

Odhod iz Ljubljane ob 7. uri, pobiranje potnikov proti Mariboru. Vožnja v osrčje Slovenskih Goric do Sv. Jurija ob Ščavnici. Na STARI GORI postanek za ogled mlina na  veter. Mlin je replika preproste vaške kulturne dediščine, ki danes spet melje moko, seveda le v turistične namene. Sledi obisk Oljarne Kocbek. Najprej predstavitev in ogled oljarne, nato pokušina hladno stiskanega bučnega olja in drugih olj, namazov, čokolade in salame z bučnimi semeni. Možnost nakupa. Ob primernem vremenu še kratek postanek na priljubljeni izletniški točki ob BLAGUŠKEM JEZERU. Vožnja do GORNJE RADGONE in ogled: aleja velikih, spominski park, kip zeliščarke Apolonije ... Prosto za kosilo. V nadaljevanju kratka vožnja do bližnje vasi MELE, kjer sledi še ogled muzeja starega orodja. Popoldanski prihod MORAVSKE TOPLICE in namestitev v hotelu v Termah Vivat. Čas za prvo kopanje, večerja in nočitev. 

2.dan: KOPANJE ali TROPSKI VRT in LENDAVSKE GORICE 

Zajtrk. Prost dan za kopanje v termalnih bazenih in možnost najema koles ter druge aktivnosti. Možnost poldnevnega izleta v Tropski vrt in Lendavske gorice (doplačilo). Večerja in nočitev v hotelu.

3.dan: KOPANJE ali PREKMURSKE RAVNICE

Zajtrk v hotelu. Prost dan za kopanje v zunanjih in notranjih termalnih bazenih, obisk sveta savn, obisk fitnesa, možnost najema koles ter druge aktivnosti. Možnost izleta po Prekmurskih ravnicah /Lipovci, Otok ljubezni, Murska Sobota in Expana / (doplačilo). Večerja in nočitev v hotelu.

4.dan: PRLEKIJA, SLOVENSKE GORICE

Zajtrk. Prosto dopoldne za zadnje kopanje. Opoldansko slovo od hotela. Vožnja preko Mure do LJUTOMERA: sprehod preko Glavnega trga do župnijske cerkve sv. Janeza Krstnika. Obisk lončarja Žumana, prikaz izdelave lončenih izdelkov in ogled lončarske razstave. Vožnja po znani vinski cesti, za ogled romarske cerkve Žalostne matere božje, ki so jo zaznamovali križarji in kraj poimenovali JERUZALEM. Povratek domov proti večeru.

Hotel Terme Vivat**** se nahaja sredi prekmurske ravnice v osrčju Moravskih Toplic. Ima 161 udobnih sob (klima, telefon, trezor, kad/prha, wc, LCD TV in minibar). Bazenski kompleks z 2000 m² vodnih površin, 2 whirpoola, svet savn Vivat. Gostom je na voljo brezplačen WiFi, neomejeno kopanje v vseh bazenih, nočno kopanje ob petkih in sobotah do 22. ure, brisače in kopalni plašč, vadba in jutranja gimnastika, pitje mineralne vode …

Možnost koriščenja TURISTIČNEGA BONA (za nočitev z zajtrkom)!

CENA:
340 EUR (ali bon v višini 165 EUR + 175 EUR) pri najmanj 25 potnikih,
355 EUR (ali bon v višini 165 EUR + 190 EUR) pri najmanj 20 potnikih,
385 EUR (ali bon v višini 165 EUR + 220 EUR) pri najmanj 15 potnikih.    

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom (minibusom) po programu, 3 x polpenzion v hotelu Terme Vivat**** v sobah 1/2 TWC, vse oglede po programu, vse cestnine in parkirnine, slovensko vodenje-spremstvo in celotno organizacijo.

Vključene vstopnine: mlin na Stari gori, obisk oljarne s pokušnjo in obisk lončarja.
*Ogled muzeja starega orodja v Meleh je brezplačen. Zaželjen prostovoljni prispevek.

 MOŽNA DOPLAČILA:
- za 1/1 sobo 45 EUR.
- za poldnevni izlet v Tropski vrt in Lendavske gorice (vključen prevoz, vodenje ter vstopnini za tropski vrt z orhidejami in vzpon na stolp Vinarium) = cca. 39 EUR*,
- za poldnevni izlet po prekmurskih ravnicah: Lipovci- izdelki iz slame, Ižakovci– otok ljubezni, Velika Polana-rojstni kraj Miška Kranjca … (vključen prevoz, vodenje in vse vstopnine) = cca. 29 EUR*,
* ponujeni poldnevni izleti bodo izvedeni ob udeležbi najmanj 6 oseb. Cene izletov so informativne. Podrobnejše informacije prejmete pred odhodom.   

- za prevoz iz Kopra ali Nove Gorice = 25 EUR/osebo (min. 4 potniki),

MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12. leta (z dvema odraslima) = 25%
- za 3. osebo v sobi na dod. ležišču = 5%

POMEMBNO: celoten program bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo ob prijavi prejeli podrobnejša navodila oz. priporočila v tej zvezi. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

  • družini prijazno
  • notranji bazen
  • bazen
  • pohodništvo, kolesarjenje
  • active
  • bogata wellness ponudba
  • wifi

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava