LJ MB SB

GORIŠKO, DOLINA SOČE IN GORIŠKA BRDA - Slovenija

3-DNEVNI PROGRAM

Bogat in zelo razgiban program. Možnost unovčitve turističnega bona!

25. junij 2021 | 3 dni | avtobus | šifra: GS1454

1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 06. uri zjutraj. Pobiranje potnikov v Slov. Bistrici, Celju in Ljubljani. Potovanje Vožnja mimo Postojne proti Vipavski dolini (vmes postanek za kavico). Dopoldanski postanek v VIPAVSKEM KRIŽU. Majhno, slikovito, z obzidjem obdano naselje je eden najlepših kulturno zgodovinskih spomenikov v Sloveniji. Sprehod skozi najstarejši del mesta, značilne ozke ulice ali gase, ogled gradu, postanek na glavnem mestnem trgu, po domače placu. Obisk grajske kleti, ob kozarcu vipavskega vina poslušanje vedno aktualne pridige Janeza Svetokriškega. Vožnja mimo Nove Gorice in vzpon na SVETO GORO, najbolj znano romarsko svetišče v zahodni Sloveniji. Ob veličastni baziliki, najdemo tam še frančiškanski samostan, romarski dom, duhovno-izobraževalno središče … Ogled cerkve, razgled na okolico ter čas za kosilo (ali malico iz nahrbtnika), nakup spominka. Vožnja skozi Solkan in prihod v NOVO GORICO. Krajši panoramski ogled (center mesta, trg Evropa …), nato pa obisk frančiškanskega samostana Kostanjevica (grobnica Burbonov in Škrabčeva knjižnica). Nastanitev v hotelu Sabotin*** v Solkanu, večerja in nočitev.

2. dan:
Zajtrk v hotelu. Vožnja po dolini Soče v smeri Mostu na Soči ter skozi Tolmin in Zatolmin na ogled slikovitih TOLMINSKIH KORIT na rekah Tolminki in Zadlaščici. Lahko se boste podali vse do dantejeve jame. Nadaljevanje poti mimo Kobarida in Bovca. Obisk TRDNJAVE KLUŽE. Po ogledu sledi še postanek v Bovcu. Čas za kosilo ali okrepčilo. Nato povratek do Kobarida in ogled KOBARIŠKEGA MUZEJA, ki priča o dogodkih med I. svetovno vojno in bojevanju na soški fronti. Nazadnje še vzpon do cerkve sv. Antona s kostnico iz I. sv. vojne. Povratek v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan:
Po zajtrku odhod v GORIŠKA BRDA in po krajši panoramski vožnji skozi nekatere kraje prihod v vasico Vedrijan. Tam obiščemo ekološko kmetijo Marinič-»Vonj poletja«, kjer se ukvarjajo tudi z gojenjem sivke. Pokušnja njihovih produktov in možnost nakupa izdelkov iz sivke. Vožnja v DOBROVO in postanek ob renesančnem gradu. Po želji sledi pohod po delu znane pohodne poti »Drugmbernca« (skupno cca. 2 uri). Peš pot začnemo pred gradom na Dobrovem. Sledi spust mimo vasi Snežeče in vzpon skozi vas Imenje v GONJAČE do tamkajšnjega razglednega stolpa. Pohod se zaključi v srednjeveški vasici ŠMARTNO, ki je znana po cerkvici Sv. Martina in petih obrambnih stolpih. Ogled glavnih znamenitosti zanimivega kraja in prosto za kosilo. Še obisk pri enem izmed znanih lokalnih vinogradnikov za ogled kleti in pokušnjo lokalnih vin. Slovo od Goriških brd. Vožnja nazaj do Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora, kamor je prihod predviden enkrat v večernih urah.

Možnost koriščenja TURISTIČNEGA BONA (za nočitev z zajtrkom)!


CENA: 269 EUR
(ali bon v višini 80 EUR + 189 EUR) pri najmanj 25 potnikih,
            289 EUR (ali bon v višini 80 EUR + 209 EUR) pri najmanj 20 potnikih,
            324 EUR (ali bon v višini 80 EUR + 244 EUR) pri najmanj 15 potnikih. 

 

CENA VKLJUČUJE:  prevoz s turističnim avtobusom (minibusom) po programu, vse cestnine in davke, 2 x polpenzion v hotelu Sabotin*** v sobah 1/2 TWC, ogled Vipavskega križa s kozarcem vina, obisk samostana Kostanjevica, vstopnine za Tolminska korita, trdnjavo Kluže in Kobariški muzej, obisk kmetije Marinič ("Vonj poletja" -gojenje sivke), obisk vinogradnika z degustacijo lokalnih vin v Goriških Brdih, vse ostale oglede po programu, kompetentnega slovenskega vodnika in celotno organizacijo.

 

MOŽNO DOPLAČILO:
- za enoposteljno sobo 36 EUR/osebo.

 

MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12. let (z dvema odraslima) = 25%
- za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%

 

OPOMBE:
- pridržujemo si pravico do prerazporeditve vrstnega reda ogledov.
- za pohod v Goriških Brdih se priporoča osnovna pohodna obutev. Dolžina poti je nekje 5-6 km, glede na težavnost je pot je srednje lahka. Udeležba na pohodu ni obvezna, kdor ne bo želel na pohod, bo imel cca 2 uri prosto v kraju Šmartno.

 

POMEMBNO: celoten program bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo pred odhodom prejeli navodila oz. priporočila v tej zvezi.   


Splošni pogoji TA SAJKO so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih.

Določite termin
Število oseb

Za izbrani termin aranžma ni na voljo.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava