LJ MB SB

BELA KRAJINA IN DOLENJSKA - Slovenija

3-DNEVNI PROGRAM

Aktivne počitnice!

11. junij 2021 | 3 dni | avtobus | Šifra: BK1453

1.dan: Odhod v jutranjih urah iz Maribora, Slov. Bistrice, Celja in Ljubljane. Vožnja v smeri Dolenjske. Najprej obisk gradu Otočec, sprehod do gradu in pavza za kavo in osvežitev. Sledi vožnja v Novo Mesto. Krajši ogled mesta. Peš se boste podali skozi mestno jedro na Glavni trg z Rotovžem in Kettejevim vodnjakom, do frančiškanske cerkve in samostana, Jakčevega doma… Povzpeli se bomo do kapiteljske cerkve sv. Miklavža. Nekaj prostega za samostojno odkrivanje mesta. Nadaljevanje vožnje čez Gorjance proti BELI KRAJINI. V gostilni pri Badovincu na Jugorju na turistični carini podelitev »pasoša« za svobodno belokranjsko ozemlje in skupinske »vinojete«. Strogi carinik Peter vam bo postregel s tekočim vizumom, imenovanim karampampuli in belokranjsko pogačo. Sledila bo topla malica na žlico. Nadaljevanje proti Semiču in vasi Krupa. Ogled kraškega izvira istoimenske reke. Obisk znanega vinogradnika, ogled kleti in pokušnja vin. Pozno popoldne nastanitev v hotelu Bela krajina*** v Metliki. Sprejem s kozarcem metliške črnine in belokranjsko pogačo. Po krajšem počitku bo sledila bogata belokranjska večerja s kozarcem domačega vina. Za dobro vzdušje bo poskrbel harmonikaš. Nočitev.

2. dan: Po zajtrku v hotelu si boste ogledali prvovrsten kulturni spomenik TRI FARE - cerkvice, ki so ga zgradili že templarji v 12. stoletju. Sledi obisk izdelovalca lanenih izdelkov v  Adlešičih. Pogostitev z aperitivom, spoznali boste kako nastane prava belokranjska pisanica. Sledil bo še postanek na otoškem polju za ogled vojaškega letala DC-3 na nekdanjem partizanskem letališču. Povratek v METLIKO. Sprehod skozi mestno jedro do župnijske cerkve sv. Nikolaja, kjer je služboval tudi Friderik Baraga, ter do metliškega gradu v katerem se nahaja Belokranjski muzej (zunanji ogledi). Prosto za kosilo. Nazadnje pa še v vasico DRAŠIČI, kjer še danes hranijo vino v skupni soseki zidanici. Ob kozarcu vina bomo  spoznali kako deluje edinstvena »vinska banka«,  ki je vpisana tudi v registru žive kulturne dediščine na Slovenskem. Še ogled stalne razstave slik s slikarskih kolonij in sosednje cerkve sv. Petra. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk v hotelu. Dopoldansko slovo od Bele krajine in povratek preko Gorjancev v vasico Paha pod Trško goro. Sprejem na Matjaževi domačiji, 150 let stari hiši, ki je vključena v evropsko mrežo »Hiše s tradicijo«. Ogled avtentično opremljene hiše. Sledi 20-minutna multivizijska prezentacija »Zgodba o cvičku«. Izvedeli boste marsikaj zanimivega o zgodovini vina, vinske trte, pridelovanju grozdja in vina in seveda o cvičku. Poskusili boste tudi vse sestavine, ki jih vsebuje cviček (frankinjo, črnino, dolenjsko belo) in degustacijo ob ajdovem kruhu in siru zaključili s kraljem cvička. Popoldne pa še obisk vasice Zagrad. Domačini nam bodo predstavili bogato preteklost več kot 900 let stare vasi, ki je bila nekoč središče kar za 28 naselij. Ogled Etnološkega parka Zagraški log v dolini Goriškega potoka. Sestavljajo ga vaški studenec s periščem, napajalnim koritom, 300 let stara Rangusova hiša, Prijateljeva domačija in naravoslovna pot. V parku sta tudi Zagraški izvir in geološki steber. Postregli nam bodo s toplo malico in kozarcem cvička. Povratek domov v zgodnjih večernih urah.

 

Možnost koriščenja TURISTIČNEGA BONA (za nočitev z zajtrkom)!

 

CENA:  250 EUR (ali bon v višini 85 EUR + 165 EUR) /osebo pri najmanj 25 potnikih,
             271 EUR (ali bon v višini 85 EUR + 186 EUR) /osebo pri najmanj 20 potnikih, 
             308 EUR (ali bon v višini 85 EUR + 223 EUR) /osebo pri najmanj 15 potnikih. 

 

CENA VKLJUČUJE:  prevoz s turističnim avtobusom (minibusom) po programu, vse cestnine in davke, 2 x  polpenzion v hotelu Bela krajina*** (1 x belokranjsko večerjo /vključeno ¼ l vina in harmonikaš/, 1 x penzionsko večerjo, 2 x bogat samopostrežni zajtrk), »pasoš za Belo krajino« (aperitiv, pogača in »vinojeta«), 2 x toplo malico, obisk vinogradnika z degustacijo lokalnih vin, obisk izdelovalca lanenih izdelkov z aperitivom, ogled soseske zidanice s kozarcem vina, obisk Matjaževe domačije s predstavitvijo in degustacijo, ogled Etnološkega parka Zagraški log, vse oglede po programu, vodenje in celotno organizacijo.

 

MOŽNI POPUSTI:
- za otroka do 12. let (z dvema odraslima) = 25%
- za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%

 

POMEMBNO: Celoten program bo v času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19 izveden v skladu s priporočili NIJZ. Vsi udeleženci bodo pred odhodom prejeli podrobnejša navodila oz. priporočila v tej zvezi. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava