LJ MB SB

SVETA GORA IN VIPAVSKI KRIŽ

1-DNEVNI IZLET

Atraktiven enodnevni izlet v Vipavsko dolino in na Goriško!

10. julij |1 dan | avtobus | šifra: SG1199

Odhod iz Maribora ob 5.30 uri zjutraj (TPC City). Pobiranje potnikov: ob 6.00 v Slov. Bistrici (Spar ob AC), ob 6.30 v Celju (dvorana Zlatorog) in ob cca. 7.30 v Ljubljani (parkirišče Dolgi most). Vožnja z vmesnim postankom v smeri Razdrtega in po Vipavski dolini do Nove Gorice in Solkana. Vzpon na SVETO GORO, ki velja za najpomembnejšo romarsko središče v zahodni Sloveniji. Čas za obisk romarske  cerkve Svetogorske Matere Božje, frančiškanskega samostana, prisostvovanja maši, možnost ogleda Marijanskega muzeja, nakup spominka in kosilo. Popoldan najprej krajši ogled NOVE GORICE (postanek na trgu Evropa, sprehod po središču mesta …), nato vožnja do VIPAVSKEGA KRIŽA. Sprehod skozi majhno, slikovito in z obzidjem obdano naselje, ki je eden najlepših kulturno zgodovinskih spomenikov v Sloveniji. Obisk kapucinske cerkve, kjer je nekoč pridigal Janez Svetokriški, zunanji ogled ostalih znamenitosti. Povratek skozi Vipavsko dolino proti domu, kamor bo prihod v kasnejših popoldanskih oziroma zgodnejših večernih urah.

CENA: 33 EUR iz Celja, Sl. Bistrice in Maribora 
             27 EUR iz Ljubljane

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in parkirnine, vse oglede po programu, vodenje in organizacijo.

MOŽEN POPUST: otrok do 12 let 25% (z dvema odraslima osebama).

Opomba: Ni stroška prijavnine! Program velja kot končno obvestilo. Dežurna telefonska številka v času odhoda: 02 80 51 807.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Določite termin
Število oseb

Za izbrani termin aranžma ni na voljo.

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava