LJ MB SB

CIPER

6-DNEVNO POTOVANJE

Vabljeni na obisk otoka grške boginje lepote Afrodite! Letalski polet iz Dunaja (transfer iz Slovenije vključen). Organizirani ogledi s slovenskim in lokalnim vodnikom: Larnaca, Limasol, Kurion, Paphos, Nikozija, Trodos ...

15. maj, 1. oktober 2021 | 6 dni | letalo | šifra: CIP713

1. dan: Organiziran transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do letališča na Dunaju. Polet z Austrian Airlines ob 12.50 proti Cipru. Popoldanski pristanek na letališču v Larnaci ob 16.50 po lokalnem času, transfer do hotela (na območju Limasola ali Larnace), večerja in nočitev.
2. dan: Zajtrk. Vožnja ob obali do arheološkega parka starega KURIONA, ki velja za najpomembnejše arheološko najdišče na otoku z ohranjenim starorimskim gledališčem. Nadaljevanje vožnje ob obali in postanek na plaži, kjer naj bi se po legendi rodila grška boginja lepote Afrodita. Obisk mesta PAPHOS – igrišča bogov –, ki je pod zaščito Unesca in bogato s številnimi antičnimi spomeniki. Ogled Dionizijeve hiše z mozaiki. Ob vrnitvi postanek za ogled cerkve Ayia Paraskevi s stenskimi poslikavami iz 15. stoletja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
3. dan: Po zajtrku vožnja proti severu in prečkanje meje v turški del otoka. Ogled samostana BELLAPAIS iz 12. stoletja, ki je med najbolje ohranjenimi spomeniki iz tega časa in kjer je nekaj časa živel pisatelj Lawrence Durrell. Vožnja v slikovito mesto KYRENIA, ki se ponaša z gradom z ladijskim muzejem. Popoldanski ogled ciprske prestolnice NIKOZIJE, ki je razdeljena na turški in grški del. Najprej ogled turškega dela z karavanserajem Buyuk Han in katedralo Sv. Sofije, nato prehod peš v grški del mesta v obzidano staro jedro. Nekaj prostega časa za manjše nakupe na bazarju in v številnih trgovinicah, nato obisk arheološkega muzeja in ogled cerkve sv. Janeza. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev. (Pozor: v primeru, da bi vstop na turški del Cipra zaradi omejitvenih ukrepov še ne bil dovoljen, bomo namesto tega v program uvrstili dodatne oglede v Nikoziji in obiks turističnega mesta Ayia Napa).
4. dan: Po zajtrku odhod v notranjost otoka. Slikovita vožnja proti osrednjemu pogorju TRODOOS, skozi cedrove gozdove, hribovske vasice z bizantinskimi cerkvicami in z vinogradi zasajenimi pobočji ... Obisk največjega ciprskega samostana KYKKOS, v bližini katerega je pokopan škof Makarios. Kratek postanek v mestu GALATA in v arhitekturno zanimivi vasici OMODHOS. Večerna vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.
5. dan: Po zajtrku ogled arheološkega najdišča CHOIROKOITIA, ki je na seznamu Unesca in je eno najpomembnejših in najbolje ohranjenih prazgodovinskih znamenitosti vzhodnega Sredozemlja. Nadaljevanje do slikovite vasice LEFKARA, ki se ponaša z izvrstnimi izdelki domače obrti, tudi z znano ciprsko čipko. V vasi KITI ogled cerkve Angeloktisti z mozaiki iz 6. stoletja, postanek pri mošeji Hala Sultan Tekke ob slanem jezeru Larnace ter obisk cerkve svetega Lazarja v centru LARNACE. Prosto za samostojne sprehode in zadnje nakupe na glavni promenadi v mestu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
6. dan: Zajtrk. Prosto dopoldne v hotelu, nato transfer do letališča. Polet z družbo Austrian Airlines ob 13.40 in pristanek na Dunaju ob 16.00. Sledi še transfer proti Mariboru, Celju in Ljubljani, kamor bo prihod v večernih urah.

CENA:  1.030 EUR pri najmanj 30 potnikih  
              1.120 EUR pri najmanj 20 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 5 x polpenzion v sobah 1/2 TWC v hotelu*** (vključeno 1/4 l vina/osebo pri vseh obrokih), letalski prevoz Dunaj–Larnaca–Dunaj, transfer do letališča na Dunaju in nazaj, vse prevoze in oglede na Cipru, slovensko vodenje in organizacijo.

Vključene vse vstopnine po programu.

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 125 EUR.

MOŽEN POPUST:  za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.

POMEMBNO: v času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan. V programu navedene ure letalskih poletov predvidoma veljajo za odhod 15. maja.

Ogledi po dnevih se lahko še prerazporedijo.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.

TRENUTNI POGOJI ZA POTOVANJE IZ SLOVENIJE NA CIPER (pogoji, ki so stopili v veljavo z dnem 10.5.2021):
Ciperske oblasti so sprejele novo regulativo za vstop v državo. Polno cepljenim osebam iz vseh držav EU in še nekaterih držav, priznavajo vstop brez dodatnih zahtev.
To pomeni, da tisti, ki so že bili 2 x cepljeni (in predložijo dokazila o cepljenju) ne potrebujejo več nobenega dodatnega testiranja niti pred odhodom niti na licu mesta
(možna so naključna testiranja). Potovanje na Ciper je torej za polno cepljene osebe sedaj možno brez testiranj.
Ciprske oblasti priznavajo sledeča cepiva:
Vaxzevria (AstraZeneca) – 2 odmerka (vstop na Ciper dovoljen takoj po prejemu drugega odmerka).
Pfizer-BioNTech - 2 odmerka (vstop na Ciper dovoljen takoj po prejemu drugega odmerka).
Moderna –2 odmerka (vstop na Ciper dovoljen takoj po prejemu drugega odmerka).
Sputnik V (Gam-COVID-Vac)  – 2 odmerka (vstop na Ciper dovoljen takoj po prejemu drugega odmerka).
Janssen / Johnson & Johnson – 1 odmerek (vstop na Ciper je dovoljen, ko preteče 14 dni od prejema odmerka).

- Vsi ostali potniki, ki iz Slovenije priletijo na Ciper, pa morajo imeti negativen PCR test na Covid, ki ni starejši od 72 ur. Za te potnike velja, da bodo ob prihodu na Ciper ciprske oblasti opravile še en PCR test (strošek za ta test prevzame naša turistična agencija). Potnike se iz letališča odpelje direktno v hotel, kjer se počaka na izvid testa. Če je test negativen, ni potem več nobenih omejitev za gibanje po Cipru.

TRENUTNI POGOJI ZA POVRATEK IZ CIPRA V SLOVENIJO:
- Potnikom, ki so že bili cepljeni (7 dni od drugega odmerka cepiva Pfizer,14 dni od drugega odmerka cepiva Moderna ali 21 dni od prvega odmerka cepiva Astra Zeneca), je dovoljen povratek v Slovenijo brez omejitev. Enako velja za prebolevnike, ki so Covid preboleli v zadnjih 180 dneh in če je od pozitivnega testa minilo že vsaj 21 dni (imeti je treba v tej zvezi izdano ustrezno potrdilo).
- Ostali potniki lahko nazaj v Slovenijo vstopijo z negativnim PRC testom, ki ni starejši od 48 ur (testiranje bo na željo potnikov organizirano na Cipru predzadnji dan), oziroma morajo v 10-dnevno samo izolacijo.
- Za tranzit iz dunajskega letališča preko Avstrije nazaj v Slovenijo testiranje ni potrebno.

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih! Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava