LJ MB SB

CIPER

6-DNEVNO POTOVANJE

Vabljeni na obisk otoka grške boginje lepote Afrodite!

14. maj, 1. oktober 2021 | 6 dni | letalo | šifra: CIP713

1. dan: Organiziran transfer iz Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora do letališča na Dunaju. Polet z Austrian Airlines ob 20.40 proti Cipru. Polnočni pristanek na letališču v Larnaci ob 00.40,  transfer do hotela (na območju Limasola ali Larnace) in nočitev.

2. dan:  Pozen zajtrk. Vožnja ob obali do arheološkega parka starega KURIONA, ki velja za najpomembnejše arheološko najdišče na otoku z ohranjenim starorimskim gledališčem. Nadaljevanje vožnje ob obali in postanek na plaži, kjer naj bi se po legendi rodila grška boginja lepote Afrodita. Obisk mesta PAPHOS – igrišča bogov –, ki je pod zaščito Unesca in bogato s številnimi antičnimi spomeniki. Ogled Dionizijeve hiše z mozaiki. Ob vrnitvi postanek za ogled cerkve Ayia Paraskevi s stenskimi poslikavami iz 15. stoletja. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja proti severu in prečkanje meje v turški del otoka. Ogled samostana BELLAPAIS iz 12. stoletja, ki je med najbolje ohranjenimi spomeniki iz tega časa in kjer je nekaj časa živel pisatelj Lawrence Durrell. Vožnja v slikovito mesto KYRENIA, ki se ponaša z gradom z ladijskim muzejem. Popoldanski ogled ciprske prestolnice NIKOZIJE, ki je razdeljena na turški in grški del. Najprej ogled turškega dela z karavanserajem Buyuk Han in katedralo Sv. Sofije, nato prehod peš v grški del mesta v obzidano staro jedro. Nekaj prostega časa za manjše nakupe na bazarju in v številnih trgovinicah, nato  obisk arheološkega muzeja in ogled cerkve sv. Janeza. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku odhod v notranjost otoka. Slikovita vožnja proti osrednjemu pogorju TRODOOS, skozi cedrove gozdove, hribovske vasice z bizantinskimi cerkvicami in z vinogradi zasajenimi pobočji ... Obisk največjega ciprskega samostana KYKKOS, v bližini katerega je pokopan škof Makarios. Kratek postanek v mestu GALATA in v arhitekturno zanimivi vasici OMODHOS. Večerna vrnitev v  hotel. Večerja in nočitev. 

5. dan: Po zajtrku ogled arheološkega najdišča CHOIROKOITIA, ki je na seznamu Unesca in je eno najpomembnejših in najbolje ohranjenih prazgodovinskih znamenitosti vzhodnega Sredozemlja. Nadaljevanje do slikovite vasice LEFKARA, ki se ponaša z izvrstnimi izdelki domače obrti, tudi z znano ciprsko čipko. V vasi KITI ogled cerkve Angeloktisti z mozaiki iz 6. stoletja, postanek pri mošeji Hala Sultan Tekke ob slanem jezeru Larnace ter obisk cerkve svetega Lazarja v centru LARNACE. Prosto za samostojne sprehode in zadnje nakupe na glavni promenadi v mestu. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

6. dan: Zajtrk. Prosto v dopoldne Limassolu, nato kosilo in transfer do letališča. Polet z družbo Austrian Airlines ob 16.50 in pristanek na Dunaju ob 19.15. Sledi še transfer proti Mariboru, Celju in Ljubljani, kamor bo prihod v poznih večernih oz. nočnih urah.

                                                                                                                                            

CENA:  1.030 EUR pri najmanj 30 potnikih 
               1.120 EUR pri najmanj 20 potnikih                                  

 

POPUST ZA HITRE PRIJAVE: - 7% ob rezervaciji in celotnem plačilu do 28.2.2021.

 

CENA VKLJUČUJE: 5 x nočitev z zajtrkom v sobah 1/2 TWC v hotelu***, 4 večerje, 1 kosilo (vključeno 1/4 l vina/osebo pri vseh obrokih), letalski prevoz Dunaj–Larnaca–Dunaj, transfer do letališča na Dunaju in nazaj, vse prevoze in oglede na Cipru, slovensko vodenje in organizacijo.

 

Vključene vse vstopnine po programu.

 

MOŽNO DOPLAČILO: za sobo 1/1 = 125 EUR.

MOŽEN POPUST:  za 3. osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%.

 

POMEMBNO: v času objave programa vsi poleti še niso bili potrjeni, zato se v tej zvezi lahko še malenkost spremeni program, vrstni red ogledov, odhodno letališče in eventuelno tudi datum odhoda za kak dan.

 

Ogledi po dnevih se lahko še prerazporedijo.

  

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti.


Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!

Veljajo splošni pogoji TA Sajko in pogoji letalskega prevoznika!

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava