LJ MB SB

ANDALUZIJA

5 DNEVNO POTOVANJE

Jesensko potepanje po temperamentnem južnem delu Španije: Malaga, Granada, Cordoba, Sevilla, Cadiz, Gibraltar, vključeni polpenzioni!

30. oktober 2023 | 5 dni | letalo | šifra: AND920
 
1. dan: Odhod avtobusa iz Maribora ob 22.30 zvečer (v nedeljo, 29.10.2023), s pobiranjem potnikov v Slov. Bistrici, Celju, Ljubljani, Sežani. Nočni transfer do letališča Marco Polo v Benetkah. Polet letala družbe Iberia proti Madridu ob 06.20 uri. Prestop na drugo letalo in opoldanski nadaljevalni polet iz Madrida s pristankom na letališču v Granadi ob 13.10 uri. Vkrcanje na španski avtobus in takojšnja vožnja v GRANADO, nekdaj zadnjo arabsko trdnjavo na evropskih tleh. Popoldanski ogled slovite palače Alhambra, mojstrovine mavrske umetnosti. Sprehod skozi kompleks palač, fontan in čudovitih vrtov, ki pričajo o nekdanji arabski prisotnosti. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev. (možnost obiska avtohtone predstave flamenka v »jamah« v četrti Sacromonte.)    
2. dan: Po zajtrku še krajši sprehod skozi center Granade do katedrale in nekaj prostega časa v središču mesta. Sledi vožnja v CORDOBO. Pavza za kosilo v slikovitem mestnem jedru. Popoldanski ogled znamenite mošeje Mesquita, nato nadaljevanje poti. Proti večeru prihod v Sevillo. Večerja in nočitev v hotelu v mestu ali okolici.  
3. dan: Zajtrk. Ogled SEVILLE, prestolnice Andaluzije. Ogled najpomembnejših znamenitosti (krožna vožnja z avtobusom in peš): španski trg, univerza, Torre del Oro, Plaza de Toros. Popoldanski obisk znamenite katedrale La Giralda ... Sprehod po četrti Santa Cruz in nekaj prostega časa v mestnem jedru (možnost ogleda palače Alcazar oz. obisk katerega izmed muzejev v mestu). Večerja in nočitev v hotelu.
4. dan: Po zajtrku takojšen odhod proti jugu v CADIZ, ki velja za najstarejše mesto na Iberskem polotoku z več kot 3000-letno zgodovino. Krajši ogled starega mesta. Nadaljevanje poti do skrajno južnega dela Andaluzije in do GIBRALTARJA. Postanek v tej britanski koloniji; ogled in krajši odmor za kosilo ali manjši nakup (možnost vzpona na »Rock« z vzpenjačo ali kombiji). Vožnja mimo nekaterih znanih letoviških krajev, kot so Estepona in Marbella, nastanitev v hotelu nekje ob znameniti obali Costa del Sol. Večerja in nočitev.
5. dan: Zajtrk. Vožnja mimo znanih obmorskih letovišč, kot so Benalmadena, Torremolinos v mesto MALAGA za panoramski ogled glavnih znamenitosti (vključno z znamenito katedralo).  Nato transfer do letališča v Malagi. Polet letala letalske družbe Iberia ob 13.35 uri proti Madridu, tam prestop na drugo letalo in nadaljevalni polet v Benetke, kjer je predviden pristanek ob 19.00. Sledi še organiziran transfer nazaj v Slovenijo do Ljubljane, Celja, Slov. Bistrice in Maribora. Zaključek potovanja.
 
CENA:    890 EUR pri najmanj 30 potnikih
                990 EUR pri najmanj 20 potnikih
 
CENA VKLJUČUJE: 4 nočitve s polpenzioni v hotelih*** v sobah 1/2 TWC, letalski prevoz z Iberio na relacijah Benetke-Madrid-Granada in Malaga-Madrid-Benetke, vse letališke takse, vključen tudi 1 kos velike prtljage za oddajo do 23 kg, avtobusni prevoz po Španiji s klimatiziranim turističnim avtobusom, organiziran avtobusni transfer iz Maribora do letališča Benetke in nazaj, vse cestnine in parkirnine, odlično slovensko vodenje in celotno organizacijo.
Vključene vstopnine: osnovni vstop v kompleks Alhambra v Granadi brez palače Nasrid, za Mesquito v Cordobi in katedralo v Sevilli.
 
MOŽNA DOPLAČILA: 
- za sobo 1/1 = 120 EUR/osebo za 4 nočitve, 
- ogled predstave flamenka v Granadi = cca. 39 EUR (prevoz, predstava in kozarec pijače),
 
MOŽEN POPUST:  
- Otrok do 12 let = 10%  (z dvema odraslima)
- za 3. odraslo osebo v sobi na dodatnem ležišču = 5%. 
Troposteljne sobe proti potrditvi.
 
POMEMBNO: ob prijavi je potrebno oddati kopijo svojega veljavnega osebnega dokumenta. 
 
Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih!
Veljajo splošni pogoji TA Sajko in letalskega prevoznika!

 

Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 5 dni (4 nočitev)

PREVOZ: Letalo

30. okt. 2023 - 3. nov. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 890,00 €
SKUPNA CENA: 1.780,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava