LJ MB SB

CINQUE TERRE, FIRENCE IN PARMA

3-DNEVNO POTOVANJE

Osrednji cilj potovanja je obisk "pet zemlja" na območju naravnega parka Cinque Terre. Na poti pa še obisk mesteca Carrara in ogled glavnih znamenitosti toskanske prestolnice in mesta Parma.

6. oktober 2023 | 3 dni | avtobus | šifra: CT1567

IŠČEMO SOPOTNICO

1 dan: Odhod iz Maribora ob 5.00. Pobiranje potnikov v smeri Ljubljane. Vožnja preko Fernetičev, mimo Benetk, Padove in Bologne. V opoldanskem času prihod v toskansko prestolnico, FIRENCE. Vožnja s tramvajem v staro mestno jedro in ogledi peš: cerkev oznanjenja, katedrala, krstilnica, Dantejeva hiša, trg Vecchio, pokriti most Vecchio, palača Pitti ... Sledi nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta in individualne oglede po želji. Vrnitev s tramvajem na izhodišče. Nadaljevanje vožnje mimo Pistoie do mesteca Montecatini Terme. Nastanitev v hotelu na območju, večerja in nočitev.
2. dan: Zajtrk. Vožnja do Zaliva pesnikov in mesta La Spezia, izlet na področje znamenitega predela Cinque Terre. Vožnja z ladjo ali vlakom do svojstvenih petih vasic, ki jih poznamo pod imenom Pet zemljà. Postanek in ogled treh od petih vasic (Monterosso, Vernazza, Riomaggiore). Zgodaj popoldne vrnitev v izhodišče. Še postanek v zanimivim obmorskem mestecu PORTOVENERE. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.
3. dan: Po zajtrku vožnja do mesta CARRARA, znanega po kamnolomih marmorja, in ogled muzeja marmorja. Nadaljevanje vožnje proti mestu PARMA. Ogled starega mestnega jedra s katedralo, krstilnico. Ogled gledališča Farnesse. Postanek v tipični prodajalni lokalnih dobrot (parmezan, pršut, balzamični kis... ), saj velja Parma za center italijanske gastronomije. Vrnitev proti Sloveniji mimo Mantove, Verone, Padove z vmesnimi postanki ... Prihod v večernih urah.

 
CENA:      325 EUR pri najmanj 40 potnikih
                 365 EUR pri najmanj 30 potnikih

CENA VKLJUČUJE: 2 x polpenzion v hotelu*** v 1/2 sobah TWC, vsi ogledi po programu, prevoz s turističnim avtobusom, vstopne takse, cestnine in parkirnine, vodenje in organizacijo.         
Vključeno: vožnja z vlakom ali ladjo na območje Cinque Terre in vstopnini za muzej marmorja v Carrari ter gledališče Farnesse.  

MOŽNO DOPLAČILO: za 1/1 sobo = 56 EUR.

MOŽEN POPUST: otrok do 12 let na dodatnem ležišču 25% (z dvema odraslima osebama). 3. odrasla oseba na dodatnem ležišču 5%. Troposteljne sobe proti potrditvi.

V času obstoja nevarnosti širjenja virusa Covid-19, bo program izveden v skladu s priporočili NIJZ in veljavnimi ukrepi v tej zvezi na celotni poti. 

Splošni pogoji potovanja so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih! 

  • odlično vodenje
  • vključene vstopnine
  • organiziran prevoz
  • naravne lepote
  • panoramska pot
  • čudovita mesta
  • polpenzion
Določite termin

Število oseb

1/2 TWC

TRAJANJE: 3 dni (2 nočitev)

PREVOZ: Avtobus

6. okt. 2023 - 8. okt. 2023

OSEBE: 2 x

OTROCI: 0 x

STORITEV: POTOVANJE

CENA NA OSEBO: 325,00 €
SKUPNA CENA: 650,00 €

Potrebujete pomoč?

02 80 51 800 Pon - Pet 9:00 - 17:00

Prijava